Calella

Notícia

Espai web ERC "Calella és més" - 2on trimestre 2021BENVINGUTS A L'ESPAI WEB DEL "CALELLA ÉS MÉS" D'ESQUERRA CALELLA - 2on TRIMESTRE 2021

A l’espai de paper, trimestral, de la Publicació Municipal "Calellaésmés", només disposem de 4.600 caràcters per poder informar-vos de les darreres tasques i opinions del grup municipal d'Esquerra Calella, espai clarament insuficient, és per aixó que ho fem en aquest format digital.
La nova Generalitat republicana, una oportunitat.

Comença a caminar una nova Generalitat republicana. Amb el govern encapçalat per Pere Aragonès, tindrem, després de més de 80 anys, un president d’Esquerra Republicana de Catalunya escollit amb normalitat parlamentària. Amb els mateixos objectius que ens han mogut sempre: construir un país pròsper, just i plenament lliure per a tots i cadascun dels ciutadans que viuen a Catalunya, pensin el que pensin i vinguin d’on vinguin. La nova Generalitat republicana té uns reptes immensos, però afronta les greus crisis que estem vivint amb voluntat transformadora, i estic convençut que sabrà liderar la reconstrucció social i econòmica del país i guanyar-se la confiança de la ciutadania mantenint-se sempre al costat de la gent.

I amb el nou govern s’obre una nova etapa. Més de tres anys després del referèndum de l’1 d’Octubre, des d’ERC hem fet una reflexió profunda sobre les nostres fortaleses i febleses, els errors i els encerts, per extreure’n aprenentatges.

Hem de ser conscients que la nostra resposta tampoc va ser entesa com a plenament legítima per una part important de la societat, també de la catalana. Continua Llegint.


ERC Calella trasllada al Consell Municipal de Dones LGTBI+ una proposta per visualitzar la dona a l'espai públic de la ciutat.
1.- Perquè pensem que el 8 de març és cada dia i ens sobren motius per treballar per la plena igualtat i per la visibilització pública de la dona, sovint anònima i infrarepresentada a l'espai públic.

2.- Perquè forma part del treball de memòria històrica, tan necessari per donar valor a totes les persones que ens han precedit en la lluita per la igualtat de drets i per la justícia social.

3.- Perquè volem treballar per una participació real de la ciutadania en els afers públics i, en aquest sentit, els consells municipals de participació han de ser una peça imprescindible en l'empoderament de la ciutadania i en la presa de decisions compartida.


ERC Calella participa en la taula d'emergència climàtica local sobre residu 0 i economia circular

El passat 29 d’abril es va celebrar per mitjans telemàtics la quarta reunió de treball de la Taula d’Emergència Climàtica local, on es van debatre propostes en l’àmbit del residu zero i l’economia circular. A continuació compartim amb tots vosaltres les accions proposades per ERC Calella amb l’objectiu general de promoure una economia capaç de generar valor deslligat del consum de recursos, allargant la vida útil de les coses materials, pel que la minimització i transformació dels residus són elements clau.

A- PLÀ IMPULS ECONOMIA CIRCULAR
• Que explori totes les possibles estratègies existents, com ara: ecodisseny, remanufactura, servitització, simbiosi industrial, economia col·laborativa, manteniment i reparació, reutilització, redistribució i valorització material i energética.

• Amb la participació del nou tècnic/a de medi ambient.

• Que esdenvingui un procés de participació amb agents locals per establir projectes clau al municipi adaptats a la nostra realitat.

• Que contempli els següents aspectes: Compra pública circular, Assegurar el compliment de la normativa, Mesures econòmiques/fiscals, Dinamitzar els actors clau (Empreses productores ecològicament, Recerca aplicada, Gestors de residus especialitzats, Ciutadania).

• Que promogui la conscienciació sobre el consum responsable i polítiques de residus preventives enlloc de la gestió i tractament.

• Algunes propostes concretes a tenir en compte: combatre el malbaratament alimentari (obrador social, plataforma per la gestió d’excedents, que connecti establiments d’alimentació/menjadors escolars i Càrites/entitats socials…) i combatre l’obsolescència programada (reaprofitar i reutilitzar i també arranjar material informàtic, audiovisual, etc).

B- Pla específic de millora de l’eficiència del sistemes de gestió de residus urbans (inclòs a la moció aprovada pel Ple municipal el 3 d’octubre del 2019)
En concret proposem:
• Que s’estudiï totes les opcions al llarg de la cadena de gestió de residus per tal d’incrementar al màxim la ràtio de recuperació i reciclatge, tant pel que fa usuaris domèstics com comercials, industrials i hotelers.

• Aprofundir en la necessitat d’adaptació a les característiques i realitat de Calella : Calella no és homogènia urbanísticament parlant. Cal anàlisi específic (estudi) per establir model segons la zona (porta a porta/contenidors tancats…), així com plantejar alternatives de gestió a punts conflictius com podrien ser mercat, zones turístiques...Etc.

• Estudiar el model “alemany” de recollida selectiva d’envasos a superfícies comercials.

• Analitzar actuals i possibles mesures fiscals relacionades amb l’ús de les energies renovables i ús de deixalleria municipal.

Notícia d’RCTV Calella

Un agraïment especial per la Ma Dolors Llavall i Cases (Imiatge RcTV)

Enguany que celebrem els 90 anys de la primera Biblioteca pública a la ciutat, s'ha jubilat la Ma Dolors, que n'ha estat la directora els darrers 41 anys. Persona compromesa i treballadora incansable. L'hem conegut a l'antiga Biblioteca Popular Costa i Fornaguera de la carretera, just a sobre de l'actual Llar d'infants Municipal i a la la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Un salt qualitatiu important que va suposar tot un repte superat amb èxit. Hereva de la Ma. Lluïsa Rivas i Papaseit, primera bibliotecària de la ciutat el 1931, ha conegut, atès i orientat a infants i adults, a joves i gent gran. Sempre amb paciència i amb professionalitat.

Moltes gràcies per la dedicació, l'esforç i la voluntat de servei públic!

Un agraïment especial per en Joan Ferrer i Rocosa

Aprofitem aquest espai per agrair la tasca portada a terme per en Joan Ferrer i Rocosa a l'àrea d'esports de l'Ajuntament de Calella. Després de gairebé quaranta anys al capdavant de l'àrea, avui 25 de juny de 2021, en Joan es jubila essent un referent en l'esport ciutadà tant per la seva implicació en la feina com per la voluntat de posar l'esport a l'abast de tota la ciutadania. La seva tasca ha estat imprescindible per tal que l'esport sigui una eina més d'arrelament a la ciutat i, alhora, eina de creixement personal i col·lectiu sense distincions d'edat, gènere ni origen. Els valors, que s’adquireixen al llarg de tota la vida, configuren el caràcter de les persones i permeten el seu desenvolupa­ment personal i social, per això la importància de la tasca i dedicació de persones com en Joan.

L’activitat física i l’esport afavoreixen el desenvolupament psicològic i social en la infància i la joventut, i són un extraordinari mitjà de transmissió de valors que ajuden a la formació d’una ciutadania activa i compromesa.

 
En la darrera convocatòria del Consell d'Administració de GESTVIA els representants d'Esquerra Calella van demanar que s'incloguessin com a un punt dins l'ordre del dia la presentació de l'avantprojecte del nou aparcament de l'Hospital al darrere de Can Saleta redactat per la regidoria d'urbanisme, el pressupost aproximat i si hi ha algun estudi/pla de viabilitat.
La incorporació d'aquest punt es va desestimar en considerar que GESTVIA no havia rebut cap encomana per part de l'Ajuntament, malgrat no poder ser inclòs formalment en l’ordre del dia, es va poder tractar àmpliament en el torn de precs i preguntes on les diferents formacions van poder exposar els seus punts de vista, cosa per la qual agraeixen a la presidència de GESTVIA, Sr. Torres, la seva predisposició al debat.
Més Informació.


 
En el transcurs del darrer Consell d’administració de Gestaigua celebrat el passat 22 de juny, es va sotmetre a votació l’adjudicació de la licitació pel subministrament de material hidràulic per al magatzem de GESTAIGUA al terme municipal de Calella amb Exp. SUB/2021/001, els diferents lots de la qual van ser adjudicats segons l’informe tècnic a les ofertes de menor preu. Vam pregar que s’encarregués a l’empresa externa redactora de la documentació per les licitacions que faci una proposta per incloure en els plecs a partir d’ara de forma sistemàtica clàusules amb criteris mediambientals, de proximitat i socials . Per a ERC Calella cal que els contractes públics incorporin sempre mesures de foment de les polítiques socials, ambientals, d’innovació i de participació de les PIME. És imprescindible més que mai estudiar totes les opcions per valoritzar l’economia local, pel seu valor també des d’un punt de vista d’economia circular i sostenibilitat. Per altra banda vam insistir un cop més en que es dugui a terme un ànalisi de les possibilitats de millora en el sistema de gestió i facturació així com si és necessari actualitzar el Reglament del Servei municipal d’abastament d’aigua potable i servei de clavegueram per tal d’evitar que es repeteixi la problemàtica viscuda arran dels increments dels imports de les factures post-confinament.


GRUP MUNICIPAL
Precs i preguntes del Ple Ordinari del 03/06/2021 no respostes a data 28/06/2021

Mocions
Aquesta moció va ser promoguda per ERC Calella, davant la situació viscuda en el moment del desallotjament de l'Hostal la Gaviota, on regidors del grup municipal van presentar-se al voltant de l'Hostal, on també van ser requerits per uns calellencs per a donar solució a la situació d'unes persones vulnerables que van quedar sense sostre.

El mal estar per la manca d'actuació política en l'acompanyament d'aquestes persones va fer ser compartit per tots els partits de l'oposició, i per aquest motiu aquesta moció va ser presentada per aquests, tot i que en el moment de la votació de la reprovació del regidor Llamazares, C's va fer allò de "primero quiero escuchar a los companyeros de los otros partidos" que ja ens té tan acostumats en aquest mandat polític. On finalment, va demanar sortir de la moció durant el debat de la mateixa i per així, tornar-se a situar com a novè regidor del govern.

Moció per a la reprovació de la gestió realitzada del regidor de política social Ramon Llamazares Vázquez


Veure Moció


Veure MocióVeure Moció

Altres
  • Si et vas perdre l'entrevista al cap de l'oposició Xavi Ponsdomèncech del 12 d’abril a Ràdio Calella Televisió amb valoracions i temes d'actualitat de Calella, t'animem a veure-la. Recupera l'entrevista aquí.

  • El 25 d'abril vam assistir a la presentació del llibre "De la 'pobla de Calella' a la vila de Calella" escrit per en Xavier Soldevila i Temporal, projecte guanyador de la Beca d'investigació Jordi Amat i Teixidó. Llibre d'imprescindible lectura per conèixer qui som i d'on venim, "Qui perd els seus orígens, perd la seva identitat.", no podem perdre els nostres.


 
  • El 27 d’abril, el portaveu del GM i membres de l'executiva d'ERC van ser presents a la presentació del llibre de receptes de cuina de socis de l'entitat Calella Marxa. Un gran llibre, "Cuina amb Marxa" amb pròleg de Carme Ruscalleda, que també va assistir a la presentació.
 
  • El passat divendres 18 de juny, vam assistir a l’acte de cicle de conferències de primavera per parlar de l’Ermita de Sant Andreu “1.000 anys d’història”. Arrelament i compromís, dos dels valors que defineixen el treball fet a l'ermita de Sant Andreu. Enhorabona, Aniol Noguera per apropar-nos d'una manera clara i documentada al nostre passat com a comunitat. Gràcies a l'Associació d'Amics del Patrimoni per l'organització de la xerrada. I moltes, moltes gràcies a l'Associació d'Amics Escoltes del Montnegre, i a totes les persones que han col·laborat i treballen voluntàriament en les tasques de recerca, documentació i reconstrucció de l'ermita.
 
  • El 21 de juny fent un gest de suport a les persones afectades per aquesta dura malaltia i a les seves famílies, en el dia Mundial de la Lluita contra l’Esclerorsis Lateral.
Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls