Calella

Totes les opinions

Publicat al calellaésmés 08 (1r trimestre 2014)

Esquerra Republicana, a peu de carrer

Des d’ERC Calella vam engegar el novembre passat accions de proximitat per estar presents a tots els espais i racons de Calella. Amb les accions ERC t’escolta volem acostar-nos als ciutadans, trobar-los a l’espai públic més proper per recollir les seves propostes i necessitats, oferir-nos com a grup municipal al servei de tothom i també per traslladar el nostre missatge a tot el territori i a tot el país: la necessitat de celebrar una consulta el proper 9 de novembre per decidir el futur polític de Catalunya.

Publicat al calellaésmés 07 (4t trimestre 2013)

Sobre la cultura i el que tendeix a ser propaganda

L’accés a la cultura és fonamental en temps de crisi, de la mateixa manera que ho és l’educació. Que les administracions públiques apostin per programacions culturals potents està bé. Però hem de buscar l’equilibri. I cal diferenciar el que és cultura i el que podríem dir que entra en el terreny de la propaganda. Així ho vam dir, des del grup municipal d’ERC, en el tancament dels comptes del 2012.

Publicat al calellaésmés 07 (4t trimestre 2013)

ERC i el Museu del Turisme

CiU, el PSC i el PP han acordat fer-se seu el projecte del Museu del Turisme, promogut pel sector privat, al soterrani de la Fàbrica Llobet i Guri. Mentre el projecte no està ben definit, sí que sabem que l’esforç econòmic municipal que s’ha previst és molt important.   · Qui gestionarà el Museu? Qui serà el titular? No ho sabem · Tenim un estudi sobre la viabilitat econòmica de la seva explotació? No, no sabem quin retorn econòmic es preveu amb aquesta inversió  · Des d'ERC, volem que l'ajuntament aporti 467.

Publicat al calellaésmés 06 (3r trimestre 2013)

L’11 de setembre i la celebració de la consulta el 2014

La Diada Nacional d’enguany ha tornat a ser històrica. Milers i milers de persones han sortit al carrer per reclamar el dret que tenim els catalans i catalanes a decidir lliurement el nostre futur polític, la nostra relació de dependència o no amb Espanya, i fer-ho aviat. I la demanda popular de poder decidir el nostre futur com a estat independent ha estat clara.   La societat catalana, i també les veïns i veïnes de Calella –empresaris, emprenedors, gent gran, estudiants, treballadors, aturats- estem patint massa i ens falten instruments, ens falta capacitat per poder decidir sobre tot allò que ens afecta, és a dir, tot.

Publicat al calellaésmés 06 (3r trimestre 2013)

ERC celebra que el govern municipal proposi, i s'aprovi per unanimitat, una taxa per la inserció d'anuncis en la publicació Calellaésmés

Es dóna resposta a una petició d’ERC, per millorar la transparència   La darrera sessió del ple de Calella, celebrada el passat 25 de juliol, va aprovar inicialment l'ordenança fiscal de la taxa per la inserció d’anuncis en la publicació Calellaésmés i altres publicacions municipals. Aquesta ordenança és el resultat d’una petició que va fer el grup municipal d’ERC quan vam parlar del pressupost 2013, en concret, pensant en la necessària regulació que calia fer en el finançament i gestió del Calellaésmés.

Publicat al calellaésmés 04 (1r trimestre 2013)

La planificació de la Fàbrica: política de fets consumats

Ens ha costat molts anys i molts esforços, a tots, poder comprar la Fàbrica Llobet i Guri de la nostra ciutat. De fet, si les coses només es valoressin pel cost econòmic i per l’espai en metres quadrats, amb tota seguretat podríem dir que estem parlant de l’equipament municipal més important que tenim a Calella.   És per aquest motiu que, una vegada més, ERC troba a faltar que l’equip de govern convoqui a totes les forces polítiques per parlar de la planificació de la Fàbrica, del seu conjunt.

Publicat al calellaésmés 04 (1r trimestre 2013)

Què hem de fer per millorar la neteja?

L’Ajuntament de Calella està a punt de fer una nova concessió del servei de recollida d’escombraries. És el moment de fer propostes per millorar la neteja a la nostra ciutat. Què proposem?   - Millorar la maquinària, ara mateix obsoleta, que fa molt soroll, etc. - Revisar les freqüències de pas i buidatge de contenidors, revisar les funcions de les persones que passen a recollir la brossa dels carrers a peu, torns a realitzar, etc.