Camp de Morvedre

Totes les notícies

Fotografia: Juan Carlos Giménez - JuCarFoto

Gabriel Rufián dona suport a Adela Alba, candidata a l'alcaldia de Benifairó

Dissabte a les 20h en l'Espai Cultural el Tabalet de Benifairó de les Valls, va tindre lloc la presentació d'Adela Alba, actual regidora d'Esquerra Republicana del País Valencià com a candidata a l'alcaldia. En l'acte intervingueren també Maria Pérez Company, secretària general de la formació republicana i el diputat i portaveu d'esquerra Republicana al congrés dels diputats de Madrid, Gabriel Rufian. L'acte el presentava Elo Chamarro, secretària de feminismes Amb l'aforament del centre cultural gairebé complet, Elo Chamarro presentà a Maria Pérez que va explicar que "El municipalisme és la manera més radical de fer política. És la manera més real i amb els peus més a terra per a arribar a la gent, d'estar al seu costat. I enfront de la retallada i al retrocés en drets i llibertats que ve impulsant l'extrema dreta, Esquerra Republicana ho tenim clar, reiterem la nostra contribució republicana, valenciana i d'esquerres a la creació d'un front comú, tal com estem fent a les Valls." Va dir la de Barxeta durant la seua intervenció. La següent en intervenir va ser Adela Alba que feu un recull de la feina promesa, però no escomesa encara "onze anys de governs d'un PSOE que s'ha dedicat a fer una política del dia a dia, és a dir, sense cap projecte de futur a mitjà i llarg termini per a Benifairó" va dir la candidata. I va afegir: "Han sigut ser gestors de subvencions, s'han dedicat a esperar que caiguera una subvenció o l'altra que oferia la Diputació o l'Administració de torn per a decidir en què la destinava, sense cap criteri polític per al nostre poble." Sobre el seu pla polític per a Benifairó va detallar: "volem un poble net, que faça polítiques amb garanties d'habitatge i treball digne, amb uns serveis públics de qualitat. Un servei de policia municipal al servei de la ciutadania, un transport públic amb una franja horària amplia i si cal fer-ho mancomunadament, ho farem." I va afegir "També prioritzem el respecte al medi ambient, i valentes i transversals polítiques feministes, i també com hem estat fent valorar el nostre patrimoni a través de la participació dels nostres veïns i veïnes.

Esquerra Republicana se reúne amb Faura sense cables per la línia d’alta tensió

La senadora d’Esquerra Republicana, Elisenda Perez, s’ha trobat a Faura amb representants de la Plataforma Faura sense cables i l’Associació de Veïns per tal d’acordar accions “que posen fi al pas de la línia aérea d’alta tensió” al seu pas per Faura. “Duem molts anys d’intencions i mitges voluntats que no donen fruit perquè definitivament Red Eléctrica de España i Iberdrola procedisquen bé a la desviació bé al soterrament de les línies tal com sí va passar a Sagunt” declarava Domènec Garcia, regidor de Junts per Faura. Per la seua banda, la senadora republicana, responsable de presentar preguntes tant al Congreso com al Senado sobre la problemàtica, exposava que, d’acord amb la recomanació del Ministerio de Sanidad i la Federació de Municipis i Provincies, “l’útim estudi epidemiològic demostrava que Faura estava sotmesa el 2020 a nivells entre 0,9 i 1,1 microtesles, quan no es recomana que superen els 0,4” Entre els acords presos en aquesta trobada, destaquen una reunió de la Plataforma i el grup parlamentari republicà amb representants de Red Eléctrica, així com sol·licitar un nou estudi epidemiològic a l’espera de la resposta a la bateria de preguntes feta per Elisenda Pérez.

Celebració a Faura per les 13000 signatures per la gratuïtat dels productes per a la menstruació

Faura ha sigut la ciutat triada per les promotores de la Iniciativa Legislativa Popular, 3 voltes rebel, per celebrar la replega de les 10.000 signatures manuscrites que permetran el tràmit parlamentari perquè  les Corts Valencianes decidisquen si legislen la gratuïtat dels productes per a la menstruació mediambientalment sostenibles. Entre les promotores de la ILP hi ha la regidora de Benifairó, Adela Alba, i la secretària de la Dona d’ERPV, Elo Chamarro, que han estat acompanyades de representants de diverses sensibilitats polítiques i sindicals, com ara la d’Imma Coret, membre del secretariat nacional d’Intersindical Valenciana. Mentre que Alba donava l’enhorabona a tota la gent que “hi ha col·laborat  en més de 40 localitats del País Valencià en taules rodones, mercats, universitats i plens d’ajuntaments” per parlar amb la gent de pobresa menstrual i protecció del medi ambient alhora; Chamarro destacava que “la pilota està en la teulada dels partits representats a les Corts per debatre i votar una llei que ens situaria a l’avantguarda del món i en el reconeixement d’un nou dret”.  

9 D’OCTUBRE, DIADA ANTIFEIXISTA

9 d’Octubre, dia de reafirmació nacional del País Valencià, d’eixir al carrer a reivindicar tots aquells drets i llibertats que tenim com a poble, perquè són molts els anys que vivim de molles i volem el pa sencer. Una dècada demostrant que patim infrafinançament, que a la nostra Caixa pública valenciana retornen menys diners dels que hem aportat, que no ens permeten opinar sobre la pretesa solidaritat amb la resta d’autonomies de l’Estat. Tenim dret i volem decidir com a poble sobre els nostres recursos, volem la sobirania de la gent que vivim i treballem al País Valencià. Aquesta sobirania ens garanteix millors serveis sanitaris, solidàries polítiques socials, d’habitatges, educació de qualitat. Som un poble sobirà, no hi cal insistir, però també el volem lliure de feixisme. La constatació que el feixisme avança superant els complexos i impopularitat que el mantenien latent, ha deixat pas a l’ocupació d’espais públics de representació. Algú dirà que aquest avanç era esperat, però no diu que és preocupant: atacs homòfobs i racistes als nostres carrers, discursos d’odi, amenaces i agressions a associacions de drets dels migrants, al laïcisme o de Drets Humans... gaudeix d’un blanqueig en certs mitjans de comunicació i normalitzat en arribar a les institucions. La ideologia en política és essencial però no si ataca els valors cívics i els drets humans abocant-nos a perdre les llibertats. I com es combat el feixisme? Amb republicanisme, amb els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat, de solidaritat i inclusió. Aquest 9 d’octubre del 2021 Esquerra Republicana del Camp de Morvedre encoratja a una diada reivindicativa de lluita per aquests drets i valors per bastir un País Valencià lliure, sobirà i net de feixisme. Adela Alba, presidenta comarcal d’Esquerra Republicana del País Valencià

Quartell acull la presentació d’una ILP per la gratuïtat de productes per al període

L’auditori de Quartell va acollir el passat dissabte la presentació de la ILP 3 voltes rebel per la gratuïtat dels productes per al període. La taula redona, conduïda per la periodista Reis Juan, considerava 3 aspectes ben diversos d’acord amb cada ponent, ja que la promotora d’aquesta ILP, Maria Pérez, es centrà a explicar els motius d’aquesta iniciativa legislativa, “l’eina més important de participació perquè les Corts Valencianes consideren allò que demana la ciutadania”.  Amb una manifesta voluntat de trencar tabús sobre la regla i explicar certes malalties de les dones, la comare a l’Hospital la Fe de València, Teresa Ribera, tractà temes que abastaven des del bon ús de productes sostenibles amb el medi ambient com la copa menstrual, fins a l’endometriosi o les dismenorrees.  Per la seua banda, la regidora d’ERPV en l’Ajuntament de Benifairó, Adela Alba, comentà el suport de l’associacionisme comarcal a aquesta ILP, que va “des del món sindical i feminista, fins a l’ecologista atés que la iniciativa considera especialment la substitució de compreses i tampons per d’altres no agressius amb el medi ambient”.  Finalment, es va instar a signar la ILP en els llocs que figuren al web ILP 3 voltes rebel d’entre els quals destaquem les perruqueries Alma i Carmina de Les Valls i els restaurants la Rodana, de Faura, i Frida, del Port de Sagunt.

ERPV demana la dimissió de l’alcalde de Benavites en un acte pel 8M

Les republicanes del Camp de Morvedre han participat dels actes comarcals pel 8M però “també hem apostat per un acte propi davant la Torre de Benavites per exigir una Vall de Segó lliure de violències masclistes perquè volem un País Valencià feminista compromés per una societat de persones iguals en drets”. Així es manifestava Adela Alba, presidenta comarcal del partit, mentre que Maria Pérez, secretària general d’ERPV, recordava que “aquesta societat té un greu problema quan hi ha polítics que donen suport a un presumpte agressor masclista i, fins i tot, menyspreen i dubten de la dona maltractada”. Per tot això i d’acord amb la petició de la fiscalia de 10 mesos de presó per delicte de maltractament i delicte lleu d’injúries a la seua parella, “exigim la dimissió de l’alcalde de Benavites”  

Militants i amics d'Esquerra Republicana del Camp de Morvedre en suport a Pablo Hasél al Port de Sagunt. 

"Aquesta nit hem acudit a mostrar la nostra solidaritat amb el Pablo Hasél i demanar el seu alliberament com a pres de consciència represaliat per l'Estat que el castiga per valdre's de la seua llibertat d'expressió com a cantant. Per altre costat, volem mostrar el nostre rebuig més ferm davant la falta d'actuació del Govern espanyol per no usar els mecanismes jurídics de què disposa per fer un decret d'indult en un parell de dies perquè Pablo Hasél no haguera acabat empresonat.  És intolerable com a ciutadans europeus haver de patir un estat que tolera expressions d'odi del feixisme pels nostres carrers i es vanta de la figura d'un criminal dictador, per posar un petit exemple, mentre que castiga als que usen la llibertat d'expressió i la música per criticar i jutjar el comportament de la casa reial, a qui el feixisme judicial protegeix." Aquesta nit diem NO, nosaltres no som d'eixe món. LlibertatPabloHasel

ERPV pregunta al Ministerio de Transporte sobre l'impacte mediambiental del projecte ferroviari Sagunt-Terol

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana en el Congreso de Diputados ha formulat una bateria de preguntes al Ministerio de Transportes amb motiu de la licitació d'un nou estudi del traçat ferroviari entre Sagunt i Terol, una petita part del corredor cantàbric-mediterrani. L'anterior estudi informatiu, fet el 2006 pel Ministerio de Fomento no es va tramitar ambientalment, per la qual cosa no es va aprovar administrativament, però sí manifestava la complexitat de disseny a causa de l'orografia amb un desnivell de 1200m d'alçada en 130km. La federació comarcal d'ERPV segueix "vigilant perquè l'afecció dels espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 no siga malmesa per aquest nou projecte". Així, la presidenta republicana, Adela Alba, manifestava que "no es pot tirar línies sobre un pla del projecte des d'un despatx a centenar de kilòmetres, sense cap consideració pel patrimoni natural de les comarques del Camp de Morvedre i Alt Palància com va passar el 2006".  La sèrie de preguntes que li fa ERPV des de Morvedre al ministro José Luis Ábalos, qui dirigeix ara aquest departament, tracten "de fiscalitzar les actuacions amb impacte mediambiental del possible trajecte, informar del grau de protecció que aplicarà el ministeri sobre el nou estudi i les alternatives tècniques que s'hi han considerat". Quant a la repercussió d'aquest tram del projecte ferroviari cap al Cantàbric, de moment un simple estudi per al 2023 entre Sagunt i Terol, declarava Josep Barberà, president d'ERPV, que "estem convençuts que aquest corredor no tindrà les repercussions de creixement econòmic que s'anuncien per al Camp de Morvedre i l'Alt Palància. Sospitem, però, que és més bé una aposta que entra en contradicció amb el gran eix ferroviari de mercaderies i persones que ha d'unir el sud de l'Europa Occidental amb el hinterland del Roine i el Rin fins a Escandinàvia. Aquest corredor, el mediterrani, sí que contribuirà a la millora de la competitivitat i el desenvolupament sostenible de les empreses europees i valencianes.

Ajuntament de Faura.

JUNTS PER FAURA LAMENTA QUE PSOE I PP BLOQUEGEN LES SEUES APORTACIONS AL PRESSUPOST

El passat 30 de desembre es va aprovar el pressupost municipal per al 2021 amb els vots a favor de PSOE i PP i els dos vots contraris de la coalició Junts per Faura.  En el torn de debat, el portaveu valencianista, Domènec Garcia exposava que "fa més de 10 dies que hem fet propostes al pressupost amb la ferma voluntat de millorar-lo, fer-lo més obert, participatiu i amb més i millor cobertura per als veïns i veïnes de Faura, però l’Alcalde, Toni Gaspar, no sols no ha volgut acceptar-ne cap, sinó que el govern del PSOE ni ha respost. Ens hem trobat la porta de la participació i el diàleg tancada."  La coalició d’esquerres incidia que "si bé és lícit no acceptar propostes de l’oposició per ser el PSOE majoria i gaudir dels vots quasi incondicionals del PP, no és digne de la praxi política municipal menysprear les preguntes i aportacions de l'oposició en la línia d'arrimar el muscle, més encara en temps de dificultats sanitàries i econòmiques. Torna, lamentablement, el tarannà poc dialogant de l’alcalde i l'equip de govern." D'entre les aportacions al document votades en contra per PSOE i PP, destacava la de valorar econòmicament i tècnicament un estudi per l'adquisició del producte ‘mantascola’ per als xiquets i xiquets de l’escola municipal del poble. La mantascola és un producte dissenyat perquè tant alumnes com professorat dels centres escolars puguen combatre les baixes temperatures de l’hivern en temps de pandèmia, ja que resulta imprescindible la ventilació creuada a les aules.   L’altra aportació al pressupost de Junts per Faura, també rebutjada pel govern del PSOE amb el suport del PP, va ser l’activació dels pressupostos participatius iniciats el 2018. En paraules del regidor de Junts per Faura, José Cerezo, "no dona un missatge positiu engegar un projecte de pressupost participatiu el 2018, demanar al veïnat que faça propostes i valore la seua rellevància, per a dos anys després desar en l'oblit el document en un calaix.