Calella

Notícia

D’on venim, i a on anem

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 26 (3r TRIMESTRE 2018)
. Hem demanat en diverses ocasions la creació d’un espai web i intranet específic per a entitats de la ciutat (per a gestionar peticions i demandes de material, reserva d’espais, calendari d’activitats...). Necessitem creure’ns que des de l’Ajuntament podem acompanyar a les entitats, no per treure’n rèdit polític particular. Això requereix un treball constant i un aire fresc que actualment és innexistent. Nosaltres tenim les ganes de fer-ho!

. Hem proposat una ruta de patrimoni de les cases i façanes catalogades del carrer Jovara i nucli antic, incloent una senyalització vertical i unes plaques descriptives dels atractius patrimonials que s’ubicarien a cada una de les cases. Amb connexió amb el Museu-Arxiu creiem que és una bona proposta, malauradament desatesa, per posar en valor el patrimoni local, incentivar que els visitants trobin un espai condicionat d’interès cultural i, alhora, dinamitzar amb una proposta amable el carrer Jovara.

. Hem reclamat que s’augmenti la dotació econòmica de les convocatòries anuals de subvencions a entitats culturals i esportives, fins a 60.000€ (actualment dotades amb 23.400€ i 28.500€, respectivament). Volem canviar aquesta inèrcia, perquè només en triatlons ens gastem directament més de 170.000€ (dades 2017)

. La manca de supervisió per part dels responsables municipals en com es neteja l’espai públic de la ciutat, i la manca de manteniment dels contenidors, és evident. De forma regular demanem que es revisi i millori el servei, horaris i freqüència de recollides. 

. Hem demanat a l’alcaldessa que no decideixi unilateralment, sense el consens de tots els grups municipals, sobre compromisos de l’Ajuntament en relació a esdeveniments, com el centenari de la Volta Ciclista Catalunya, que vagin més enllà del mandat actual.

. Vam proposar celebrar un procés participatiu obert a tota la ciutadania per escollir el nou nom de l’antiga Escola Dr. Carles Salicrú. Defensem, i ho farem en el futur, obrir aquests debats a la ciutadania, per fer pedagogia entre tots, i fer un exercici de democràcia directa!

. Fa anys que vam reclamar la creació d’un espai de coworking per a emprenedors, i encara no és una realitat. Aquest any 2018 vam tornar a demanar que es tingués en compte en aquest pressupost, i encara no és una realitat. Una llàstima!Treballem per una ciutat feta entre tots i per a tothom!