Calella

Notícia

ERC constata l’esgotament del govern municipal i la seva manca d’ambició en el present i futur de Calella

Foto: Imatges Ràdio Calella Tv - Ple Extraordinari Pressupostos 2022
Foto: Imatges Ràdio Calella Tv - Ple Extraordinari Pressupostos 2022
ERC Calella, sorpresa que el grup municipal dels Comuns s’hagin abstingut en la votació del pressupost municipal pel 2022, facilitant així l’aprovació del mateix

ERC constata que el pressupost per al 2022 és poc ambiciós, absolutament continuista, i descuida necessitats urgents, com la gestió de la sostenibilitat local o la resiliència de l’economia local


 
El portaveu del grup municipal d’ERC Calella, Xavier Ponsdomènech, i cap de l’oposició, va lamentar en el ple de pressupostos celebrat ahir, 24 de febrer de 2022, que el pressupost presentat pel govern municipal, que van poder prosperar gràcies a les abstencions de C’s i Comuns, no donen resposta satisfactòria a les necessitats i reptes que des d’ERC Calella identifiquem com a prioritàries per a la nostra ciutat:
  • Manca de compromís per fer front a la problemàtica de la neteja a la nostra ciutat. Som conscients que no només és un tema de pressupost, és un tema de fiscalització i seguiment per part de l’ajuntament de les actuacions i no actuacions que fa l’empresa adjudicatària del contracte. Podem entendre que es reservi una partida per renovar els contenidors soterrats, però, lamentablement, no veiem que el govern s’ocupi de resoldre la problemàtica real que tenim en el manteniment de la via pública, recollida de residus i neteja a la nostra ciutat.
 
  • En l’àmbit de promoció econòmica, des d’ERC Calella hem fet dues propostes que han rebut la negativa per part del govern municipal: una Taula de treball per al desenvolupament d’un Pla Estratègic de promoció i diversificació econòmica de Calella, i un Pla sobre l’impuls de l’economia circular local i sostenible. També hem fet propostes per millorar la zona d’accés al mercat, perquè és un punt conflictiu per la confluència de vehicles de transport privat, vehicles de càrrega i descàrrega, la proximitat amb la carretera. Necessitem incorporar canvis en la política de promoció econòmica actual, i no veiem que el pressupost en doni resposta.
 
  • Pressupost que no recull una prioritat clara en l’economia verda i la sostenibilitat. Hem proposat l’impuls i creació d’una comunitat energètica local, fonamental per fer el camí cap a la transició energètica. Hem plantejat la proposta de reducció d’envasos reverse vending, o un increment de la dotació per a la Taula d’Emergència Climàtica.
 
  • En l’àmbit de la política social, considerem que calen recursos d’acollida per situacions d’urgència social, i altres recursos com, per exemple, des d’ERC hem proposat un projecte de mentoria per a persones nouvingudes o un punt de voluntariat municipal.
 
  • Seguim amb grans dificultats per accedir a la façana marítima. Tenim passos que no són accessibles per a persones amb problemes físics, cadires de rodes o per a famílies amb cotxets. A més estan força deteriorats i donen una imatge “antiga” a la ciutat.  En aquest pressupost per al 2022 tampoc s’inclou cap partida que iniciï l’obertura de la ciutat al mar. Una nova oportunitat perduda davant el nostre reiterat oferiment per treballar els projectes de ciutat o grans projectes de futur amb tot el consistori.
 
  • La política de comunicació no és adequada, i el pressupost no reflecteix el que acaben destinant a comunicació. Observem que l’any 2020 pressuposten 70.340€ en comunicació, i n’executen 119.416€; l’any 2021, en pressuposten 70.340€ i n’acaben executant 131.953€. I aquest any, tot i prescindir de dos contractes menors en comunicació, fixen un pressupost 4.600€ superior que l’any passat
 
 
Calella, 25 de febrer de 2022