Calella

Totes les opinions

Publicat al calellaésmés 03 (4t trimestre 2012)

Sobre aquest butlletí: una bona idea, un procediment incert

Per Esquerra Republicana de Catalunya, el fet que l’Ajuntament de Calella utilitzi tots els recursos que estan al seu abast per donar compliment al dret de la ciutadania de Calella a ser informada és un encert.   Per això quan des del govern municipal se’ns va fer saber que es tiraria endavant un nou mitjà de comunicació escrit, una publicació trimestral de l’Ajuntament de Calella, vam acceptar col·laborar-hi.

Publicat al calellaésmés 02 (3r trimestre 2012)

El patrimoni municipal i la col·laboració del sector privat

En primer lloc, cal deixar clar que des d’Esquerra Republicana de Catalunya s’aplaudeix i es valora positivament determinats gestos, actuacions o plantejaments que es puguin fer des de l’ajuntament en col·laboració amb el sector privat. No ens agradaria que es fessin lectures errònies o que hi haguessin males interpretacions. La col·laboració público-privada és una fórmula encertada i necessària per tirar endavant determinades polítiques, com per exemple, en tenim una de ben propera a casa nostra, la turística.

Publicat al calellaésmés 02 (3r trimestre 2012)

ERC proposa al govern la posada en marxa d’un servei municipal de foment de locals comercials desocupats

En el ple municipal celebrat el passat 2 d’agost, es va aprovar provisionalment, i per unanimitat de tots els partits, una modificació d’un Pla d’Usos que tenim vigent i que regula la ubicació de determinats establiments comercials, bàsicament el que, simplificant, podríem anomenar oficines (agències de viatges, agències immobiliàries, sucursals bancàries, etc.). Es tracta d’una flexibilització dels paràmetres que hi havia establerts fins ara i que al nostre entendre queda justificada per la delicada situació econòmica que estem vivint i entenent que es tracta d’una mesura per evitar haver de rebutjar noves obertures d’oficines que tinguin les característiques que recull aquest pla, tenint en compte, com dèiem, les circumstàncies econòmiques que patim.

Publicat al calellaésmés 01 (2n trimestre 2012)

Esquerra Republicana de Catalunya obre el seu local a les entitats ciutadanes

La secció local d’ERC Calella posa a disposició de les entitats o associacions de Calella que necessitin o vulguin organitzar alguna activitat o reunió interna de treball i no disposin de local, o tinguin un espai insuficient, el seu local situat al carrer Sant Josep 10 de Calella. ERC ofereix, així, un espai al centre de la ciutat a aquelles entitats de caràcter social, veïnal o cultural que no tinguin ànim de lucre i que treballen per dinamitzar el teixit col·lectiu calellenc.

Publicat al calellaésmés 01 (2n trimestre 2012)

Un debat seriós i responsable a l’entorn de la nova Escola Salicrú

El govern municipal ha anunciat la ubicació de la nova Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet i Guri però des d’ERC entenem que cal desvetllar un seguit d’interrogants per tal de poder prendre un posicionament rigorós que tingui en compte totes les implicacions. Des del moment en què els representants d’ERC vam tenir coneixement de la notícia, vam posar-nos a treballar per tenir tota la informació per poder valorar els suposats inconvenients que l’equip de govern dóna sobre els terrenys de Joan Coromines, l’opció que l’ajuntament tenia plantejada fins ara, i els avantatges de la ubicació de la Fàbrica.

Publicat al calellaésmés 01 (2n trimestre 2012)

Balanç del primer any de mandat municipal

Ja ha passat un any des de les darreres eleccions municipals i Calella no ha canviat. Quan es van discutir els pressupostos de la ciutat per aquest any 2012, ERC ja va dir que un dels motius que ens portaven a l’abstenció era que l’equip de govern municipal no havia donat a conèixer el seu projecte de ciutat. Ho vam dir en el debat dels pressupostos i ho continuem dient ara. Algunes de les coses que avui veuen la llum, a més, són fruit de la feina feta anteriorment.