Calella

Totes les notícies

local; atenció ciutadana; erc

Esquerra Republicana de Calella donarà atenció a la ciutadania de manera presencial

El local d’ERC Calella, situat al carrer Sant Josep, 10, obrirà les seves portes el pròxim dijous, de 19 a 20.30 h, per atendre als ciutadans que tinguin dubtes o vulguin fer aportacions sobre el dia a dia de Calella i l’Ajuntament A partir d’aquest dijous dia 29 de setembre, Esquerra Republicana de Calella obrirà les portes del local situat al carrer Sant Josep, 10, per atendre de forma presencial a tots aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin traslladar les seves inquietuds o vulguin presentar les seves propostes. Així, qualsevol ciutadà que vulgui, podrà adreçar-se a les instal·lacions d’ERC Calella i parlar amb algun dels membres de l’executiva local. Aquest primer dijous, serà l’alcaldable, Xavier Ponsdomènech, qui atengui la ciutadania.   La iniciativa neix de la necessitat d’escoltar i entendre les preocupacions reals de la ciutadania. A través de les xarxes socials d’ERC Calella arriben opinions i inquietuds d’alguns ciutadans, però d’altres, prefereixen traslladar aquests comentaris de manera personal. És per això, que des d’ERC Calella s’ha decidit engegar aquesta iniciativa que s’espera que sigui molt profitosa tant per la ciutadania com per el partit, sempre amb l’objectiu principal de millorar la ciutat.   ERC Calella també rebrà als ciutadans a qualsevol hora i dia concertat, sigui presencial o telemàtic.

11s

Manifest de la Diada Nacional de Catalunya

Avui 11 de setembre celebrem la Diada Nacional de Catalunya, donant continuïtat així a una commemoració que es va iniciar el 1886 recordant aquells que, el 1714 havien mort defensant Barcelona. Han passat molts anys des d’aquell primer 11 de setembre. Així doncs, sabem que abans que nosaltres molta altra gent ha resistit per fer que nosaltres estiguéssim aquí. Per a ells la victòria que anhelem va ser impossible. I la seva victòria va ser resistir i donar-nos l’oportunitat a nosaltres de poder guanyar. Per la Diada Nacional no commemorem una derrota, reivindiquem la força de la Nació per fer la República Catalana. L'Assemblea de Catalunya va impulsar la primera manifestació de la Diada a Sant Boi de Llobregat després de la mort del dictador i va convertir l'11 de setembre de 1976 en una data històrica marcada pel civisme i la unitat dels partits democràtics. Aquell dia, molts catalans van perdre la por per sempre més. Ja fa més de 10 anys que ens manifestem massivament als carrers per la independència de Catalunya. I no hem de deixar de fer-ho. Amb l’activisme social, amb l’activisme polític, units, respectant la diversitat amb un únic objectiu comú, la llibertat i la República Catalana. Des de l’1 d’octubre de 2017, la repressió no ha parat de créixer, més de 4.200 persones represaliades per defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. No podem deixar a ningú enrere, en aquest conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. I hi ha el 80% dels catalans i les catalanes que volen una resolució democràtica. Amnistia, Referèndum, Independència. Aquest és el nostre camí, sense renunciar de cap manera, en aprofitar i treballar per qualsevol altra opció que ens condueixi cap a la República de Catalunya. Tampoc podem deixar ningú enrere en els propers reptes socioeconòmics i mediambientals. La força de la gent, la força que neix al poble ens empodera per poder canviar les coses. L’estima per la terra i la lluita per una societat més justa son part de la nostra essència, la nostra manera de fer.

- c. Bruguera 2 d’agost

ERC Calella lamenta i denúncia la mala gestió en els serveis de neteja de la ciutat

Ja fa uns anys on és palès que si hi ha una cosa que no funciona a Calella, és la neteja.   No és el primer mandat on ERC denuncia la mala gestió que en fa el govern sobre el contracte de neteja adjudicat a Urbaser i l’Arca del Maresme. Portem molts anys, amb instàncies, amb el síndic de Catalunya pel mig. Reunions, on s’acaben admetent que no es fan actes de les trobades govern/empresa, tal com es demana en el contracte. Precs, als plens i en juntes de portaveus, preguntes al Ple municipal. Una auditoria on es van detectar 38 incompliments, alguns greus i on ERC Calella ja vam demanar responsabilitats polítiques el setembre del 2021, i per si no n’hi ha prou, ara una empresa externa analitzarà l’auditoria feta l’any passat, on la suma de l’auditoria i la propera anàlisi té un cost total de 16 mil euros. Creiem que no cal fer més auditories i calen mesures que reverteixin la situació.  El problema és al carrer. Es pot veure arreu i no només al carrer Església, per on just ara el govern anuncia una nova fregadora. El govern encara abandona d’altres parts de la ciutat. ERC sempre defensem l’equitat en tots els temes, i, una vegada més, demanem que les mesures de millora de la neteja siguin aplicades arreu, a totes les zones de la ciutat. Ara que tornem a viure un agost postpandèmic, on hi ha més moviment i circulació de gent i en conseqüència de brossa, és quan més queda visible allò que la gent anomena que “Calella bruteja”. Carrers bruts, contenidors en mal estat, sobrepassats, papereres plenes, inexistents en llocs necessaris, horaris de recollida del cartó de les botigues que no es compleixen. El govern municipal ha de millorar la fiscalització a l'empresa de neteja i aplicar de forma imminent les mesures complementàries que calgui per revertir el mal servei de recollida de residus a la nostra ciutat. Alhora que reivindiquem un millora servei, també volem fer paleses les actituds incíviques que observem a diferents punts de la ciutat.

Les nostres propostes al ple de juliol

Aquesta setmana s'ha celebrat el darrer ple ordinari a l'Ajuntament de Calella i des d'ERC Calella destaquem les següents aportacions i posicionaments que hem tingut: 1. Atès que l'emergència climàtica és un fet i des del món local podem fer petites accions per revertir-la: a proposta d'ERC Calella el ple de l'Ajuntament ha aprovat una moció per promoure la sostenibilitat als actes públics. 2. Entenem que la política es basa en els valors de la justícia, la solidaritat i la igualtat, i hem proposat al ple una proposta de condemna de la tragèdia de Melilla el passat 27 de juny i l'Ajuntament s'ha adherit també a l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació.  3. Pas important per la llibertat d'opció sexual i de gènere. El pla aprova per unanimitat el primer Pla Local per la diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere 2022-2025. Des d'ERC Calella ens sentim plenament compromeses per la igualtat efectiva de les persones LGTBI+. Celebrem la feina feta per la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils.  4. A proposta de Calella en Comú i ERC Calella el ple de l'Ajuntament de Calella posa data a l'elaboració del protocol d'empadronament de persones en situació de residència irregular.  5. Hem denunciat la manca de manteniment al Passeig de Manel Puigvert. Tot i l'onada de calor i els fongs que afecten els plataners, calen mesures per millorar l'estat del passeig, espai central d'oci i lleure de la ciutat. Cal amb urgència millorar el manteniment dels parterres i les zones enjardinades i el buidatge dels escocells.  6. Ens preocupa la situació del Mercat Municipal, amb només dues parades actives. Ens hem interessat per la situació actual i les propostes de futur.  7. Creiem que no està solucionat el circuit per avisar de la presència d'animals de companyia abandonats, ferits o morts a la via pública. Cal un circuit clar i accessible.  8. Denunciem les mancances en la neteja i el manteniment dels entorns dels contenidors de recollida de brossa.

Presentem una Moció per millorar les mesures de sostenibilitat en actes en espais públics

Després d’un llarg període de restriccions a causa de la pandèmia, aquest estiu recuperem la possibilitat d’organitzar festes populars als carrers i places de la nostra ciutat. Actualment, també s’ha reprès l’organització de diverses proves o espectacles culturals, esportius i recreatius en espais públics. Les festes populars i en general els esdeveniments en espais comuns són espais de trobada que reforcen l’arrelament i el sentiment de pertinença a la ciutat. Aquests moments festius a la ciutat han d’esdevenir així mateix una eina més que fomenti la conscienciació ambiental de la ciutadania. És imprescindible promoure també en aquest tipus d’esdeveniments un consum racional per contribuir a un canvi de cultura respecte als hàbits i les polítiques de reciclatge tendint a l’eliminació dels residus d’un sol ús. Segons l’establert a L’Art. 96.2 de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella els organitzadors d'actes públics han de vetllar perquè els espais públics utilitzats no s'embrutin i no es deteriorin els seus elements urbans i arquitectònics... En el cas de la neteja es durà a terme respectant la recollida selectiva. És responsabilitat dels ajuntaments vetllar pel compliment de les ordenances municipals. Els organitzadors d'actes celebrats als espais públics hi han de sol·licitar autorització municipal per a dur-los a terme. Les polítiques de residus són un aspecte clau en les accions d’adaptació i mitigació al canvi climàtic. Cal minimitzar i transformar els residus generats al nostre municipi. En aquest sentit, és imprescindible avançar cap a una estratègia de residu zero. Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’ERC Calella proposa al Ple d’aquest Ajuntament l’aprovació dels següents: ACORDS PRIMER.- Vetllar pel compliment de l’article 96.2 de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella condicionant els permisos per activitats a la via pública amb motiu de festes populars, proves o espectacles esportius i recreatius a la implantació de la recollida selectiva obligatòria.

PREPARA’T PEL BO LLOGUER JOVE 2022 (El Bo Lloguer Jove es pot sol·licitar del 8 al 17 de juny)

Si tens de 18 a 35 anys i vius de lloguer... PREPARA’T PEL BO LLOGUER JOVE 2022 Ajut de 250€/mes per lloguers com a màxim de 900€/mes (habitatge) o 450€/mes (habitació) al Maresme. Per a persones de 18 a 35 anys Sol·licituds del 8 al 17 de juny Tramitació per Internet O presencial a: Oficina Local d'Habitatge c. Jovara, 149 - Calella Telèfon: 937 663 030 (ext. 801) Adreça electrònica:[email protected] Horari: dilluns a divendres, 9.00 - 13.00 h.   Oficina d’Habitatge del Maresme Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró Telèfon: 937 411 6 16 Adreça electrònica: [email protected] Horari: dilluns a divendres, 9.00 - 14.00 h.

Xavier Ponsdomènech es reuneix amb la Directora General de Turisme, l'ATC i el Gremi d'Hotelers del Maresme

El regidor i alcaldable d'Esquerra Xavi Ponsdomènech, va mantenir el passat dimarts, 26 d’abril, una reunió amb la directora general de Turisme Marta Domènech, posteriorment es va produir una  trobada amb representants del sector turístic, Associació Turística Calella i el president del Gremi d'Hotelers del Maresme, on es va tractar la situació present i futura de turisme a Catalunya.   Xavi Ponsdomènech va traslladar al sector la preocupació de la definició de municipis turístics a dia d’avui, on amb el pressupost actual de l’Ajuntament queda lluny de poder donar un bon servei a la ciutadania, on segons estadístiques IDeSCAT, en dades prepandèmiques, Calella té una població estacional (ETCA) de prop de 25.000 persones, és a dir, amb el finançament d’una ciutat de 19000 habitants s’ha de donar serveis com si fóssim una ciutat de 25.000, Calella i altres municipis turístics estem infrafinançats, és en aquest sentit que, ERC a les Corts, a través del diputat Joan Capdevila, el passat 15 de març va presentar una proposició no de Llei per la modificació de la definició de municipis turístics en la Llei Reguladora de les Hisendes Locals on es tingués en compte la població ETCA i no només segones residències com està passat ara. Aquesta proposició de llei va ser aprovada i esperem que aviat es modifiqui el marc legal.   Marta Domènech, per la seva banda, va analitzar amb els empresaris el moment actual que viu el sector tot esperonant-los per als pròxims mesos, on s’espera un ressorgiment del turisme. Domènech, que és del gremi, ja que és gerent de la quarta generació de l’Hotel - Hostal Sport, també va recollir i debatre algunes de les inquietuds dels empresaris.   A la reunió també van ser-hi presents la regidora Míriam Sellés i els regidors i consellers comarcals, Meritxell Romero i Ramir Roger.   Calella, 2 de maig de 2022  

L’executiva d’ERC Calella proposa Xavier Ponsdomènech, com a candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2023

L’executiva local d’ERC Calella proposa l’actual portaveu, Xavier Ponsdomènech i Basart, com a candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2023   L’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella, reunida avui dimarts, 1 de març, ha aprovat avalar Xavier Ponsdomènech i Basart com a candidat a l’alcaldia de Calella a les eleccions municipals de maig de 2023. La secció local té obert el procés d’elecció de cap de llista, que culminarà el proper dissabte 5 de març, amb la celebració d’una assemblea en la qual la militància del partit a Calella està cridada a votar la persona que encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Calella als propers comicis locals. Xavier Ponsdomènech i Basart és l’actual portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Calella. Regidor i cap de l’oposició des del maig de 2019. Empresari tèxtil, amb una dilatada experiència en el teixit associatiu de la ciutat. També a nivell nacional, com ho demostra el fet que va ser adherit a Sobirania i Progrés, incorporat a la Plataforma 10 mil a Brussel·les, donant suport actiu a la consulta sobre la independència a Arenys de Munt i coordinant la Plataforma Calella decideix. Escollit per promoure l’Assemblea Nacional Catalana com a part dels secretariat nacional arreu del país i a la ciutat com a coordinador i participant en projectes de coordinació de la Via Catalana i del 9-N.     Calella, 1 de març de 2022 [Notícia a RCTv]  https://www.radiocalellatv.cat/lexecutiva-desquerra-avala-la-candidatura-de-xavier-ponsdomenech/  

Foto: Imatges Ràdio Calella Tv - Ple Extraordinari Pressupostos 2022

ERC constata l’esgotament del govern municipal i la seva manca d’ambició en el present i futur de Calella

ERC Calella, sorpresa que el grup municipal dels Comuns s’hagin abstingut en la votació del pressupost municipal pel 2022, facilitant així l’aprovació del mateix ERC constata que el pressupost per al 2022 és poc ambiciós, absolutament continuista, i descuida necessitats urgents, com la gestió de la sostenibilitat local o la resiliència de l’economia local   El portaveu del grup municipal d’ERC Calella, Xavier Ponsdomènech, i cap de l’oposició, va lamentar en el ple de pressupostos celebrat ahir, 24 de febrer de 2022, que el pressupost presentat pel govern municipal, que van poder prosperar gràcies a les abstencions de C’s i Comuns, no donen resposta satisfactòria a les necessitats i reptes que des d’ERC Calella identifiquem com a prioritàries per a la nostra ciutat: Manca de compromís per fer front a la problemàtica de la neteja a la nostra ciutat. Som conscients que no només és un tema de pressupost, és un tema de fiscalització i seguiment per part de l’ajuntament de les actuacions i no actuacions que fa l’empresa adjudicatària del contracte. Podem entendre que es reservi una partida per renovar els contenidors soterrats, però, lamentablement, no veiem que el govern s’ocupi de resoldre la problemàtica real que tenim en el manteniment de la via pública, recollida de residus i neteja a la nostra ciutat.   En l’àmbit de promoció econòmica, des d’ERC Calella hem fet dues propostes que han rebut la negativa per part del govern municipal: una Taula de treball per al desenvolupament d’un Pla Estratègic de promoció i diversificació econòmica de Calella, i un Pla sobre l’impuls de l’economia circular local i sostenible. També hem fet propostes per millorar la zona d’accés al mercat, perquè és un punt conflictiu per la confluència de vehicles de transport privat, vehicles de càrrega i descàrrega, la proximitat amb la carretera. Necessitem incorporar canvis en la política de promoció econòmica actual, i no veiem que el pressupost en doni resposta.