Calella

Notícia

11S 2021 Diada Nacional de Catalunya


Calellenques, calellencs,

Avui, Onze de Setembre i Diada Nacional de Catalunya, com hem dit en alguna ocasió en aquesta mateixa plaça, per a Esquerra Republicana de Catalunya, l’Onze de Setembre no és una diada d’alegria i d’il·lusió. És una diada de reivindicacions. És una jornada de denúncia i no pas de renúncia.

Defensem una República Catalana i un país independent. Volem canalitzar la mobilització de la Diada de Catalunya com la fortalesa ciutadana a la taula de negociació, on reivindiquem una resolució democràtica a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Aquí hi ha un conflicte polític entre Catalunya i l’estat. I hi ha el 80% dels catalans i les catalanes que volen una resolució democràtica i no un pedaç. Amnistia, Referèndum, Independència. Aquest és el nostre camí. Ara és el moment de recomençar la negociació. Una negociació que la comunitat internacional demana i espera. I nosaltres la volem liderar.

Però tampoc renunciarem de cap manera, en aprofitar i treballar per qualsevol altra opció que ens condueixi cap a la República de Catalunya.

Aquesta Diada torna a ser una oportunitat per demostrar des de l'independentisme que seguim sent-hi i que el moviment segueix sent fort.

És una nova oportunitat, per demostrar que som un moviment polític i social amb una gran capacitat mobilitzadora, un moviment polític imparable. Ni la pandèmia, ni la repressió, aturen un moviment que defensa la República catalana, que és la millor manera d’ajudar la gent.

Els pròxims dies cal que expliquem a tothom que el procés d'independència de Catalunya no només ha estat una revolució nacional, sinó que ha estat una revolució social i democràtica enfront d’un estat que ha utilitzat totes les vies, i les clavegueres, per sabotejar aquest canvi reclamat per la societat catalana. La proclamació de la República Catalana és la primera pedra d'un projecte social i democràtic que cerca el progrés, la dignitat i el benestar de totes les persones que vivim en aquest país, per més diversos que siguin els nostres orígens.

També, volem enviar un missatge de suport incondicional a tots els perseguits judicialment per l'estat espanyol i d’encoratjar-nos plegats, perquè de ben segur que aquesta repressió no s’aturarà fins a la llibertat de Catalunya.

Avui, cada llar i cada poble està vivint les conseqüències, en més o menys mesura, de l’era postpandèmia i gestionant els interrogants que aquesta nova situació ens porta, a tots els nivells. Malgrat aquesta realitat canviant, que ens ha fet conviure cada dia amb dubtes i incògnites, als nostres cors hi ha una idea que persevera: volem un país millor per als nostres fills i filles, per a les generacions futures. I per aquest motiu, no defallim. Amb tot aquest temps, hem après també a empoderar-nos, a saber que podem canviar les coses, a saber què és la força de la gent. I aquest és un valor que també hem de traslladar cap al futur.

No podem defallir.

Visca Catalunya Lliure, Visca la República Catalana!

Veure Vídeo