Calella

Notícia

Tanquem l'any amb la mateixa poca transparència que l'inici de legislatura

Publicat al Calellaésmés 32 (4t trimestre 2020)

BENVINGUTS A L'ESPAI WEB DEL CALELLAÉSMÉS D'ESQUERRA CALELLA 4T TRIMESTRE 2020

A l’espai de paper, trimestral, de la Publicació Municipal "Calellaésmés", només disposem de 4.600 caràcters per poder informar-vos de les darreres tasques i opinions del grup municipal d'Esquerra Calella. Per aquest motiu, hem decidit crear aquest espai d’ara endavant.

Ens dol acabar l’any tal com el vam començar políticament, mancats de transparència per part del govern actual i menysteniment cap al primer partit a l’oposició. A ERC Calella, hem tingut mà estesa i col•laboració tot i els entrebancs que ens he manat trobant per forjar pactes en projectes del poble. Des dels més petits i no menys importants, fins als projectes de ciutat, on creiem que cal sempre una visió de futur i un ampli consens polític que representi la majoria de la ciutadania.

ERC segueix demanant al Govern més transparència i alhora s’ofereix a la col•laboració.

Viurem un Nadal diferent. Malgrat tot, Bones Festes i Feliç 2021!

Ens fem nostres les paraules de l'enyorat Carles Capdevila : «quan la vida es complica, es multipliquen les oportunitats d'aprendre».

Cuidem-nos  i refem-nos
!EL CONVENI DE DONACIÓ DE LA CASA DE CAN SAULA


En el darrer ple celebrat el dijous 17 de desembre ens vam abstenir de votar sobre el conveni de Can Saula (Foto Ràdio Calella Televisió). En la Junta de Portaveus, prèvia al ple, el portaveu del Grup Municipal, Xavier Ponsdomènech va demanar la retirada del punt de l’ordre del dia, ja que se’ns havia enviat la documentació relacionada al punt tot just hores abans del ple, ens preocupa tanta rapidesa sense un consens ampli en que han de ser els projectes grans de ciutat.

Al conveni es parla de centre cívic quan, des d’un punt de vista de l’espai i de gestió del patrimoni, tenim clar que aquest ús no és compatible amb el d’espai expositiu i fons d’art. La nostra proposta és crear un Hotel de les Arts de Calella, on a banda de mantenir l'exposició de la família Humet-Saula, destinar una bona part de l'edifici com a pinacoteca municipal portant-hi pintures i escultures que avui estan al Museu Arxiu, una sala d’exposicions per a artistes locals i un espai de creació d’arts Plàstiques.
Continua llegint

PRESSUPOSTOS 2021
A manca de tenir més informació de l’Equip de Govern vers la previsió d’ingressos i inversions, així com les propostes del mateix Equip de Govern cara al 2021, ja que de manera excepcional aquest any no s’ha pogut celebrar el ple sobre els mateixos degut a la crisi de la COVID-19, us podem assegurar que ERC Calella defensarà uns pressupostos socials, política de reactivació econòmica, sense polítiques d’aparador, al costat de la ciutadania i empreses.

Alhora, tal com hem anat defensant des del principi de la pandèmia, seguirem defensant la unitat de forces polítiques, per fer front a les problemàtiques sorgides en temps de crisi.

En pro del màxim rigor possible, tant punt disposem de la previsió d’ingressos previstos pel 2021, presentarem a l’Equip de Govern les nostres aportacions de manera responsable, com es demana al primer partit de l’oposició.

ERC CALELLA CELEBRA I AGRAEIX EL COMPROMÍS DE LA CONSELLERA VERGÉS I DEL VICEPRESIDENT ARAGONÈS PER MODERNITZAR L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA.
El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Calella, de la mà del seu portaveu, Xavier Ponsdomènech, celebra l’acord que s’acaba de presentar a l’Hospital Sant Jaume i que “suposa un pas imprescindible per a la modernització de les instal·lacions hospitalàries a la nostra ciutat".


Les obres incorporen una ampliació de l’hospital, així com la millora dels recursos estructurals existents. Continua llegint

RESUM DE LES PRINCIPALS INICIATIVES DEL GRUP MUNICIPAL I DELS REPRESENTANTS D'ERC CALELLA ALS CONSELLS D’ADMINISTRACIÓ A CALELLA RADIO TELEVISIÓ, GESTAIGUA I GESTVIA.

MOCIONS PRESENTADES PER ERC CALELLA
 
  • Protegim el Parc del Montnegre i Corredor

 
  • Aprovada la moció per la la Reacticació de la Taula Social
• Aprovar la reactivació la Taula de Treball Social, com a taula ciutadana transversal de treball estable amb la participació dels serveis públics locals implicats, tots els grups municipals representats al plenari i el conjunt d’entitats que a la nostra ciutat treballen en l’àmbit del suport social.
• Aprovar la fixació d’un calendari i pla de treball de la Taula per tal de garantir que sigui un òrgan de treball eficaç i eficient i amb capacitat de generar propostes que hauran de ser aprovades pel Plenari de l’Ajuntament, i fer-ho amb caràcter d’urgència.
• Estudiar les necessitats de personal de l’Àrea de Política Social i les possibilitats de contractació de personal de reforç en dita àrea.
• Vetllar per tal que el resultat de la feina duta a terme per les diferents taules de treball (comerç, reactivació econòmica i social) sigui coordinat i inclòs en un únic document de pla estratègic de ciutat per tal de maximitzar la transparència i comunicació de les mesures acordades.
 
  • Moció demanant un nou estudi de mobilitat generada pel nou ALDI

L’estudi de Estudi de trànsit a la carretera N-II, associat a la mobilitat generada pel nou equipament comercial no contemplava l’ampliació de l’Hospital de Sant Jaume amb el conseqüent increment de capacitat d’hospitalització, dels serveis de cirurgia – obstetrícia, consultes externes, urgències, hospital de dia, intermèdia, ... i del corresponent augment de treballadors que hi haurà. Amb la remodelació de l’hospital hi haurà un augment de places disponibles d’aparcament amb accés directe des la N-II, passant de 85 a més de 300 places, en aquest nou aparcament els vehicles anirian a sortir a la N-II en sentit Barcelona on coincidirien pocs metres més endavant amb els flux de trànsit que generaria l’equipament comercial. L’estudi tampoc contemplava les noves necessitats de transport col·lectiu hauran d’augmentar per donar servei a l’augment de mobilitat, canvis en els serveis de recepció de mercaderies, més transit de vehicles del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Per tot això vam presentar una moció on demanàvem, previ a la concessió del permís d’obres a ALDI Supermercados SL amb l’objectiu de construir i explotar un equipament comercial tipus mitjà establiment comercial, una revisió de l’Estudi de trànsit a la carretera N-II, associat a la mobilitat generada pel Polígon d’actuació PA-11 a Calella on s'estimi el nombre de desplaçaments que generarà les noves activitats i usos del sòl adjacent i els nous habitatges a construir, un estudi que permetin definir les actuacions a incloure en el projecte.

L’equip de govern, amb el més que habitual suport de C’s, van votar-hi en contra.


A ERC Calella, ens preocupa el més que deficient estat de la neteja del nostre poble. És per això, que des del juliol d’enguany portem demanant documentació a través d’instàncies, ens ho han posat difícil, en les primeres respostes a les instàncies s’ens negava la documentació en format digital per a la seva revisió, tant és així, que ens hem vist obligats a entrar fins a quatre instàncies fins a finalment disposar de tota la documentació quan a al contracte de neteja amb l’empresa adjudicatària, hores d’ara encara estem esperant documentació per seguir valorant el servei que l’actual concessionari està oferint.

Una vegada revisada i estudiada la documentació, vam demanar una reunió amb la regidoria responsable dels serveis públics i l’empresa dels serveis de neteja. El 17 de novembre, tot i que se’ns va privar l’assistència a un company d’ERC, es va poder celebrar la reunió.

D’aquella trobada, vam poder escoltar de la mateixa empresa les mancances tècniques que es van trobar un cop guanyar l’adjudicació per poder desenvolupar la neteja al nostre poble, també quines serien les inversions i millores necessàries per tenir la neteja que volem.

És imprescindible la recuperació de la plaça de tècnic de medi ambient per la fiscalització de l’empresa, s’ha demostrat que la fiscalització per part del govern, o de la regidoria en qüestió és completament insuficient.

NOTÍCIA RELACIONADA A RCTv: Esquerra creu que un tècnic de Medi Ambient ajudaria a millorar la neteja viària i la recollida selectiva


ALTRES


1.- El darrer Consell d’Administració de GESTVIA, celebrat el dijous 29 d’octubre, va aprovar iniciar els tràmits davant el Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya «la modificació de l’accés a la zona del Far de Calella i el seu nucli d’habitatges, incorporant un nou semàfor que permeti l‘accés segur dels vianants i millori la comunicació dels vehicles amb la ciutat.»
Continua llegint

2.- En el consell de GESTVIA del 25 de novembre es va portar a aprovació una campanya pilot de bonificació de tiquets d’estacionament en Zona Blava pel Comerç de Calella. En un inici aquesta iniciativa anava destinada exclusivament al comerç tradicional, és a dir botigues.
A proposta d'Esquerra aquesta prova s’ampliarà també a hostaleria, restauració i serveis personals (estètica i salut, perruqueries, assegurances i gestories, clíniques dentals, serveis professionals, ...). Calen polítiques globals de dinamització econòmica de la ciutat, no sectorials.

3.- Els dos consellers d’Esquerra renuncien a l’obsequi del lot de nadal.
En el ple del passat 15 de setembre es va aprovar la moció presentada per Calella en Comú i ERC Calella que acordava que els beneficis obtinguts per GESTAIGUA l’any 2019, en concret 52.758 euros, no es repartissin entre soci privat i públic sinó que es procedís a fer una reserva voluntària per tal de fer front a l’impacte econòmic de la COVID19. La pandèmia ha generat   conseqüències socio-econòmiques en diferents àmbits del nostre municipi i cal vetllar per implementar totes les mesures extraordinàries que estiguin al nostre abast per tal de fer-ne front.


ERC està treballant per a desenvolupar i aprovar un nou Reglament de Radio Calella Televisió, aquest nou Reglament ha de definir les bases de la contractació d’una nova direcció, plaça vacant des fa més d’un any. En la darrera sessió de la Junta de Govern, ERC ha proposat com a membres del Consell Assessor a en Saül Gordillo i en Gustau Lamadrid, la principal tasca encomanada al Consell Assessor es fer un informe d'idoneïtat de les bases del concurs de la nova direcció que dinamitzi l’ens.

TAULA DE COMERÇ
El passat 27 d’octubre es va reunir la Taula de Comerç de Calella. En aquesta hi eren presents representants de l’equip de govern i tècnics, ATC, Associació de Comerciats, PIMEC i els conjunt de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament. Malgrat  tot, des d’ERC Calella trobem a faltar representants del món sindical.

Valorem molt positivament la seva convocatòria i que s’hagi tingut en compte a totes les forces polítiques.  Des del grup republicà vetllarem  perquè  la taula no caigui en l’oblit,  tingui continuïtat i  sigui més que un titular. 

Ara més que mai cal un espai comú, sense partidismes, on poder posar damunt la taula diferents idees i projectes per tirar endavant l’economia local i abordar aquelles qüestions cabdals per al futur de la ciutat.
Continua llegint

TAULA SOCIAL
A iniciativa del Grup Municipal d’ERC Calella, en el ple del passat 5 de novembre es va aprovar la reactivació de la Taula de Treball Social amb els objectius d’analitzar les conseqüències socials de la pandèmia a la nostra ciutat i poder treballar i preveure amb els diferents agents socials del territori els recursos i estratègies necessàries per fer-hi front de manera conjunta.
Continua llegint