Cambrils

Notícia

ERC i JUNTSxCAMBRILS FAN BALANÇ DELS 100 PRIMERS DIES DEL NOU GOVERN MUNICIPAL SORGIT DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Camí Mendoza - portaveu grup municipal ERC
Camí Mendoza - portaveu grup municipal ERC
Camí Mendoza i Lluís Abella han denunciat la manca de rumb del nou equip de govern que a data d’avui encara no ha redactat el Pla d’Acció Municipal i que ha hagut d’encetar el nou any amb pressupostos prorrogats.

Els dos partits de l’oposició han mostrat la seva preocupació pel retard en projectes com la Rambla Jaume I i l’avinguda de l’Esport.

Han fet crítica de la manca de lideratge del nou alcalde amb una total manca de transparència i han criticat el seu silenci en temes transcendents pel municipi.
 
Els grups municipals d’ERC Cambrils i JuntsxCambrils han convocat una roda de premsa per fer balanç dels 100 primers dies del nou govern després de la moció de censura del 28 de setembre del 2021.

Camí Mendoza per part d’ERC i Josep Lluís Abella per part de JuntsxCambrils han volgut destacar la manca de justificació del canvi davant el total continuisme de tota l’acció política del nou govern. “Avui hauríem d’estar parlant de les noves accions del nou govern, però ens trobem en que aquests no han posat a dia d’avui, tres mesos després, cap nou projecte damunt la taula” ha dit Camí Mendoza.

En aquest sentit, ambdós portaveus han destacat que tots els projectes que estan veient la llum aquests dies són gràcies a la iniciativa, planificació i dotació pressupostària del govern anterior. S’inclou aquí la passarel.la de la Riera d’Alforja a Nou Cambrils, l’impuls de les obres de Jaume I, l’arranjament de l’av. Adelaida, els nous passos de les vies del tren, la diverses millores al pavelló, l’adquisició del fons del Celler, el Pla d’estabilització de plantilla i molts d’altres.

En canvi, segons Camí Mendoza: “Ens trobem amb un govern sense rumb. Més de tres mesos després, a dia d’avui encara ni coneixem quin els Pla d’Acció Municipal que ha de definir les línies general del seu nou mandat i que ha de ser el seu full de ruta”. Els dos portaveus han volgut insistir en la manca de projectes nous que no estiguessin ja previstos a data d’avui, posant palès un continuisme total en l’acció de govern. En canvi, Lluís Abella ha dit: “No han fet res de nou. El que si van és tard i malament”. Els dos portaveus també han coincidit en destacar diversos problemes derivats de la seva gestió deficient.

En primer lloc, a nivell intern han volgut destacar el retard en l’elaboració d’ordenances, aprovades ‘in extremis’ al 2021 i el pressupost del 2022 que encara no està elaborat i obliga a gestionar l’ajuntament amb pressupostos prorrogats: “Això comportarà problemes de pagaments a proveïdors i retard en l’execució de les inversions” segons el sr Lluís Abella.

Han posat en relleu el retard en l’execució de la Rambla Jaume I que ja hauria d’haver començat l’any anterior i que no es podrà iniciar fins d’aquí uns mesos. D’aquesta manera, aquesta obra de gran magnitud afectarà de ple als veïns i comerços en plena temporada de Setmana Santa, estiu i segurament acabarà afectant més enllà del Nadal.

D’altra banda també han volgut denunciar el retard en les obres de l’avinguda de l’Esport de la que depenen diverses subvencions de la Diputació i Generalitat i que es perdran si no s’acaben en termini.

El futur de l’antiga estació també ha estat objecte de les crítiques dels dos portaveus, tot remarcant les contradiccions entre el programa electoral de l’NMC i la determinació de l’enderroc manifestada per l’alcalde, o les contradiccions també en el si del PSC.
La manca d’empenta del nou govern també ha provocat que es perdin els diners destinats a inversions tant necessàries com les obres de canvi de paviment al pavelló 2 o diverses inversions en turisme i platges. En aquesta línia la sra Mendoza també ha denunciat el retrocés en l’aposta pel turisme del municipi: “Hem vist, a les primeres de canvi, com han reduït la plantilla de treballadors de neteja amb l’aprovació de pressupostos d’INGESOL”.

En canvi, els dos portaveus han qüestionat on han quedat projectes a nivell estratègic com el Cambrils 2030 de transformació digital i el projecte de sostenibilitat turística que havien de ser el full de ruta pels propers 10 anys. Lluís Abella ha afegit: “Encara no sabem què passarà amb d’altres projectes a curt termini com els parcs Calistènia, l’ordenança de convivència ciutadana, el futur  dels Horts Urbans, el projecte Viles Florides,  l’ampliació de la xarxa de d’estacions de carrega elèctrica de vehicles, la protecció posidònia, les marquesines del transport públic, la il·luminació de l’avinguda Vilafortuny, etc. i que han quedat aturats”

S’ha criticat la manca de transparència i improvisació que impedeix als dos grups de l’oposició fer la seva tasca de fiscalització amb normalitat. En aquest sentit han criticat la convocatòria ‘in extremis’ com a norma general dels diferents òrgans de govern amb caràcter extraordinari i urgent. Això contrasta amb el tracte cap els regidors no adscrits que, sense possibilitat de formar part de l’equip de govern, tampoc fan les seves tasques d’oposició, amb una activitat nul·la. En canvi si disposen de privilegis per premiar el recolzament cec a tota l’acció de govern.

Pels dos portaveus han volgut destacar la falta de lideratge de l’alcalde que fa que les regidories funcionin de forma descoordinada. D’altra banda han denunciat que el sr. Klein s’amaga i no fa declaracions en temes tan transcendents com les darreres declaracions de l’ex comissari Villarejo o l’acció de la fiscalia contra el seu cap de gabinet.

Finalment Camí Mendoza ha volgut destacar: ‘El que si estem veient és com l’ús de la llengua catalana s’està veient relegat en les noves campanyes quan des de l’administració hauríem d’estar posant totes les eines per la defensa i la seva promoció”.