Calella

Notícia

Espai web ERC "Calella és més" - 4rt trimestre 2021


BENVINGUTS A L'ESPAI WEB DEL "CALELLA ÉS MÉS" D'ESQUERRA CALELLA - 4rt TRIMESTRE 2021

A l’espai de paper, trimestral, de la Publicació Municipal "Calellaésmés", només disposem de 4.600 caràcters per poder informar-vos de les darreres tasques i opinions del grup municipal d'Esquerra Calella, espai clarament insuficient, és per aixó que ho fem en aquest format digital.

Precs i preguntes fetes al Ple Ordinari d’octubre i desembre.

En els darrers plens vam formular precs i preguntes sobre les següents qüestions:
► Contenidors de superfície del C/Indústria.
► Desenvolupament de la moció sobre memòria històrica aprovada el desembre 2020.
► Desenvolupament de la moció sobre sobre el dol perinatal el juny 2021.
► Valoració de la documentació aportada per URBASER sobre les no conformitats detectades en l’auditoria realitzada per EMACONSULTORS.
► Accions de millora en la neteja suggerides en l'auditoria d'URBASER.
► Actuacions al Parc Dalmau.
► Sobre compliment ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella.
► Sobre el canvi d'il·luminació en el mural artístic a la paret de l’Escola Pia.
► Sobre termini a les respostes a les preguntes formulades en sesió plenària.

MÉS INFORMACIÓ

Les propostes al pressupost 2022 d’ERC Calella presentades a l’equip de Govern.


El Grup Municipal d’ERC Calella ha presentat fins a un conjunt de quaranta-tres propostes per als pressupostos 2022, tant en l’àmbit d’inversions necessàries com en els capítols de despesa corrent en les diferents àrees de govern.

Pensant en la ciutat com un tot divers, amb múltiples problemàtiques compartides amb la resta del territori i, vinculades també, a la manca crònica de diversificació econòmica de la ciutat, es va elaborar i consensuar tant amb els militants com no militants i persones col·laboradores en una reunió telemàtica oberta i participativa, un document que el dimecres passat es va traslladar a l’equip de govern.

En el document recollim propostes en àmbits diversos que considerem urgents i prioritaris per a la ciutat que volem, més verda, sostenible, respectuosa amb l’entorn, acollidora, justa i participativa.

Entre d’altres, els àmbits més destacats són: CONTINUA LLEGINT

Mocions d’ERC Calella presentades als darrers plens.

MÉS INFORMACIÓ

El nostre posicionament davant la moció que reclamava a Cultura fer estudis arqueològics preventius al conjunt del jaciment El Mujal-Roser


En el Ple ordinari Municipal, la CUP i CeC, van presentar una proposta de resolució demanant al servei d'arqueologia i paleontologia del departament de cultura de la Generalitat, la realització d'un estudi d'afectació del patrimoni cultural.

El Grup Municipal d'ERC Calella va votar-hi en contra, ja que no és al Departament de Cultura de la Generalitat a qui correspon la realització del citat estudi.

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia, com diu el Decret 164/2019, de 16 de juliol, de reestructuració del Departament de Cultura té entre les seves funcions: executar les competències que corresponen a la Direcció General en relació amb l'avaluació ambiental de plans, programes i projectes, en els termes que preveu la normativa aplicable i en coordinació amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic, així com amb altres unitats de la Direcció General, si escau. CONTINUA LLEGINT

Apostem per mediació i l’aprovació de la Valoració la de Llocs de Treball de lAjuntament, en la resolució del conflicte amb la Policia Local a la ciutat.

El GM d’ERC Calella ha mantingut diferents reunions amb representants sindicals i treballadors/es, així com també, amb l’equip de govern.
  
Un cop rebuda la informació a la junta de portaveus convocada amb urgència el passat dijous dia 25 de novembre, el Grup Municipal d’ERC ha mantingut contactes amb les diverses parts, per tal de conèixer de primera mà els factors que han portat a l’esclat de les relacions entre el cos de Policia Local i l’equip de govern.
 
Un cop analitzades les informacions, el GM d’ERC Calella ha manifestat el seu posicionament a la darrera trobada, el 2 de desembre amb el regidor de l’àrea, Josep Torres. CONTINUA LLEGINT

Homenatge al president Companys.

Un any més, la secció local d'ERC Calella ha organitzat un acte d'homenatge al president Companys avui, 15 d'octubre, dia en què fou afusellat per les tropes franquistes fa 81 anys al castell de Montjuïc.

L'acte, portat a terme al mirador del president, ha comptat amb la intervenció del portaveu del grup municipal, Xavier Ponsdomènech, que ha glossat la figura del president i ha fet lectura de la darrera carta que va escriure i adreçar a la seva esposa, Carme Ballester, poca estona abans de la seva execució.

Ponsdomènech ha destacat el missatge amb què el president Companys clou la carta: "La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor" i ha criticat que a hores d'ara l'Estat Espanyol, responsable del judici il·legal i l'execució del president, no ha demanat perdó per aquest crim, com sí que han fet els governs d'Alemanya i França, col·laboradors en la detenció i deportació del president el 1940.

Tot seguit ha transmès força per continuar treballant per una República justa al servei de les persones tot ressaltant els valors de Pau, Justícia i Amor, i ha convidat a tots els/les assistents a participar en l'acte dels 90 anys d'ERC Calella que tindrà lloc aquest diumenge vinent

Commemoració dels 90 anys d’ERC Calella amb la consellera Vilagrà.

El diumenge 10 d'octubre la consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Laura Vilagrà, ens va acompanyarar en la conmemoració dels 90 anys d'ERC a Calella, cal recordar d'on venim, i reivindicar a on volem anar, tant a nivell municipal com nacional. 
Homenatge Alcalde Joan Morales.

Tal dia com avui, el 1939, les tropes feixistes entraren a la nostra ciutat, Calella. L'alcalde d'aquell moment era en Joan Morales i en aquest vídeo us volem rememorar els moments viscuts a través de la lectura del seu dietari.