Camp de Tarragona

Totes les notícies

Joan Morlà Mensa.

Arxivada la causa oberta contra Joan Morlà Mensa, alcalde del Catllar

El Jutjat d'Instrucció número 6 de Tarragona ha decidit el sobreseïment provisional i l'arxivament de la causa oberta contra l'alcalde del Catllar, Joan Morlà Mensa. L'alcalde republicà estava investigat per no tramitar els comunicats d’incidència de trànsit que els vigilants del municipi posaven.     El desembre del 2019 Morlà ja va declarar davant el jutjat, defensant que a través d'un conveni signat l'any 2002 amb el Servei Català de Trànsit, la potestat sancionadora al municipi s'havia delegat als Mossos d'Esquadra.      La decisió d'arxivar la causa dona la raó a l'alcalde, qui celebra poder deixar enrere aquest cas, però al mateix temps ha lamentat que “més enllà d'aquesta resolució, el mal que es fa, sovint és difícil de guarir”. En aquest sentit, ha reclamat un major “respecte per la presumpció d'innocència”, un tracte de la informació “més responsable i menys lesiu” cap a les persones que encara no han estat jutjades, i la “indemnitat dels qui acusen de forma intencionada instrumentalitzant la justícia”.

Imatge del congrés telemàtic celebrat avui.

ERC Camp de Tarragona celebra el seu congrés regional ordinari

Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona ha celebrat aquest vespre el seu congrés regional ordinari per via telemàtica. La permanent de la federació regional, que va ser escollida el 31 de gener del 2020, ha fet balanç del seu primer any de mandat davant de gairebé un centenar de militants de les cinc comarques del territori. La presidenta regional, Irene Aragonès Gràcia, ha valorat positivament la tasca realitzada durant aquest període, que ha contribuït al creixement del partit en el territori i que l’ha convertit en la primera força en les recents eleccions al Parlament del 14 de febrer. El secretari general, Jordi Salvador Duch, ha fet èmfasi en la necessitat de seguir treballant per ser una formació hegemònica i poder estar al costat de la gent del Camp de Tarragona.

Laura Castel Fort, al Senat.

Esquerra Republicana insta el govern espanyol a protegir els municipis del pas de matèries perilloses pel tram ferroviari tarragoní

La senadora Laura Castel recorda al ministre José Luis Ábalos que la línia de la costa i la Reus-Roda de Berà no són segures i que cal planificar ja la doble plataforma segregada i exclusiva per a mercaderies.     La senadora tarragonina Laura Castel Fort ha preguntat avui en sessió plenària al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos Meco, quines propostes té el govern per al pas de mercaderies perilloses pel tram ferroviari de Tarragona amb l’objectiu d’evitar els riscos que se’n deriven per a la població. El ministre ha reconegut a la senadora d’Esquerra Republicana de Catalunya que és una situació “perillosa” i ha assegurat que “estem estudiant alternatives” a l’actual circulació dels combois, que travessen els municipis costaners.   En resposta a Laura Castel, el ministre Ábalos ha afirmat que es destinaran 200.000 euros a elaborar un estudi sobre la línia Reus-Roda de Berà com a possible alternativa al traçat de les matèries perilloses pel corredor mediterrani, alhora que estan en marxa diversos projectes en matèria de protecció acústica en localitats com Tarragona, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell, Calafell, el Vendrell i l’Arboç.   Pel centre de Tarragona, Torredembarra, Altafulla i el Vendrell, entre d’altres municipis costaners, passen mensualment 1.205 trens de mercaderies, gairebé 15.000 a l'any, dels quals un 13% ho fan amb matèries perilloses, és a dir, gairebé 2.000. A aquestes xifres cal sumar les circulacions de rodalies i regionals, segons les dades que ha aportat Castel. Ha advertit que amb el tercer fil del corredor mediterrani que s’està executant, “es preveu que els fluxos es multipliquin per 8, amb molts més trens i molt més llargs. Per tant, una situació acústica, de vibracions i de risc impressionant”.   A la demarcació de Tarragona, tenim un model de transport ferroviari que condueix els viatgers a l'interior i deixa les mercaderies pels nuclis densament poblats i turístics de la Costa Daurada.

Joan Tardà Coma, avui a Tarragona.

Joan Tardà Coma: “El procés, perquè avanci, ha d’estar liderat pel republicanisme i amb una majoria parlamentària d’esquerres”

L’exdiputat republicà al Congrés ha presentat el seu llibre ‘En defensa pròpia’ a Tarragona.    El republicà Joan Tardà Coma ha manifestat aquest vespre a Tarragona que “convé recordar que en la política catalana res s’entendria sense el paper que ha jugat el republicanisme en els darrers quinze anys” i ha afegit que “l’estratègia per aspirar a guanyar la independència és ampliar forces i apostar per la cultura del no bloqueig, conquerir l’escenari del diàleg i la negociació”. Segons ha dit, “cal construir un camí ample amb molta gent i molt diferent. El procés, perquè avanci, ha d’estar liderat pel republicanisme i cal que la majoria parlamentària es desplaci cap a l’esquerra, i en aquest sentit l’acord amb la CUP permetrà prioritzar algunes qüestions que són fonamentals per donar resposta a aquesta Catalunya pandèmica”.   Joan Tardà ha presentat, a l’Institut Municipal d’Educació, el seu llibre ‘En defensa pròpia’, amb pròleg d’Arnaldo Otegi, en el qual defensa la perseverança d'un independentisme obert a la societat. Ha estat acompanyat per la presidenta local d’Esquerra Republicana a Tarragona, Mònica Alabart Calvó, el diputat tarragoní al Congrés, Jordi Salvador Duch, i el periodista Sergi Sol Bros.   Joan Tardà tornarà posteriorment al Camp de Tarragona per presentar el llibre en dues localitats més. El dimarts 30 de març, a les 19h, serà al Casal de l’Era de Castellvell del Camp acompanyat per Josep Manel Sabaté, alcalde de Castellvell, Jordi Jové, regidor, i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. Ja una mica més enllà, el diumenge 11 d’abril, a les 12h, la presentació tindrà lloc al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

Joan Tardà Coma.

Joan Tardà Coma serà a Tarragona aquest divendres per presentar el seu llibre ‘En defensa pròpia’

L’exdiputat republicà al Congrés també en farà presentacions el dimarts 30 a Castellvell del Camp i l’11 d’abril a la Selva del Camp.    El republicà Joan Tardà Coma, que entre 2004 i 2019 va representar Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, serà aquest divendres dia 26 de març a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (avinguda Ramón y Cajal, 70) per presentar el seu llibre ‘En defensa pròpia’, amb pròleg d’Arnaldo Otegi, en el qual defensa la perseverança d'un independentisme obert a la societat. La sala d’actes de l’IMET acollirà la presentació a partir de les 19h i, donada la limitació de l’aforament (inscripcions a [email protected]), també es podrà seguir en directe pel canal de Facebook d’ERC Tarragona (facebook.com/esquerratgn) en l’enllaç: https://fb.me/e/cuFrWs4wb.   La presidenta local d’Esquerra Republicana a Tarragona, Mònica Alabart Calvó, presentarà l’acte, que també comptarà amb les intervencions del diputat tarragoní al Congrés, Jordi Salvador Duch, el periodista Sergi Sol Bros i l’acompanyament musical de Pep Picas. L’exdiputat Joan Tardà donarà a conèixer els principals arguments del seu llibre ‘En defensa pròpia’, on exposa que la fita històrica del Primer d’Octubre ha estat metabolitzada com el principi de tot per bona part de l’independentisme i amb frustració i agror per una altra part. Ell és una de les persones que ha viscut amb més virulència aquest canvi de paradigma. En el llibre, n’explica les causes i aposta decididament per reprendre el camí per guanyar i culminar el referèndum de l’1 d’Octubre.   Joan Tardà tornarà posteriorment al Camp de Tarragona per presentar el llibre en dues localitats més. El dimarts 30 de març, a les 19h, serà al Casal de l’Era de Castellvell del Camp acompanyat per Josep Manel Sabaté, alcalde de Castellvell, Jordi Jové, regidor, i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona.

Laura Castel Fort, al Senat.

Esquerra Republicana evidencia al Senat un nou incompliment de Renfe amb el pas dels trens AVLO per l’estació del Camp de Tarragona

La senadora Laura Castel Fort constata que només una de les quatre circulacions al dia entre Barcelona i Madrid farà parada a l'estació ferroviària del Camp de Tarragona.     La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Laura Castel Fort, ha registrat una bateria de preguntes a la mesa de la cambra alta legislativa entre les que s’interpel·la al Govern de l’Estat espanyol sobre el calendari previst per complir amb les quatre circulacions diàries del tren AVLO a la demarcació de Tarragona i que s’aclareixin definitivament les freqüències d’aquest servei de cost reduït amb parada efectiva a l’estació del Camp de Tarragona.   En el seu escrit, Laura Castel detalla els diversos endarreriments en la posada en funcionament d’aquest servei d’alta velocitat, inicialment prevista pel 6 d’abril de 2020, motivats per l’evolució de la pandèmia, així com l’anunci realitzat pel president de Renfe als mitjans de comunicació, després de mesos de polèmica, de posar en marxa el servei amb parada a Tarragona i la posterior informació que assegurava la posada en marxa d’aquest servei “a partir del 23 de juny amb parada a Tarragona, amb una freqüència de quatre circulacions diàries, ampliables al llarg d'un any en funció de la demanda i de l'evolució de la pandèmia”.   Malgrat aquest anunci als mitjans de comunicació, ara que s’han posat els bitllets a la venda, la senadora republicana ha volgut evidenciar i denunciar “un nou incompliment de Renfe” al comprovar a la seva pàgina web que inicialment, i a partir de la data assenyalada, “només una d’aquestes quatre circulacions al dia entre Barcelona i Madrid efectuarà parada a l'estació ferroviària de Camp de Tarragona”.   “És per aquest motiu que hem plantejat aquestes preguntes escrites, a través del Senat, al Govern de l’Estat perquè ens aclareixi per quin motiu només una de cada quatre circulacions d’aquests nous trens AVLO farà parada efectiva a Tarragona i amb quin calendari preveuen poder ampliar aquest servei d’alta velocitat a un preu molt més baix, de manera que els tarragonins i les tarragonines ens en puguem beneficiar’, exposa Laura Castel.

Visita de Jordi Solé a Tarragona el passat 18 de desembre.

La Comissió Europea assegura que revisarà les directives sobre accidents i emissions industrials arran del cas d’Iqoxe

Respon així a les preguntes que l’eurodiputat Jordi Solé va formular a l’ens i que va anunciar durant la visita que va fer a Tarragona acompanyat per la diputada Raquel Sans Guerra.     La Comissió Europea, en resposta a preguntes d’Esquerra Republicana, ha anunciat que valorarà les causes de l’accident de gener del 2020 a l’empresa Iqoxe, al polígon petroquímic de la Canonja, una vegada l'Estat espanyol li hagi traslladat el resultat de les seves investigacions. Al mateix temps, ho tindrà en compte a l’hora d’establir possibles millores en la directiva Seveso III sobre prevenció d’accidents industrials greus. Així mateix, la Comissió Europea també contemplarà el cas d’Iqoxe quan es porti a terme la propera revisió de la directiva sobre emissions industrials i serveis d’inspecció.   L’eurodiputat Jordi Solé i la diputada al Parlament Raquel Sans Guerra van explicar el passat 18 de desembre a Tarragona les dues iniciatives que portaven davant la Comissió Europea, com a conseqüència del greu accident d’Iqoxe i de la preocupació social entre la població del Camp de Tarragona pel control ambiental del complex petroquímic, a les quals ara ha donat resposta.   Esquerra Republicana s’adreçava a la Comissió Europea amb dues peticions, una referida a l’ampliació dels controls ambientals i l’altra a l’actualització de la directiva sobre riscos en indústries químiques. A la primera pregunta, proposava actualitzar la directiva europea coneguda com a Seveso III, que regula els riscos d’accidents greus en la indústria. A la segona pregunta, demanava ampliar els compostos volàtils a controlar i regular. També proposava un control des de la Unió Europea sobre els sistemes instal·lats i sobre els serveis d’inspecció. Les preguntes van ser presentades pels dos eurodiputats d’Esquerra, Jordi Solé i Diana Riba, que formen part del grup parlamentari Els Verds-Aliança Lliure Europea.   Raquel Sans Guerra, que ha format part de la comissió creada al Parlament de Catalunya arran de l’accident de Tarragona, vol visualitzar que les normatives europees existents se centren en les indústries químiques de manera unitària, i caldria donar cobertura normativa a casos com el del complex de Tarragona, on s’hi apleguen tot un conjunt d’indústries, de manera que es multiplica el número de substàncies que intervenen.

Carles Castillo, Raquel Sans i Pau Ricomà.

Raquel Sans Guerra: “Esquerra Republicana de Catalunya hem aconseguit una victòria històrica a la demarcació de Tarragona”

La cap de llista i ja diputada electa assegura que “hem demostrat que Tarragona és republicana. Ho vam demostrar en les eleccions municipals, també en les dues eleccions generals espanyoles i ho hem tornat a fer ara en les catalanes”.      Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions al Parlament a la demarcació de Tarragona. Ha obtingut més de 12.000 vots més que la segona força i repeteix el resultat de 2017 amb 5 diputats i diputades. La cap de llista, Raquel Sans Guerra, que ha qualificat els resultats de “victòria històrica”, ha manifestat que “avui és un dia per estar molt satisfets i satisfetes perquè Esquerra Republicana hem guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya per primera vegada a la demarcació de Tarragona i, per tant, això és gràcies a tots i a totes vosaltres que ens heu fet confiança”.   Raquel Sans, acompanyada del candidat quart Carles Castillo Rosique i de l’alcalde de Tarragona i candidat que tancava la llista, Pau Ricomà Vallhonrat, han seguit la nit electoral des de la seu d’ERC a Tarragona i han fet en roda de premsa una valoració molt positiva de la fita aconseguida: “Hem demostrat que Tarragona és republicana. Ho vam demostrar en les eleccions municipals, també en les dues eleccions generals espanyoles i ho hem tornat a fer ara en les catalanes. Tornarem al Parlament de Catalunya a defensar com hem fet sempre el territori i el país. A més, avui l’independentisme ha superat el 50%, i, per tant, és fa evident que treballant incansablement, picant pedra, podem ser cada vegada més en aquest projecte”.   Es posa de manifest que l’estratègia d’Esquerra Republicana de la via àmplia per sumar més gent al projecte, com és el cas de Carles Castillo, ha contribuït a una de les grans fites del 14F, que era que l’independentisme superés el 50%. Carles Castillo ha manifestat que “faig un balanç positiu, hem guanyat a la demarcació, tot i que m’hagués agradat aconseguir el sisè diputat.

Raquel Sans Guerra ha votat a l'Institut Tarragona.

Raquel Sans Guerra: “Hem explicat el nostre projecte de país i de territori i espero que això es tradueixi a les urnes”

La cap de llista d’Esquerra Republicana al Parlament per Tarragona ha votat a l’Institut Tarragona i ha fet una crida a la participació: “Avui ens hi juguem molt i animo absolutament a tothom a anar a votar”.     “M’ha tocat votar a l’Institut Tarragona, precisament un dels llocs on es van viure les càrregues de l’1 d’Octubre, i avui tenim l’oportunitat de votar sense aquella repressió que es va viure el 2017. Per tant, animo absolutament a tothom a anar a votar”. Aixi s’ha expressat la candidata d’Esquerra Republicana al Parlament per Tarragona, Raquel Sans Guerra, al col·legi electoral tarragoní on ha votat aquest migdia i on hi havia una llarga cua.   La cap de llista ha anat a les 12.30h a l’Institut Tarragona per exercir el seu dret i alhora fer una crida a la participació: “Som molt conscients de les dificultats, i fins i tot del desencant, però avui ens hi juguem molt, ho hem anat repetint durant tota la campanya, en clau de país, en clau de territori. Per tant, animo a tothom a que surti a votar, que no es quedi a casa, i aprofito per agrair la tasca de totes les persones, dels professionals d’Exteriors i també dels ajuntaments, que fan factible que avui es pugui votar amb la màxima normalitat possible, malgrat aquesta situació d’excepció, i també a totes aquelles persones a qui l’atzar ha volgut que siguin en una mesa, que fan una tasca imprescindible”.   Sobre les expectatives electorals, Raquel Sans ha manifestat que “afrontem aquesta jornada amb molt d’optimisme, amb molta il·lusió” i ha afegit que “a Esquerra Republicana hem explicat per activa i per passiva quin és el nostre projecte, quines són les nostres idees, quina és la nostra proposta tan en clau de país com en clau de territori. Espero que hagi arribat al màxim de gent possible i espero que això avui també es tradueixi a les urnes, i per tant, estic il·lusionada pel que pugui passar”.