Cambrils

Totes les notícies

La seu d'ERC Cambrils és rebatejada amb el nom de «Casal Montserrat Pujals Recasens»

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, convidada d'excepció Aquest novembre, la seu d'ERC Cambrils, va ser rebatejada amb el nom de «casal Montserrat Pujals Recasens». Un acte que també va servir per celebrar els 25 anys de la seu. Fotografies d'arxiu i una fotografia emblemàtica de la inauguració del local, l'any 1997, en la que es veu Ernest Benach, Lluís Pàmies, Josep-Lluís Carod-Rovira i Montserrat Pujals fent un brindis pel nou equipament del partit; van ser les protagonistes històriques de la commemoració. A més, es va inaugurar una placa commemorativa i una foto de la Montserrat Pujals, amb la presència de les seves dues filles. La figura de la Montserrat Pujals Montserrat Pujals, va ser coneixedora, en els darrers moments de la seva vida, que el casal d'ERC portaria el seu nom refermant la idea que tenir un local propi és necessari perquè "fa casa". Camí Mendoza, regidora i candidata d'Esquerra a les properes municipals, va llegir una carta escrita i enviada per Ernest Benach, convidat a l'acte, però que finalment no va poder ser-hi per incompatibilitat d'agenda.   Era una persona crítica i que tenia un caràcter fort, no callava mai, anava de cara, sense enganys Apel·les Carod Rovira va ser l'encarregat de desenvolupar un perfil personal de Montserrat Pujals: "era una persona crítica i que tenia un caràcter fort, no callava mai, anava de cara, sense enganys". Afegint, que va estar molt contenta que Esquerra obtingués l'alcaldia de la vila, amb Camí Mendoza al capdavant, i que no va entendre "la traïció que havia patit l'any passat i que va culminar amb la moció de censura".  Carme Forcadell va tancar l'acte amb un discurs reivindicatiu i feminista, “necessari per transformar la política i la societat”, va dir. Afegint que “fer política és transformar i el feminisme és transformar la política”. Finalment, va valorar el fet que la seu del partit a Cambrils portés el nom d'una dona, ja que "és una simptomatologia que les coses estan canviant".

El Ramon Berenguer IV en una imatge d'arxiu

1.5M€ per a la millorar l'eficiència energètica de tres centres educatius de Cambrils

L'Institut de Cambrils (315.000€), l'Institut Ramon Berenguer IV (575.000€) i l'Escola d'Hoteleria i Turisme (568.108€) milloraran la seva eficiència energètica gràcies a la inversió d'1.458.000€ del Departament d'Educació. Aquesta inversió permetrà millorar elements de la façana que actuen com a aïllants, tant del fred com de la calor, i que separen la part interior de la part exterior de l'edifici: la façana, les finestres, les portes o el sostre de l'edifici, entre d'altres. El pressupost de la inversió, provinent del fons europeu REACT-EU, de recuperació econòmica, ha sigut destinat a diferents centres de Catalunya, entre els quals, aquests tres centres de Cambrils. L’objectiu final de totes aquestes millores és, segons el Departament, aconseguir que els edificis propietat de la Generalitat "es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica". En total, a tot el Camp de Tarragona, són 8,3 milions d’euros d’inversió per dur a terme actuacions en 29 centres. A tota Catalunya es destinaran més de 100 milions d’euros per obres en quasi 300 centres d'educació. El Departament, anualment, duu a terme aquestes millores, però aquesta inversió dels Fons Europeus permetrà fer en un any el què a través de les inversions ordinàries del Departament s’ha dut a terme en els 7 anys anteriors per aquest concepte.

mercat

ERC PRESENTA UNA MOCIÓ PER GARANTIR EL FUTUR DEL MERCAT MUNICIPAL

Actualment l’edifici es troba amb deficiències de manteniment i es desconeix el futur dels paradistes del Mercat Municipal El Mercat Municipal de Cambrils és un edifici cèntric, amb un valor identitari i patrimonial i declarat, a més, bé cultural d’interès local. És l’únic mercat municipal de la vila després del tancament, fa gairebé 20 anys, del Mercat del Pòsit. En aquest sentit, Esquerra Republicana ha volgut la inacció de l’actual equip de govern en relació a les inversions de l’edifici i el futur dels paradistes que han esgotat el termini de concessió sense cap tipus de resposta per la seva continuïtat. La portaveu republicana, la sra. Camí Mendoza ha defensat la moció presentada: “Exigim El compromís del Govern municipal a definir abans del mes de març del 2023 el full de ruta pel futur comercial i del propi edifici del Mercat. Mentrestant caldrà garantir el compromís verbal amb els actuals paradistes, de prorrogar la concessió a partir del 31 de desembre per un any més i treballar des de ja mateix en una nova licitació en base estudi de viabilitat del propi mercat”. La moció ha estat refusada per l’actual equip de govern. En el torn de preguntes, l’equip d’Esquerra Republicana ha repassat tot un seguit de qüestions d’interés municipal. S’ha exigit el compliment de la moció presentada al setembre  sobre la creació del servei del dol perinatal per a les famílies que hagin patit alguna pèrdua. Així mateix s’ha demanat un pla de dinamització comercial per als comerços afectats per a les obres de la Rambla Jaume I així com la reposició del paviment del carrer Pau Casals afectat pel l’increment de trànsit també per motiu de les obres. S’han qüestionat també la manca de gestions del govern actual per a l’increment de parades de trens a la nova estació de ferrocarril tal estava compromès des de Transports i Mobilitat de la Generalitat. Finalment, Camí Mendoza també ha exigit la millora del manteniment per corregir el mal estat de moltes zones principalment del Parc del Pinaret com també del Parc del Pescador.

grup erc

Camí Mendoza denuncia el sobrecost d'un milió d'euros de les obres de la rambla de Jaume I a causa de l'improvisació de l'equip de govern

El grup municipal d'ERC va convocar, ahir al matí, una roda de premsa per fer balanç del desenvolupament de les obres de la rambla de Jaume I. En nom del grup municipal Camí Mendoza va voler posar en valor la necessitat d'executar les obres de la rambla de Jaume: Tot i així, "volem manifestar que la mala previsió i la mala gestió d'aquest govern actual ha fet que el cost de l'obra s'incrementi en un milió d'euros per a les butxaques dels cambrilencs i cambrilenques" segons la portaveu del grup municipal qui va volguer fer responsable al govern municipal per ""anar de pressa i corrents per intentar acabar les obres abans del maig de 2023" En aquest punt, la portaveu d'ERC va recordar que, "el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, va reconèixer al passat plenari que, en el moment de la licitació, van detectar que no s'havia previst la inversió per a la instal·lació del dipòsit decantador d'aigües. El dipòsit i la seva instal·lació puja a més de 500.000 euros, per tant, més de la meitat d'aquest milió d'euros d'increment. Des d'ERC entenem que això no és un imprevist, això és anar de pressa i corrents per intentar acabar les obres abans del maig de 2023 i no s'ha fet el procediment de forma correcta. Si aquest dipòsit s'hagués inclòs dins de la licitació, qualsevol dels licitadors hagués pogut optar i, el cost, segurament seria inferior perquè ja hauria entrat dins del cost de la licitació. Aquí mostrem la nostra disconformitat de com s'estan fent les obres de la rambla, la previsió no ha estat bona. També se'ns ha reconegut que dins d'aquest milió d'euros hi ha una ampliació de l'asfaltat de la zona final de la rambla; trobem encertat que s'hagi fet, però tornem a dir que això no és un imprevist sinó que s'hauria d'haver previst en el seu moment". Per la seva part, el regidor Alejandro Garcia també va fer la seva aportació. Segons va dir: "estem parlant d'un sobrecost per a les butxaques dels cambrilencs i cambrilenques de més d'un milió d'euros, és a dir, més d'un 35% del cost de l'obra.

Camí Mendoza i Mercè presenta en públic la seva candidatura a les properes eleccions municipals

La presentació va comptar amb l’assistència del President d’ERC Oriol Junqueras i Vies   Més d’un centenar de persones van assistir ahir al Parc del Pescador de Cambrils a la presentació en públic de Camí Mendoza com a candidata per ERC a les properes eleccions municipals. L’acte es va encetar amb una xerrada distesa on la Camí Mendoza, acompanyada d’Oriol Junqueras van parlar sobre diversos temes. Van fer record de com es van conèixer i les diferents ocasions que han tingut de trobar-se personalment. Així mateix van poder reflexionar sobre la importància d’estar al capdavant de les administracions per tal d’acompanyar i donar resposta a les necessitats dels ciutadans . També van voler destacar la importància de mantenir un contacte i diàleg constant amb els veïns i veïnes en el seu dia a dia. Uns versos de la Montserrat Pujals, militant històrica d’Esquerra i dona compromesa amb Cambrils, va donar pas a la intervenció personal de la Camí Mendoza. “Després de 6 anys a l’alcaldia. Després de conèixer la casa per dins i per fora. Després d’haver treballat amb dedicació, responsabilitat,  d’haver liderat dos governs de coalició amb lleialtat, d’haver treballat per les persones i per Cambrils, em sento amb més ganes, força i encara….. amb més il.lusió que mai per treballar per les cambrilenques i cambrilencs” D’aquesta manera va voler encetar el seu discurs per tal d’exposar les raons que la motiven a tornar a presentar-se a l’alcaldia.   A partir d’aquí, va voler desgranar el seu projecte per al futur de la ciutat. En primer lloc va defensar la seva primera etapa com alcaldessa avalada per una transformació social que responia al seu compromís del ‘Govern per les persones’. “Ara toca una transformació urbana verda i sostenible, que ja hem iniciat amb obres que van des de l’enderroc de la N-340 fins a l’execució de l’av. De l’Esport”. En aquesta línia va defensar el retorn de l’espai públic per a les persones i recuperar els espais verds per fer de Cambrils una ciutat més saludable.

regidors

ERC i Junts fan un balanç negatiu un any després de la moció de censura

Els dos líders municipals d'ERC, Camí Mendoza -exalcaldessa- i de Junts, Lluís Abella -exprimer tinent d’alcalde-, han detallat en roda de premsa els incompliments per part de l'equip de govern per argumentar que la moció estava ‘injustificada’ tot denunciant que no tenen cap projecte propi i es dediquen a continuar amb les accions de l'anterior govern. També han volgut denunciar el manteniment i neteja de la ciutat i han acusat de paràlisi i manca de lideratge a l'alcalde Oliver Klein.   En relació a la temporada turística, Camí Mendoza ha volgut destacar que : "Nosaltres volíem modernitzar la imatge de les platges per adaptar-les allò que esperen a dia d’avui els cambrilencs i els turistes i el que han fet es recuperar la imatge de descontrol i deixadesa". D'aquesta manera ha volgut deixar palès la manca d'acompanyament a les guinguetes, la presència de grups electrògens i la gestió del mobiliari Mendoza ha acusat al govern de continuisme i la paràlisi tot afirmant que l'equip de govern no té cap projecte propi que no hagi estat iniciat, redactat, i pressupostat econòmicament pel Govern encapçalat per ERC com es el cas de les grans actuacions de la Rambla Jaume I o l'av. de l'Esport. "Anuncien nous projectes nous però de difícil execució i sense dotació pressupostària".   S'ha volgut denunciar també per part de l'equip de govern de l‘abandonament de la recerca de consens en temes cabdals, el que moltes vegades ha significat una manca absoluta de transparència. Aquesta manca de transparència i compromís també es palesa en l'absència d'un Pla d'Actuació del Mandat que és el que hauria de servir per posar en coneixement de la ciutadania del projecte de govern i que ha de permetre la rendició de comptes. Camí Mendoza va voler fer émfasi en un dels motius que van sustentar la moció era una suposada millora de la neteja  "es pot constatar que Cambrils està més brut que mai. Ens van prometre una augment del servei de neteja durant la temporada d'estiu de la que no hi ha cap constància.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CAMBRILS DENUNCIA EL MAL ESTAT DE LA PLATJA DE LA RIERA D’ALFORJA

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Cambrils ha volgut denunciar l’estat de la plata de la Riera d’Alforja. Aquesta platja, situada entre la desembocadura de la Riera d’Alforja i el Port, es va formar pels sediments aportats per la històrica rierada del 1994.   La platja pateix els efectes dels temporals que es produeixen any rere any que s’emporten la sorra i fan retrocedir la platja fins a la zona formigonada. Per tal de compensar aquestes pèrdues, periòdicament es feien moviments de sorra el mes de juny i posteriorment es feien tasques de condicionament per tal de tenir la platja preparada de cara a la temporada d’estiu.   Per la seva proximitat, aquesta platja és freqüentada pels veïns i veïnes del barri del Port, que enguany s’han trobat que no en poden gaudir ja que no s’han realitzat cap de les tasques de manteniment i la platja és pràcticament inexistent. Fins i tot es pot apreciar la ubicació deficient del lloc de vigilància del socorrista o el wc públic.   “No entenem com el govern actual no ha fet res millorar l’estat deplorable en que estan les platges de ponent per la manca de sorra, en especial la platja de la riera d’Alforja en la que literalment no hi ha platja. Comencem l’estiu, sense platja a la riera d’Alforja. Exigim al regidor de Serveis que actui immediatament per tal d’exigir les aportacions de sorres i condicionar aquesta platja de la que gaudeixen molts veïns i veïnes de Cambrils” ha dit Camí Mendoza, portaveu d’Esquerra Republicana a Cambrils.  

ESQUERRA REPUBLICANA DE CAMBRILS RECULL SIGNATURES PER LA TRAMITACIÓ D’UNA ILP DINS LA CAMPANYA #REGULARIZACIÓN YA

El passat dissabte, Esquerra Republicana de Cambrils, va sortir al carrer per tal de recollir signatures per la Campanya #RegularizacionYa que vol portar al Congrés una Iniciativa Legislativa Popular per obrir un procés extraordinari de regularització de la situació administrativa de migrants que viuen a l’Estat des d’abans del novembre de 2021. La campanya té el suport de milers de ciutadanes i ciutadans i centenars d’entitats com Càritas, CGT Catalunya, Intersindical o Justicia i Pau i partits com Esquerra Republicana, Catalunya en Comú i algunes CUP. Per a la recollida de signatures, Esquerra Republicana va comptar amb la presència del senador Josep Rufà que va voler destacar que: “Avui dia, a Catalunya, hi ha quasi 470.00 persones, de les quals molt menors i dones que estan en situació de vulnerabilitat i precarietat. Aquesta proposta de regularització és una qüestió de justícia social, una causa que, com no pot ser d’altra manera, Esquerra Republicana sempre serà al costat.” El senador ha volgut detallar els motius pels que el partit dona suport a la Campanya: “Hem de defensar els drets bàsics per a tothom i a més resulta un benefici per a tota la societat. No és un procés desconegut a l’Estat,que, en altres moments, ja ha realitzat fins a 6 processos de regularització sota governs de PSOE i PP, al igual que s’han produït en nombrosos estats de la UE” La proposta per tal de debatre-la a la Càmera del Congrés dels Diputats promou l’ampliació de les condicions actuals per regularitzar la situació de les persones migrades, que són estar establert almenys 6 mesos abans de l’aprovació de la llei i tenir un contracte de treball d’almenys 6 mesos per tal d’obtenir un permís de residència i treball d’1 any. L’objectiu de la Campanaya #RegularizacionYa és obtenir 500.000 signatures al mes de setembre per tal de portar-les al Congrés, que haurà de debatre i votar la proposta per a la seva aprovació.

gngts

L’INICI DE LA TEMPORADA A LES PLATGES DE CAMBRILS SENSE GUINGUETES NI SERVEI DE SOCORRISTES

L’Ajuntament encara no ha executat les escomeses de clavegueram, aigua i llum de les guinguetes degut als retards al procés de licitació A dia d’avui encara es desconeix quan s’inciarà el servei de socorristes a les platges cambrilenques Iniciat ja el mes de juny, en una temporada que es preveu amb una gran afluència de visitants, els retards de l’equip de govern en l’execució de les escomeses de serveis de les guinguetes de Cambrils complica l’inici de l’activitat dels nous adjudicataris. Tot i que els plecs de les licitacions estaven preparats a l’octubre, l’equip de govern no va adjudicar l’execució de les escomeses fins a l’abril, cosa que fa inviable tenir-les disponibles a dia d’avui”, ha dit Camí Mendoza, portaveu d’Esquerra Republicana. “La gestió d’un tema tan cabdal per servei a les platges va tard i malament, com en tants d’altres temes” ha afegit. Aquesta situació està portant a que alguns dels concessionaris s’estiguin plantejant la possibilitat d’obrir l’activitat amb grups electrògens que dificultaran l’activitat i no suposaran una bona imatge de les platges cambrilenques. Cal afegir una altre entrebanc a l’inici de la temporada d’estiu ja que, el govern municipal va anunciar al Patronat de Turisme que encara no se sap quan començarà el servei de socorrisme de les platges, quan altres municipis del voltant com Salou o Vila-seca acaben d’anunciar l’inici del servei. “Les platges són la porta d’entrada de molts visitants al nostre municipi. És intolerable que l’equip de govern no les tingui preparades per l’inici del que ha de ser una campanya turística òptima amb una gran afluència de persones que de segur visitaran Cambrils”, ha afegit Camí Mendoza