Calella

Notícia

Espai web ERC "Calella és més" - 3er trimestre 2021


BENVINGUTS A L'ESPAI WEB DEL "CALELLA ÉS MÉS" D'ESQUERRA CALELLA - 3er TRIMESTRE 2021

A l’espai de paper, trimestral, de la Publicació Municipal "Calellaésmés", només disposem de 4.600 caràcters per poder informar-vos de les darreres tasques i opinions del grup municipal d'Esquerra Calella, espai clarament insuficient, és per aixó que ho fem en aquest format digital.
Auditoria empresa de neteja. PRIMERA VALORACIÓ AUDITORIA URBASER
 
Recentment hem pogut accedir a l’Auditoria realitzada per EMASCONSULTORS per «avaluar el grau de compliment de l’oferta per la contracta per UTE-Urbaser – ARCA, verificar el grau de compliment dels diferents compromisos adquirits a l’oferta presentada».
 
Els resultats de l’auditoria ens mostren nombrosos incompliments en les obligacions per part de l’empresa adjudicatària en diferents aspectes (controls interns de qualitat i de seguiment i control de servei, falta de manteniment general, ...) i constatem com la manca de recursos destinats per part de l’Ajuntament a l’Àrea de Sostenibilitat, ha comportat un seguiment insuficient de les obligacions contractuals per part d’ UTE-Urbaser – ARCA, és per això que:
 
El Grup Municipal d’Esquerra Calella procedeix a demanar una reunió urgent amb l’alcaldessa, els responsables municipals de l’Àrea de Serveis Públics i representants d’ UTE-Urbaser – ARCA per analitzar el contingut de l’auditoria i, el més important, buscar solucions perquè Calella sigui una ciutat neta, aqueta reunió serà el proper dilluns 18 d'octubre


Valoració d'ERC Calella del “PROGRAMA DE PLANES DE SOSTENIBILIDAD EN DESTINOS TURÍSTICOS” (NEXT GENERATION).
El divendres 17 de setembre l'Ajuntament de Calella va presentar els seus projectes de ciutat i turisme sostenible que aniran amb càrrec als fons Next Generation en el marc de la “Convocatòria Extraordinària de Planes de Sostenibilidad Turística en Destinos para entidades locales” del Ministeri d’Indústria,Turisme i Comerç del Govern espanyol.

Tots aquests objectius troben la seva desembocadura en el seguit de les 26 actuacions que ha dissenyat l’Ajuntament i que es divideixen en quatre eixos: Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital, Competitivitat (CALELLA EMISSIONS ZERO)
 
Des d’Esquerra Calella considerem prioritàries aquelles actuacions dirigides a disminuir les emissions contaminants prioritzant un canvi en el model de consum energètic i tant en l’àmbit de la mobilitat, habitatge, indústria així com generació i gestió de residus entre d’altres.
 
Els governs locals tenen competències pròpies en l’àmbit tant de polítiques de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic, com per exemple l’ordenació i gestió del territori, urbanisme i disciplina urbanística, conservació i manteniment de béns de domini públic, prevenció d’incendis, protecció del medi ambient i desenvolupament sostenible. Cal liderar la transició ecològica des de l’Ajuntament tot treballant conjuntament amb la ciutadania i els diferents sectors socials i econòmics per la transició. CONTINUA LLEGINT

Precs i preguntes fetes al Ple Ordinari de setembre.

Segons l’establert al Reglament Orgànic Municipal (ROM), en les sessions ordinàries del Ple s'inclourà sempre el punt de precs i preguntes. S’entén com a pregunta qualsevol qüestió plantejada als òrgans de govern i com a prec s’entén la formulació d'una proposta d'actuació dirigida als òrgans de govern.

D’aquesta manera el torn de precs i preguntes són una eina a l’abast dels grups municipals per tal de resoldre qüestions i fer arribar propostes a l’equip de govern en el si del Ple municipal.

Des d’ERC Calella aprofitem els torns de precs i preguntes com a recurs per fer seguiment d’alguns temes de ciutat que ens ocupen.
En el darrer ple del passat mes de setembre vam formular precs i preguntes sobre les següents qüestions:
  • Gatera Municipal
  • Parc Dalmau
  • Actes reunions de coordinació i Auditoria Urbaser
  • Alliberament peatges C32 al Maresme
LLEGEIX LES PREGUNTES

Mocions d’ERC Calella al ple de setembre.
 

VES A LA MOCIÓ
 

VES A LA MOCIÓ

Comunicat en relació al futur nou accés a la C-32 a Calella.
El darrer divendres 27 d'agost es va presentar un dossier amb una anàlisi dels efectes en la mobilitat que representaria l'alliberament del peatge de la C-32 i adjuntant una sèrie de propostes d'actuacions de millora de connectivitat de la C-32 amb la N-II, així com la incorporació d'una via pedalable contínua al corredor de la N-II entre Mataró i Blanes.

Des d'ERC Calella valorem positivament les mesures proposades pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya que afecten directament a Calella. Malgrat tot, considerem que aquestes mesures es poden millorar.

El disseny presentat en l'Estudi Previ contempla que el nou accés a la C-32 per la Riera Capaspre únicament contempla accessos en sentit sud. Esquerra Calella considerem que aquesta opció de fer-ho únicament per anar o venir sentit Barcelona no és la millor per: CONTINUA LLEGINT

11 de setmebre.
Avui, Onze de Setembre i Diada Nacional de Catalunya, com hem dit en alguna ocasió en aquesta mateixa plaça, per a Esquerra Republicana de Catalunya, l’Onze de Setembre no és una diada d’alegria i d’il·lusió. És una diada de reivindicacions. És una jornada de denúncia i no pas de renúncia.

Defensem una República Catalana i un país independent. Volem canalitzar la mobilització de la Diada de Catalunya com la fortalesa ciutadana a la taula de negociació, on reivindiquem una resolució democràtica a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Aquí hi ha un conflicte polític entre Catalunya i l’estat. I hi ha el 80% dels catalans i les catalanes que volen una resolució democràtica i no un pedaç. Amnistia, Referèndum, Independència. Aquest és el nostre camí. Ara és el moment de recomençar la negociació. Una negociació que la comunitat internacional demana i espera. I nosaltres la volem liderar. CONTINUA LLEGINT

1 d’octubre a Calella.

Quatre anys després de l'1 d'octubre del 2017, a Calella hem recordat que aquell dia vam sembrar una llavor que ens empeny a un camí de no retorn cap a la República Catalan.
Seguim tossudament alçats, fins a la victòria! Visca Catalunya lliure!

Roda de premsa sobre el Jaciment El Mujal – Roser. (Notícia RCTV)
El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech, ha demanat al Govern que s’obri al diàleg amb la resta de forces polítiques, la plataforma veïnal i les entitats locals perquè tothom se senti implicat en la preservació del patrimoni històric. El portaveu d’Esquerra ha afirmat que no hi ha possibilitats d’aturar el projecte de l’Aldi: “Assumim la realitat, tirarà endavant”. Per això, segons ha explicat Ponsdomènech, no s’han adherit als recursos de Calella en Comú i la CUP. La diputada Mònica Palacín, representant d’Esquerra a la Comissió de Cultura, ha explicat que el rang de protecció nacional (BCIN) que els dos partits demanen per a les ruïnes romanes de Calella no farà canvia res del projecte constructiu. VEURE VÍDEO

Xerrada-col·loqui, drets socials, igualtat, no discriminació amb la diputada al Parlament Najat Driouech.
El 9 d’octubre vam parlar de drets socials, igualtat i la no discriminació amb la Diputada Najat Driouech.
  • Raonaments i reflexions cap a una unida i sola ciutadania.
  • Avancem cap a una república més justa per tots i totes.
Najat Driouech és la primera diputada musulmana del Parlament. És llicenciada en filologia àrab i està especialitzada en treball social, immigració i identitats culturals. Va decidir fer el pas d’entrar a la política amb l’objectiu de lluitar per aconseguir una societat cohesionada i garantir la màxima representativitat de les institucions catalanes. Nascuda al Marroc, va venir a Catalunya quan tenia 9 anys i des de llavors ha residit al Masnou. Defensa que la dona musulmana es desfaci de la “motxilla invisible d’estereotips” que carrega i assegura que cal apoderar més dones per tal que es puguin formar i siguin les úniques responsables del seu futur personal i professional. Com a diputada d’Esquerra Republicana, està convençuda que la República pot ser l’eina per construir un país que doni veu a tots els catalans, vinguin d’on vinguin i pensin com pensin.

- 2.0pinió – Butlletí digital nº4