Calella

Totes les opinions

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 21 (2n TRIMESTRE 2017)

L’aprovació del Pla d’Actuació Municipal, dos anys tard

Des de l’inici d’aquest mandat, el juny de 2015, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya havíem denunciat de forma reiterada que el govern municipal no tenia un Pla d’Actuació Municipal (PAM), un full de ruta amb els objectius, actuacions concretes i calendarització d’aquestes per als quatre anys següents. Aquest ha de ser, i ho és a tots els pobles i ciutats on existeix, un document de planificació, d’informació i compromís del govern municipal amb la ciutadania sobre les polítiques que el govern té previst tirar endavant a inicis de mandat.

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 21 (2n TRIMESTRE 2017)

Sobre les millores a la Plaça de Catalunya

En el ple ordinari del mes de juny, algun membre de l’equip de govern posava en dubte que la problemàtica sorgida pel descontentament en com s’havia executat el projecte de millora de la Plaça de Catalunya tingués a veure amb el debat sobre la participació ciutadana. És evident, al nostre entendre, que hi té a veure del tot. Ho hem repetit moltes vegades: la participació ciutadana no és sinònim de votació.

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 21 (1r TRIMESTRE 2017)

L’endemà de celebrar el primer any d’obertura, el Museu del Turisme està tancat

Des d’ERC Calella demanem al govern municipal que no es torni a obrir el museu del turisme i que es modernitzi el museu municipal. L'alternativa al tancament és destinar els recursos, humans, econòmics i materials, a modernitzar el museu municipal, incorporant un espai dedicat al turisme, i aprofitant material que fins ara estava ubicat a l'espai de la Fàbrica Llobet i Guri. La nostra proposta passa per modernitzar el museu municipal com a equipament central i aglutinador del patrimoni de la ciutat, dedicant un espai al turisme, com a activitat econòmica que ha transformat la ciutat en les darrers dècades.

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 21 (1r TRIMESTRE 2017)

Obrim Calella al mar

L’anunci aparegut als diaris fa unes setmanes que ADIF tornava a plantejar-se tancar els passos a nivell de Calella torna a posar sobre la taula un problema larvat des de fa molts anys i que Calella no ha sabut o no ha volgut encarar. El fet és que el tancament dels passos a nivell és quasi una obligació per temes de seguretat però, és clar, deixa el descobert unes mancances brutals a nivell d’infraestructures.

PUBLICAT AL CALELLAÉSMÉS 19 (4t TRIMESTRE 2016)

Som aquí per transformar!

El pressupost per l’any 2017 que presenta el govern de Calella, format pels grups municipals de CiU i el PSC, demostra que la transformació real de Calella haurà d’esperar. Els pobles i ciutats evolucionen amb el temps. I Calella i tots nosaltres, la seva gent, també. Per aquest motiu esperàvem un pressupost que reflectís una visió estratègica de present i futur clara. Un seguit d’inversions que permetin preparar i transformar la ciutat amb serveis i espais públics de qualitat.

Publicat al calellaésmés 18 (3r trimestre 2016)

Sobre terrasses i l'ocupació de la via pública

D’aquí uns dies començaran a sortir dades dient que ha sigut una bona temporada turística, que si els hotels han fet ple o no, entre altres dades característiques de balanç de final de la temporada turística.  El que sí ha quedat clar, però, és el retorn a la llei de la selva: terrasses apropiant-se de les places i dels carrers i sensació d’invasió d’espai públic per a usos privats.

Publicat al calellaésmés 18 (3r trimestre 2016)

Un govern que no planifica ni prioritza

Estem immersos en un nou procés de pressupostos participatius. Des del nostre punt de vista, el més important d’aquest procés no és arribar ràpid al final, a la fase de votacions, sinó aprofitar la convocatòria per compartir, veure avantatges i inconvenients, dificultats en la presa de decisions. Es converteix en una oportunitat per adoptar consciència entre tots de com es prenen les decisions a l’ajuntament.

Publicat al calellaésmés 09 (2n trimestre 2014)

Som més a prop del #9N2014

Des d'ERC Calella volem agrair la confiança dels ciutadans i ciutadanes el passat 25 de maig. ERC hem estat la força més votada tant a Calella com a Catalunya.Sentim emoció pels resultats obtinguts i sentim també una gran responsabilitat per recollir el testimoni del poble i portar-lo fins al proper moment clau: el 9N. El compromís d'ERC és amb la República Catalana, una república de ciutadans lliures, iguals i sobirans que compartim una terra, una història, una llengua i una cultura.

Publicat al calellaésmés 09 (2n trimestre 2014)

Republicans, també a Calella

Estem convençuts que cal tornar la política a la gent, i a Calella també. El projecte independentista i republicà a Calella, el d’Esquerra Republicana, és un projecte obert i inclusiu que té com a única finalitat l’afany de servei públic. Per això volem una Calella on hi comptin totes les opinions i sensibilitats, sense distinció. Una política feta colze a colze entre tots, lluny del “tot pel poble, però sense el poble”.