Cambrils

Totes les notícies

Premi Memorial

TROBADA MUNICIPALISTA ERC 2019

El passat 23 de febrer  vam poder participar, amb nombrosos companys d’arreu de Catalunya, de la trobada municipalista anual.   Va resultar una experiència molt engrescadora en la que vam poder compartir idees i projectes municipals amb més de 700 assistents.   La nostra alcaldessa, la Camí Mendoza, va ser una de les encarregades de donar la benvinguda a una jornada on es van debatre propostes al voltant de polítiques de joventut, justícia social, educació, cultura, salut, territori, nova ciutadania, dinamització econòmica i polítiques d’igualtat, amb visió feminista i transformadora. Per finalitzar la jornada es va concedir el Premi Memorial Jaume Aiguader a tots els alcaldes i alcaldesses que van fer possible l’#1O. Van recollir el premi en representació de tots ells l’Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, i el Jordi Pessarodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada.  

targetó 2 de febrer

CAMBRILS, CIUTATS REPUBLICANA, CIUTAT DE PROGRÉS

Volem el progrés econòmic de Cambrils per a que reverteixi en la millora de vida de tots els cambrilencs i cambrilenques. No va de banderes ni de símbols, va d'escoles, hospitals, infraestructures, va d'anhels EL passat dissabte 2 de febrer, vam tenir la sort de celebrar a Cambrils l'acte d'ERC de "Ciutats republicanes, ciutats de progrés". Vam comptar amb la presència destacada del president del Parlament, Roger Torrent, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, la diputada Jenn Díaz i la nostra alcaldessa, Camí Mendoza, que van participar davant unes 200 persones a la plaça de la Vila. Malauradament, vam haver de lamentar l'absència de Diana Riba, nº2 de les llistes al Parlament Europeu i parella de Raül Romeva, que no va poder assistir a l'acte celebrat a Cambrils per motiu del trasllat dels presos polítics des de les presons catalanes a Madrid. La primera en intervenir va ser la Camí Mendoza que va reivindicar la visió feminista de la poítica i el seu valor en la construcció del nostre projecte de progrés per Cambrils. Tot seguit, va posar en valor la revitalització que suposa pel Barri Antic l'obertura d'equipaments com la que properament tindrà lloc amb l'Oficina Local de l'Habitatge i que s'emplaçarà al Forn del Tallero. Així mateix va reivindicar les oportunitats que genera el treball del territori i allò que pot aportar Cambrils en relació als seus potencials. Va posar com exemple dos dels nostres punts forts com a municipi com poden ser la nova estació del tren que transformarà la Vila en una porta d'entrada a Cambris així com la creació de riquesa i activitat al voltant del Turisme que s'està treballant en desenstacionalitzar des del Govern de l'Ajuntament. Finalment va declarar el seu pricnicipi d'acció: "Volem el progrés econòmic de Cambrils per a que reverteixi en la millora de vida de tots els cambrilencs i cambrilenques". A continuació va intervenir la diputada Jenn Díaz que primer que tot, va llegir una carta de Carme Forcadell en la que expressava el seu desig de retrobament el més aviat possible i reclamava la persistència per tal d'acosneguir la nostra fita republicana.

GOLS PER L'ORIOL

GOLS PER L'ORIOL 6/10/2018

La Plataforma Free Junqueres, juntament amb ERC Baix Camp, ha organitzat aquest dissabte un partit de futbol sota el nom de 'GOLS PER L'ORIOL' en benefici de la Caixa de l’Associació Catalana pels Drets Civils. El partit, acompanyat d'un vermut i una fideuà solidari, ha servit per reclamar un cop més el l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El partit ha enfrontat al Camp d'Esports de Cambrils un equip d'amics d'Oriol Junqueres, vingut des de Sant Vicenç dels Horts, contra un equip molt nodrit d'amics d'ERC del Baix Camp. Hi han participat Gabriel Rufián, Teresa Jordà, Camí Mendoza, Maite Aymerich i Jordi Pesarrodona entre molts d'altres. La nostra alcaldessa Camí Mendoza ha volgut agraïr l'oportunitat de realitzar un event d'aquestes característiques al nostre municipi per poder reivindicar des de Cambrils aquest clam per la Llibertat.  

Pacte Alcaldes Camp de Tarragona

PACTE TERRITORIAL D'INFRAESTRUCTURES DEL CAMP DE TARRAGONA

Els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i els batlles de Salou, Pere Granados, i Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, van presentar el passat 19 d'abril el pacte territorial per impulsar les infraestructures estratègiques del Camp de Tarragona. Durant 2018 està previst que entri en servei la doble via entre Vandellòs i Tarragona, fet que ha de permetre millorar els serveis ferroviaris actuals i impulsar noves infraestructures que dotin el territori de millor connectivitat entre  els principals pols d’activitat econòmica. L’acord territorial dels cinc municipis passa per dos propostes bàsiques: Millora de les connexions amb Barcelona, amb la incorporació de nous serveis un cop es posi en marxa la variant entre Vandellòs i Vila-seca. D'aquesta forma el temps de viatge es reduirà a menys d’una hora. Desmantellament de la via de la costa en el tram des de Mont-roig a Salou per tal d'eliminar la barrera física que suposa l'actual plataforma Així mateix també recull Nova connexió al nord de Tarragona, pressupostada en 150 milions d’euros, Connexió de Vila-seca a Perafort, noves estacions ferroviàries  Projecte del tren-tramvia. Remodelació dels trens regionals L’acord inclou la remodelació dels trens regionals, amb millors freqüències, més ràpides i millor cadenciades. Hi haurà 4 trens diaris de l’R16 que circularan per la línia d’alta velocitat de manera que es podrà arribar de Cambrils a Barcelona en 52 minuts. Els Intercity Tarragona-Barcelona passaran de 2 a 5 freqüències/dia i hi haurà dos trens més del servei convencional. També hi haurà 5 Intercity Reus-Barcelona, amb un temps de trajecte d’1.13 hores, 38 minuts menys que la connexió actual. També es crearà una nova línia R17 que connectarà l’estació de Salou/Port Aventura i Barcelona amb quatre freqüències al dia.

LLAÇ LILA

ES PRESENTA EL NOU PLA MUNICIPAL D'IGUALTAT A CAMBRILS

El passat dilluns 12 de març es presentà el Pla municipal d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes a implementar entre 2018-2022. Aquest pla implica a tota l’estructura organitzativa de l’Ajuntament amb tot un seguit d'accions que s'aniran implementant, assolint i consolidant accions, projectes, serveis i sobre tot, una metodologia de treball basada en la incorporació de la perspectiva de gènere, que garanteixi la igualtat real i efectiva de les dones i els homes al Cambrils El passat dilluns 12 de març, a les dependències municipal es va fer la presentació inicial del Pla Municipal per a la Igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de Cambrils 2018-2022. Per avançar en la igualtat de gènere son necessaris dos elements: L’ activisme social, que ha estat present al llarg de tots els temps especialment des dels moviments feministes i sobre el qual tenim un a realitat molt propera com són les mobilitzacions històriques de les dones de moltíssimes països del mon, el passat 8 de març. L’alta element cabdal és l’acció política que té l’obligació social i legal de  garantir els avenços ferms i continuats envers la igualtat de gènere. Existeix un marc legal clar i concís en aquest aspecte, normativa Europea, Estatal, Autonòmica i Local que estipula des de fa anys les accions a desenvolupar per fer efectiu els drets del 50% de la població, les dones, i a l’hora, construir una societat igualitària en la seva totalitat, des de l’esfera pública a  l’esfera privada. La Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes  estableix el marc legislatiu i els principis d’actuació dels poders públics de Catalunya en matèria d’igualtat de gènere i com no pot ser d’una altra manera, apel.la als ens locals  a implementar totes aquelles intervencions necessàries per a combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats de gènere i promoure una societat veritablement igualitària.

camí cap a l'éxit

PLA D'INVERSIONS 2018

Finalment, al Ple de data de 2018, vam aconseguir aprovar un important Pla d'Inversions per a Cambrils. Un import total de més de 3 M€ que ens permetrà desenvolupar el Programa d'Acció de Govern d'aquesta legislatura, tot atenent les necessitats dels ciutadans de Cambrils i l'execució d'obres a edificis de serveis i via pública per millorar l'estat del nostre municipi i amb la previsió de la inauguració de la futura estació del tren.   Destacar que partim d’una premisa que és: La Llei d’Estabilitat Pressupostària. Una llei molt injusta imposada des de Madrid als ajuntaments que són l’administració que dóna els serveis més propers al ciutadà. Aquesta llei obliga: Reducció del deute molt rigurós No permet incrementar despeses generals, que són les que suporten els serveis Limiten la capacitat i l’ús d’eines financeres dels ajuntaments No permeten inversions No permeten l’increment de personal, que són el fonament de la prestació de serveis   Tot i així, des de l’inici de la legislatura, hem estat capaços de fer una gestió excel.lent: Hem estat capaços de complir les exigències imposades des de Madrid Malgrat aquesta complicació, hem estat capaços de no deixar de banda ni les persones, ni el teixit social i empresarial En conjunt els darrers TRES pressupostos 2016 i 2018, el total incrementat és:     Diferència 2016 i 2018 Àrea de la persona 1.731.858,54 euros. Àrea econòmica 455.317,31 euros. Àrea serveis generals 1.145.740,00 euros.     Degut a aquesta bona gestió, l’any 2017 vam poder disposar per primer cop en tota la legislatura d’1,2M€ que ja s’estan executant i entre les que es troben millores en espais públics i els Primers Plans d’Ocupació Municipal. En la mateixa línia, per al present 2018, podrem disposar d’un pressupost de 3M€ a destinar en noves inversions prioritzades amb: Inversions amb un clar component social (ensenyament i polítiques actives d’ocupació, esports, benestar, salut, cultura, festes, joventut i transparència).

Ple municipal

PRESSUPOST MUNICIPAL 2018

El Ple de desembre de l’Ajuntament va aprovar el pressupost per aquest 2018 amb una depesa total d’aproximadament 44M€. Junt amb les ordenances fiscals, són les eines fonamentals per tal de dur a terme les polítiques de l’Ajuntament de Cambrils. El pressupost permet el desenvolupament del nostre programa electoral, que és el nostre compromís envers la ciutadania. Com no podia ser d’altra manera, ha esdevingut el nostre full de ruta mitjançant el Pla d’Actuació Municipal per aquesta  legislatura. El nostre programa és social. D’aquesta manera, l’àrea de la persona s’ha incrementat en 503.547,71 €, que suposa un increment de 1.731.858,54 € des de 2015. Aquestes partides van destinades especialment als col.lectius més desafavorits, a la salut, a l’atenció de la nostra gent gran, l’ensenyament, seguretat, etc. En resum, a tenir cura i garantir l’estat del Benestar per a tots els cambrilencs i cambrilenques. Increment de dotació pressupostària dels ajuts d’urgència social en un 44% Creació d’una partida específica d’ajuts d’urgència vinculats a la pobresa energèticaAugment de la cobertura del Servei d’atenció domiciliària amb més de 68.000 euros  Volem que Cambrils esevingui una ciutat educadora. Hem reservat 78.000 € per al desenvolupament del Pla Educatiu de Ciutat i els Programes Educatius Hem augmentat un 15% les partides destinades a Polítiques Actives d’Ocupació      El nostre programa vetlla pel suport a l’empresa, l’emprenedoria i tots els nostres sectors productius i de Serveis són claus per al creixement de Cambrils i el reconeixement que mereixen tots aquells que arrisquen per tal de produïr riquesa a la nostra vila. La Promoció económica ha augmentat en 259.317,31 €, que suposa un increment de 455.317,31 € respecte el 2015. I tot això ho hem aconseguit malgrat tot un entramat legal repressiu orquestat des de l’Estat Central per tal d’ofegar les administracions locals.I ho hem aconseguit amb una excel.

ESQUERRA REPUBLICANA PRESENTA LA LLISTA “ERC AVANCEM ACORD MUNICIPAL”

ERC Cambrils i Avancem han presentat la llista amb la que concorreràn plegats a les properes eleccions municipals. Camí Mendoza, alcaldable de la formació, ha destacat la “renovació de la llista, que s’ha fet amb seny i persones que toquen de peus a terra”. La candidatura ERC Avancem Acord Municipal està formada per: 1.     Camí Mendoza: 49 anys, Empresaria i Técnica administrativa. 2.     Eduard Pellicer: 33, Enginyer Forestal i Professor de secundaria. 3.     Montserrat Masdeu: 40 anys, Professora. 4.     Jaume Gila: 52 anys, Empresari i Tècnic Tributari. 5.     Alejandro Garcia: 40 anys, Enginyer de camins. 6.     Dani Morell: 38 anys, Gerent Comercial, Artista i Sommelier. 7.     Angela Calero: 64 anys, Dependenta. 8.     Aleix Rom: 23 anys, Estudiant de Filologia Catalana. 9.     Carme Serra: 57 anys, Locutora de radio Pre-jubilada. 10.   Francesc Mur: 27 anys, Empresari Hosteleria. 11.   Albert Gómez: 25 anys, Advocat. 12.   Alba Pijoan: 25 anys, Filòloga. 13.   Isabel Coll: 62 anys, Professora 14.   Josep Lluís Montserrat: 71, Arquitecte jubilat. 15.   Anna Pelaez: 45 anys, Administrativa de la funció pública. 16.   Alazne Alsa: 48 anys, Monitora de Menjador. 17.   Dani Pallejà: 39 anys, Advocat. 18.   Salvadora Borrut: anys, Botiguera jubilada. 19.   Llorenç Blasco:77 anys, Hosteler jubilat. 20.   Jordi Fargas: 57 anys, Empresari Nàutic. 21.   Marc Falceto: 35 anys, Tècnic de manteniment.  Suplents 1.     Montserrat Pujals: 83 anys, Botiguera jubilada. 2.     Xavi Garcia: 44 anys, Tècnic Sanitari. 3.     Josep Oliva: 66 anys, Tècnic Jubilat. 4.     Pili Gil: 49 anys, Administrativa. 5.     Agustí Natal: 49 anys, Delineant. 6.     Pere Mas: 48 anys, Tècnic automoció. 7.     Rosa Pujals: 56 anys, Professora. Camí Mendoza ha agraït el suport que li transmeten els seus companys de projecte i ha remarcat que “la llista m’il·lusiona perquè tots els que la formem, tenim una sensibilitat especial per Cambrils i pel Nou País.

Avancem pel Bon Camí

ACORD ENTRE ESQUERRA REPUBLICANA I AVANCEM PER CONCÓRRER JUNTS ALES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS A CAMBRILS.

Camí Mendoza, alcaldable d’ERC Cambrils a les pròximes eleccions municipals, Marc Falseto, president de l’agrupació municipal d’Esquerra i Anna Pelaez, presidenta de l’agrupació municipal Avancem a Cambrils han comparegut aquesta tarda a la seu d’Esquerra per explicar l’acord entre les dues formacions per les eleccions municipals de Cambrils.   Aquest acord suposa la ratificació en l’àmbit local de l’acord marc que mantenen Esquerra Republicana i el Moviment Avancem, escissió dels sobiranistes del PSC liderada per Joan Ignasi Elena.     Marc Falseto ha manifestat que “un dels objectius d’ERC Cambrils era treballar amb altres forces polítiques d'esquerres de la ciutat per tal de trobar consensos i fer oposició a la política que ha portat a terme, aquests quatre anys, l'actual equip de govern”.   Des de fa dos anys que les dues formacions municipals treballen per formalitzar el pacte però tal com diu el president d’ERC Cambrils “més que un pacte ens ha sortit un projecte. Ens hem posat a prova i hem treballat conjuntament en un programa. Hem posat en comú les solucions i les prioritats”.     Per acabar la seva intervenció ha fet referència a la pluralitat de les persones del municipi “perquè ni som tots iguals ni volem tots el mateix, però en l'essencial pensem similar, així que ens posem d'acord, tirem endavant i avancem Pel Bon Camí”.   Per la seva banda, Anna Pelaez, presidenta d’Avancem ha destacat la importància de l’acord pels socialistes sobiranistes de Cambrils perquè “Avancem va organitzar-se com a moviment polític per treballar per la unitat d’acció de l’esquerra a Catalunya. Unitat des de la diversitat, per sumar i no per dividir”. És per això que des d’Avancem creuen en la complementarietat que aporta aquesta suma d’esforços, i que “serem capaços de visualitzar-nos com l’alternativa d’esquerres enfront de la desigualtat que ha portat la gestió de l’actual govern municipal”.