Calella

Totes les notícies

Esquerra Calella homenatja el President Lluís Companys

La secció local d'Esquerra de Calella celebrarà demà, 15 d'octubre, com ja és habitual, un homenatge al President Lluís Companys, assassinat enguany fa 70 anys. L'acte se celebrarà davant el monument situat al mirador que porta el seu nom. La trobada és a les 6 del matí, davant la piscina municipal, per pujar fins al monument i fer l'ofrena i l'homenatge. Us animem a acompanyar-nos-hi!

Cristina Gómez, presentada com a cap de llista d'Esquerra a Calella a les properes eleccions municipals

Després que el passat 10 de maig l'assemblea local de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella escollís per unanimitat la Cristina Gómez nova cap de llista del partit a les properes eleccions municipals, ahir es va celebrar l'acte de presentació pública com a tal. A l’acte, on prop de 200 persones van donar suport a la candidata, hi van participar l’alcalde d’Alella, que va destacar la preparació i la capacitat de treball de la Cristina, i Joan Ridao, Sercretari General d’Esquerra, que va fer un repàs de la seva trajectòria. Durant l’acte es va projectar un vídeo on diverses persones de diferents àmbits donaven la seva opinió sobre l’actual alcaldable. Entre altres coses van destacar la sinceritat, la manera de fer, el diàleg i la senzillesa com a valors rellevants de la Cristina. En del vídeo, en l’àmbit polític, cal remarcar el suport d’en Josep Basart (alcalde de Calella de 1999 a 2007) i de la Dolors Rovira (primera regidora de l’ajuntament de Calella i cap de llista d'Esquerra a Calella l'any 1983, amb només 24 anys). Per la seva banda, la Cristina Gómez va exposar les inquietuds que sempre ha tingut envers la política i que l’han portat a encapçalar la llista d’Esquerra. Va assegurar que la seva candidatura portarà impresos els valors republicans de “la humiltat, la cultura de l’esforç, la promoció de l’exelència, la transparència i el compromís”. També va explicar els tres eixos que marcaran la preparació del programa electoral: promoció econòmica i ocupació, promoció del civisme i de la convivència ciutadana, i la preservació de la identitat de Calella. Finalment, va destacar que “la política està feta per i per a les persones i amb elles mateixes”, i que no creu "en les actituds prepotents i sí en l’honestedat, la senzillesa i l’honradesa”. En darrer lloc, va acabar donant les gràcies a tota la gent que li havia donat suport des del primer moment en aquest nou camí.

Calella, moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola

Calella ja s'ha declarat moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola. I això ha estat possible gràcies a l'aprovació, en el ple del passat dijous 7 d'octubre, d'una moció presentada conjuntament per Esquerra Republicana de Catalunya i CiU. Esquerra i CiU van votar favorablement a declarar-s'hi, mentre que el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

El grup municipal d'Esquerra de Calella avui ha entrat una moció per instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella ha entrat a registre aquest matí una moció per a ser debatuda en el proper ple ordinari. Es tracta d'una moció que inclou en un dels principals acords instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. Així mateix, en la proposta de resolució es demana declarar Calella moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a la humiliant sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.  Podeu consultar el text de la moció en el document adjunt.

Joan Tardà i Maria Mercè Roca

Joan Tardà i Maria Mercè Roca visitaran la Fira de Calella i l'Alt Maresme

Aquest dissabte dia 25 de setembre, a partir de les 6 de la tarda, visitarà la Fira de Calella en Joan Tardà, Diputat d'Esquerra al congrés espanyol. I diumenge 26, també a partir de les 6 de la tarda, ens acompanyarà l'escriptora i Diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Maria Mercè Roca. Anima't i vine amb nosaltres! Podràs preguntar-los i parlar amb ells tot el que vulguis!

Esquerra Calella celebra la Diada amb diferents actes!

La secció local d'Esquerra de Calella va celebrar la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre, organitzant i participant a diferents actes.  A primera hora del matí, militants i simpatitzants van trobar-se al local per celebrar el ja tradicional esmorzar. Tot seguit, acompanyats per militants d'Esquerra del País Valencià, la secció local es va dirigir cap a la plaça de l'ajuntament on es va fer una concentració amb diferents representants d'altres partits polítics i entitats i es va cantar l'himne nacional de Catalunya. A continuació, conjuntament es va fer una cercavila fins a la Plaça Catalunya, a on es van començar a fer les ofrenes i parlaments, davant del monument de Rafael Casanova. A la tarda, uns quants militants i simpatitzants van assistir a la manifestació de Barcelona. A continuació, podeu llegir el parlament fet per Esquerra: “Bon dia a tothom, Un any més ens trobem en aquesta plaça en motiu de la diada de l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, en record de l’abolició de les institucions i llibertats civils catalanes l’any 1714. L’esperit combatiu inherent en tots nosaltres fa que commemorem avui la derrota que vam patir. Som una nació lluitadora, amb caràcter propi, amb una història i cultura pròpia, un poble d’acollida i amb anhels de llibertat. Per això avui, Onze de Setembre, tornem a alçar la veu com a poble, per reivindicar el nostre dret a l’autodeterminació. Volem decidir què fer amb els nostres recursos, volem decidir sense cap tipus de dependència com volem les nostres infraestructures, volem emocionar-nos veient jugar les nostres seleccions nacionals en competicions oficials internacionals, perquè, és clar que sí, nosaltres també hi tenim dret. I, d’altra banda, també somiem en viure en un estat que cregui en la democràcia i en el respecte a les decisions que prenguin els seus ciutadans i ciutadanes. No acceptem de cap manera la justícia polititzada de l’Estat espanyol, un estat que obvia la voluntat dels seus ciutadans, tal i com ha demostrat la sentència que ha retallat el nostre Estatut, ja referendat pel poble de Catalunya.

Pilar Rocafort, presidenta de la secció local

Pilar Rocafort, nova presidenta d'Esquerra Calella

Tal com regeixen els estatuts, avui 6 de setembre, s’ha procedit al nomenament de l’executiva local pels propers dos anys. Els principals objectius de la nova executiva són augmentar la presència d’Esquerra a la ciutat intensificant el contacte directe amb la ciutadania, el teixit associatiu, promoure espais d’opinió; difondre la tasca d’Esquerra com a partit de govern; el treballar per reforçar el paper que Esquerra ha desenvolupat i desenvoluparà per al futur del país. L’Executiva està formada per: Presidència: Pilar Rocafort i Vidal Vice-presidència i Finances: Carles Sánchez i Pereira Secretaria d’Organització: Òscar Ojer i Mollfulleda Secretaria de la Dona i portaveu de la Secció Local: Cristina Gómez i Gili Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Sitjà i Vilarrodona Relació amb la ciutadania i el teixit associatiu: Francesc Subirana i Garcia Portaveu del Grup Municipal i secretaria de Política Municipal: Jaume Puig i Tomàs

Esquerra força la Mesa del Parlament a tornar a debatre sobre la IP per la independència

Amb l’objectiu que la Proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya pugui continuar la seva tramitació d’acord amb allò previst a la Llei de consultes populars per via de referèndum, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha registrat la petició que la Mesa del Parlament reconsideri i deixi sense efecte l’acord de revocació de l’admissió a tràmit de la Proposta de consulta o IP. Esquerra argumenta que l’acord de la Mesa d’aquest dimarts incompleix l’article 30 del Reglament del Parlament, perquè el PSC i el PP van entrar la petició de reconsideració de l’acord de tramitació de la IP del 8 de juny un mes després d’aquest acord, quan el termini màxim per demanar de reconsiderar-lo són dos dies. Per altra banda, argumenta que no es poden atorgar als dictàmens no vinculants del Consell de Garanties Estatutàries la capacitat d’aturar o incidir en una tramitació parlamentària que ja estava iniciada i no preveia cap més tràmit a la Mesa segons la Llei de consultes. La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha fet una crida tant a CiU com IC-V ‘que aprofitin la segona oportunitat que brindem per rectificar i permetre que el poble de Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir, escoltant l’esperit d’unitat i valentia de la manifestació del 10 de juliol passat’. Des de l’entrada a registre de la petició d’Esquerra, ha quedat en suspens la revocació de la Mesa del Parlament del tràmit de la IP sobre la independència fins que no es resolgui de nou a la Mesa.