Cambrils

Notícia

CAMBRILS CIUTAT EDUCADORA

Alejandro García - Regidor d’Ensenyament I Polítiques Actives d’Ocupació.
  • EDU360
  • AGARCIA
Creiem en un model educatiu orientat a totes les edats, factor cohesionador e integrador clau, que garanteixi la igualtat d’oportunitats i l’emancipació social de tots els nostres conciutadans.


L’educació és clau per a la formació de persones lliures i cr Ítiques que aspirin a construir una societat i un país lliure, just, solidari i compromés
ERC aposta doncs per un dels pilars bàsics de la nostra societat i sota aquesta premisa orientem les nostres polítiques des de la regidoria d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació.
Hem treballat per tal que la planificació escolar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat garanteixi l’escolarització i els recursos pedagògics adecuats per als Ensenyaments d’Infantil, Primària i Secundària, així com Batxillerats i Cicles Formatius.
La nostra aposta per una Educació Pública de Qualitat ens ha portat a recuperar els Programes Educatius als Centres amb la recuperació dels Programes Artístics i d’Expressió, Estudis Assitits i d’altres en planificació que complementin la formació dels nostres joves i infants. Així mateix hem fet un bon esforç en la millora de les infraestructures tot invertint només durant l’estiu uns 100.000 € en la millora de menjadors escolars, cuines, patis i diferents instal.lacions.
Creiem també en el paper de formació de 0 a 3 anys clau per al desenvolupament cognitiu i personal dels nostres infants així com per a la conciliació familiar. Per aquest motiu hem implementat enguany per primer com la Tarifació Social per a les nostres llars d’infants que garanteix l’accés a aquest servei a totes les famílies de Cambrils sigui quin sigui el seu nivel de renda.
Un dels nostres reptes fonamentals és la lluita contra el fracàs escolar. La formació és l’única opció dels nostres joves per a un futur digne i per la lluita contra l’exclusió social. Per això hem invertit en la renovació del projecte i les instal.lacions de la Unitat d’Escolarització Compartida i hem invertit també els Programes de Transició al Treball. Complementen els recursos els diferents programes de formació municipal i tots els recursos de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació que es troben a disposició per tal d’oferir itineraris adaptats a les necessitats formatives dels joves. No hem d’oblidar posar en valor el paper que l’Escola d’Adults Rosa dels Vents té en aquesta tasca amb una trajectòria ferma i consolidada de fa molts anys.
Afegir també en aquest sentit la tasca contra l’Absentisme Escolar amb el seguiment de tots els infants de Cambrils i el permanent contacte amb els centres educatius.
També hem començat a treballar amb la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili per tal de portar estudis de formació continuada tot orientat a la recuperació dels estudis universitaris al nostre municipi. Enguany ja s’inclou una primera oferta formativa en aquesta línea.
L’educació integral de la persona és una altra de les nostres apostes més convençudes. Tal i com ens vam comprometre en el nostre programa, hem treballat per a la consolidació de l’Escola Municipal de Música. Una llarga trajectòria, amb nou equip directiu al capdavant des del curs passat, que ha renovat el projecte. Un projecte que estem implementant aquest ja segon curs, que ha estat tot un éxit i que, acompanyat d’una revisió de les tarifes i la implementació de les bonificacions a determinats col.lectius ha ampliat la possibilitat d’accés i presència al municipi. Estem orgullosos de la feina conjunta que ha suposat un augment del 30% de l’alumnat en tan sols dos anys.
I com és lògic, tota aquesta feina es mèrit de tota una comunitat educativa i compromesa, d’un treball en xarxa que optimitza recursos i millora la qualitat educativa. Ens hem dotat de les eines que permetin aquest treball en xarxa com son el Consell Escolar Municipal, el Pla Educatiu d’Entorn i el que ha de ser la nostra bandera i full de ruta a seguir en la nostra definició de Ciutat Educadora, el Pla Educatiu d’Entorn.
I encara manca molta feina per fer. Per això no defallirem mai i hi posarem tots els nostres esforços.