Calella

Notícia

ERC Calella fa arribar les seves propostes als pressupostos 2022 a l'equip de Govern

El Grup Municipal d’ERC Calella ha presentat fins a un conjunt de quaranta-tres propostes per als pressupostos 2022, tant en l’àmbit d’inversions necessàries com en els capítols de despesa corrent en les diferents àrees de govern.

Pensant en la ciutat com un tot divers, amb múltiples problemàtiques compartides amb la resta del territori i, vinculades també, a la manca crònica de diversificació econòmica de la ciutat, es va elaborar i consensuar tant amb els militants com no militants i persones col·laboradores en una reunió telemàtica oberta i participativa, un document que el dimecres passat es va traslladar a l’equip de govern.

En el document recollim propostes en àmbits diversos que considerem urgents i prioritaris per a la ciutat que volem, més verda, sostenible, respectuosa amb l’entorn, acollidora, justa i participativa.

Entre d’altres, els àmbits més destacats són:

- Promoció de l’entorn natural amb propostes vinculades al front marítim i accessibilitat a les platges.
- Execució de diferents mocions a proposta d’ERC Calella, aprovades al Ple Municipal.
- Inversions i manteniment al Parc Dalmau.
- Sostenibilitat amb propostes vinculades a la sobirania energètica, l’ús de la bicicleta i a l’ús de la deixalleria.
- Promoció econòmica de la ciutat amb propostes vinculades a la millora de l’entorn de l’estació de tren, accions per a la diversificació econòmica de la ciutat, per a promoure la fidelització al sector de serveis de la ciutat.
- Col·lectiu de població jove, amb beques de suport i accions d’oci alternatiu.
- Col·lectiu de gent gran de la ciutat, pensant a trobar un espai de lleure de caràcter municipal i promoure un servei de voluntariat estable.
- Àmbit del suport social, pensant en donar resposta a les urgències socials.
- Àmbit de la salut emocional, amb programes de suport per a la població jove i adulta.
- Cultura  i educació, pensant a promoure el patrimoni local i l’ús de la llengua catalana.
- Manteniment i neteja de la ciutat, pensant en el dèficit de manteniment i neteja de la via pública i en el mal estat de les façanes.
- Participació ciutadana real i transversal. Aquí volem destacar la necessitat d’un espai ciutadà d’ús transversal, tipus centre cívic, necessitat que no queda coberta amb l’espai de Can Saula anunciat per l’equip de govern.  

Després de mantenir una primera trobada el desembre passat, el GM d’ERC s’ha reunit avui a la segona reunió de pressupostos amb l’equip de govern, el qual ha recollit les propostes i els ha emplaçat a una futura trobada.

POTS VEURE LES QUARANTA-TRES PROPOSTES AQUÍ: