Camp de Tarragona

Totes les notícies

L'acte final celebrat aquest vespre a Tarragona.

Esquerra Republicana tanca la campanya a Tarragona fent una crida a construir una República marcadament feminista

Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique, Noemí Llauradó Sans i Pau Ricomà Vallhonrat analitzen la feminització de la política, les cures en el centre de la vida, la igualtat efectiva i l’educació.   Esquera Republicana de Catalunya ha tancat aquesta tarda la campanya al Camp de Tarragona amb un acte de petit format organitzat per Republicanes, les dones d’ERC a Tarragona, i que s’ha celebrat a la plaça Verdaguer, amb la participació de Noemí Llauradó Sans, presidenta de la Diputació de Tarragona; Pau Ricomà Vallhonrat, alcalde de Tarragona, que tanca la llista; Irene Aragonès Gràcia, candidata tercera, i Carles Castillo Rosique, candidat quart.   Sota el títol ‘La República en tinta lila’, l’acte ha abordat diferents aspectes com la feminització de la política, les cures en el centre de la vida, la igualtat efectiva i el paper de les dones en l’educació. Irene Aragonès ha manifestat que “a Esquerra no en tenim prou amb les llistes paritàries i cremallera, les dones volem tenir molta presència en els llocs de decisió dins del Govern i les institucions". Noemí Llauradó ha recordat que la crisi de la Covid “ens ha fet replantejar-ho tot. Ens ha fet veure que les cures són essencials. Una tasca majoritàriament que fan les dones. Ens hem de plantejar un canvi i posar el sistema de cures en el centre i promoure la corresponsabilitat".   "Cal donar més oportunitats a les dones -ha apuntat Carles Castillo-, hem d’apostar per una discriminació positiva fins arribar a la igualtat efectiva". Pau Ricomà ha dit en aquest sentit que l'ampliació dels permisos de maternitat i paternitat per compartir les tasques entre els pares i les mares “són un exemple d'iniciatives legislatives que Esquerra defensa per arribar a una plena igualtat". Els quatre participants han acabat les seves intervencions fent una crida a la participació aquest diumenge i demanant que les paperetes siguin majoritàriament per a Esquerra Republicana de Catalunya.

Visita d'avui a Mont-ral.

Raquel Sans Guerra acaba a l’Alt Camp la ruta pel territori i posa en valor el potencial econòmic i patrimonial de les comarques d’interior

Oriol Pallissó Balanyà, Marc Bigordà Prió i Laia Pié Dols acompanyen la cap de llista en el seu recorregut per Mont-ral, Santes Creus i Alcover en la darrera jornada de campanya.      “Les comarques del Camp de Tarragona, com l’Alt Camp, tenen un enorme potencial que cal posar en valor, evitant que cap d’elles quedi al marge. Volem un territori més endreçat, preparat per un creixement econòmic sostenible i que garanteixi una major qualitat de vida per a la gent que hi vivim”. Ho ha dit Raquel Sans Guerra, cap de llista al Parlament per la demarcació de Tarragona, durant la visita que ha fet aquest matí als pobles de Mont-ral, Santes Creus (Aiguamúrcia) i Alcover, per trobar-se en aquest darrer dia de campanya electoral amb els representants municipals i amb veïns i veïnes, que li han transmès les necessitats d’aquest territori.   Raquel Sans ha fet ruta per l’Alt Camp acompanyada pel candidat número 10 i alcalde dels Garidells, Marc Bigordà Prió, per Laia Pié Dols, regidora a Vilabella i candidata número 15, i per Oriol Pallissó Balanyà, regidor a Montblanc i número 6 de la candidatura. Pobles petits com Mont-ral exemplifiquen el potencial que té la comarca, en aspectes com l’entorn natural, que cal fer compatible amb un turisme sostenible i de valor afegit, o l’escola del poble, que han visitat i que ha sigut reconeguda per la seva tasca docent en l’àmbit rural, com ha destacat l’alcalde Francesc Xavier Pagès. Posteriorment, a Santes Creus, l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Dolors Palma, ha posat de manifest també la necessitat de fer compatible la preservació de l’espai natural i el patrimoni arquitectònic històric amb el turisme com a font d’ingressos necessària per a la localitat.   Finalment, a Alcover, la regidora Anna Nebot ha exposat als integrants de la candidatura les necessitats del poble en matèria d’assistència sanitària i social i en habitatge, una de les mancances que es repeteix en totes les comarques del Camp de Tarragona però especialment en les menys poblades.

Irene Aragonès, Carles Castillo, Raquel Sans i Pau Ricomà aquest matí a Sant Pere i Sant Pau

Esquerra Republicana proposa la creació de la Conselleria d’Igualtat i de Feminismes

“La principal proposta d’Esquerra Republicana en l’àmbit feminista és la creació de la Conselleria d’igualtat i Feminismes”. Així ho ha explicat la cap de llista Raquel Sans en una atenció als mitjans de comunicació aquest mateix divendres al barri de Sant Pere i Sant Pau. La republicana ha destacat que “entenem que el feminisme ha de poder jugar a la primera divisió de les polítiques perquè les dones representem el 52% de la població, estem per darrere en molts aspectes i necessitem que des de totes les conselleries de la Generalitat hi hagi polítiques feministes transversals”.   Aquestes mateixes polítiques, segons Sans, “serviran per lluitar contra la violència masclista, que la punta d’aquest iceberg són els feminicidis perquè és el més visible però que se sustenta en moltes altres violències. També serviran per lluitar contra la bretxa salarial que actualment està en un 23% i contra les discriminacions que patim només pel fet de ser dones”.     “Des d’ERC volem una conselleria amb lideratge propi i que garanteixi la perspectiva de gènere en totes les polítiques que s'impulsin des de la Generalitat”, ha afegit.   Raquel Sans també ha destacat que “l’aposta d’ERC és clara pel feminisme i per la igualtat d’oportunitats que alhora és una proposta que té a veure molt amb la corresponsabilitat, que és aquesta idea que la responsabilitat de les tasques de cura s’han d’assumir de manera repartida i equitativa entre dones homes i també l’administració pública”. En referència al paper que ha de jugar l’administració pública, la candidata ha recordat que “hem proposat la gratuïtat de les llars d’infants de 0 a 3 anys. És una proposta importantíssima per estar al costat de la gent i és una mesura molt rellevant per a millorar la vida de les persones”.   Per poder portar a terme totes aquestes propostes, “volem una presidència d’ERC precisament per això, per poder posar on pertoquen totes aquestes polítiques, en aquest cas les feministes i d’igualtat però també les que tenen a veure amb la sostenibilitat i el canvi climàtic”.

Oriol Junqueras, avui a Tarragona. Fotos: Marc Puig

Oriol Junqueras: “Estem absolutament compromesos amb el Camp de Tarragona, com ho demostren cada dia els nostres candidats encapçalats per la Raquel Sans”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya visita els barris tarragonins de Bonavista i Camp Clar per conèixer la repercussió de l’accident d’Iqoxe i recollir les inquietuds dels veïns i les veïnes de Ponent.      El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras Vies, ha fet una visita aquesta tarda a Tarragona per interessar-se per les diferents problemàtiques que preocupen els barris de Ponent, especialment, per conèixer de primera ma la repercussió de l’accident a la indústria química Iqoxe ara fa poc més d’un any, del qual encara queden rastres visibles. La visita ha començat precisament pel Carrer 1, un dels més afectats, on s’ha trobat amb els representants de l’Associació de Veïns de Bonavista, que l’han acompanyat durant el recorregut.   Oriol Junqueras ha passejat per diversos carrers del barri acompanyat per l’alcalde, Pau Ricomà Vallhonrat, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó Sans, la cap de llista de la demarcació, Raquel Sans Guerra, i els candidats i candidates Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique i Oriol Pallissó Balanyà. A Bonavista han coincidit amb representants d’Òmnium Cultural i amb militants, simpatitzants i veïns i veïnes que s’han acostat a Junqueras per saludar-lo i conversar. Després, s’han desplaçat fins la rambla de Ponent de Camp Clar, on han pogut saludar veïns i veïnes del barri. Finalment, han atès la premsa en la paradeta informativa que la secció local d’ERC a Tarragona tenia instal·lada aquesta tarda en la mateixa rambla.     Oriol Junqueras ha manifestat que a Tarragona Esquerra Republicana lidera un govern “de tots els que estem a favor de l’autodeterminació i l’amnistia, i això és el que volem fer a Catalunya perquè estem convençuts que aquest país necessita sortir endavant, superar la pandèmia, superar la crisi econòmica i social i construir un país per a tothom”.   El president d’Esquerra ha dit que el Partit Socialista s’ha convertit “en el màxim garant d’una monarquia corrupta i decadent, d’un govern que gira l’esquena a les necessitats de la gent” i ha afegit: “Presenta com a candidat a la presidència de la Generalitat el pitjor ministre de sanitat del món que al mateix temps es nega a fer una prova d’antígens posant en risc a tots els que participen en el debat.

Avui a Valls.

Roger Torrent Ramió: “Aquest diumenge ens hi va el futur, hem de tenyir de groc les urnes de Valls i de tot el país”

El President del Parlament de Catalunya ha acompanyat la candidata tarragonina Raquel Sans Guerra en l’acte final de campanya celebrat a la capital de l’Alt Camp.      “L'única manera de desbordar democràticament el règim és amb les grans majories i, per això, proposem la via àmplia”. Així s’ha expressat el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent Ramió, durant l’acte final de campanya de la candidatura d’Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona, celebrat aquest vespre al Teatre Principal de Valls, i retransmès per les xarxes socials, amb la cap de llista, Raquel Sans Guerra, el candidat del Jovent Republicà, Pau Morales Romero, el número 10 de la llista de la demarcació, Marc Bigordà Prió, i la regidora vallenca Teresa Rull Ferré. “Ens queden molt pocs dies per confirmar la victòria d'Esquerra Republicana de Catalunya -ha dit Torrent-, amb un govern independentista i d'esquerres encapçalat per Pere Aragonès. Ara més que mai, ens hi juguem molt, encara que sempre es digui, però ara és més cert que mai”.   El President ha demanat que tothom surti a votar per l’opció que representa ERC: “Només hi ha dos models possibles: el que només pensa en els interessos de les elits o el model d'aquells que volem la República catalana al servei de tothom”. I ha afegit que “l'Estat farà tot el possible per evitar la nostra victòria, fins i tot acceptar els vots del feixisme. Diumenge ens hi va el futur, hem de tenyir de groc les urnes de Valls i de tot el país”.   Raquel Sans, per la seva banda, s’ha mostrat especialment contenta de ser a la seva ciutat natal per dir a la ciutadania que “estem al costat de la gent, com sempre hem estat, per difícil que sigui el moment, donant la cara”. “Estem en un context estrany i es fa complicat, però el 14 de febrer ens hi juguem moltes coses, el futur del país i de les nostres comarques”, ha assegurat. “El 14 de febrer tenim dues possibilitats: que guanyin els del 155 o Esquerra, el partit que busquem grans consensos de país.

Avui a Torreforta.,

Esquerra Republicana reivindica la cultura com a motor de transformació i integració en ciutats com Tarragona

Carles Castillo i Pau Ricomà visiten Torreforta, on exposen les principals actuacions culturals als barris i les grans línies programàtiques en aquest àmbit.      “Farem de la cultura un motor de transformació que generi llocs de treball, convivència, integració i atracció de talent”. Així s’ha expressat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Vallhonrat, durant la visita que la candidatura d’Esquerra Republicana, que ell tanca en divuitena posició, ha fet al barri de Torreforta. Ha estat acompanyat per Carles Castillo Rosique, número 4, i per la consellera María José López. Per a Esquerra, un municipi culte és un municipi més just i més lliure i, per tant, més ben preparat per fer front als reptes als que com a societat hem de donar resposta clara i decidida. Invertir en cultura és invertir en la gent per fer una ciutat millor, segons Ricomà.   A Tarragona, el govern republicà treballa per fer efectiu el Pla de Biblioteques per acabar amb el dèficit que la ciutat té en aquest àmbit, amb l’objectiu d’afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones de les diferents zones. El govern d’ERC vol revertir una situació heretada després de 12 anys d’inacció socialista. En aquest sentit, aquest 2021 es tirarà endavant el projecte de la nova biblioteca de Torreforta al mercat del barri. Aquest any s'ha pressupostat també una nova biblioteca a Sant Pere i Sant Pau, que, aprofitant un local municipal, es convertirà en la primera biblioteca pública del barri.   L’alcalde també ha explicat que Tarragona creu en els centres cívics com a equipaments culturals de proximitat i que funcionin en xarxa, per estendre la programació cultural a tots els centres cívics. En el darrer any, i malgrat la pandèmia, ja s‘ha treballat amb aquest esperit de fer arribar la cultura als barris. Alhora, Esquerra aposta fermament per les festes populars més obertes. Així, s'ha destacat la força del carnaval tarragoní, dels més reconeguts a Catalunya per la seva combinació d’actes tradicionals i l’espectacularitat i treball artístic i artesanal en l’elaboració de la indumentària de les diferents comparses participants.

L'acte celebrat avui a Montblanc.

Esquerra Republicana reivindica millors connexions viàries entre Tarragona i Lleida per oferir noves oportunitats de creixement als territoris d’interior

Reuneix a Montblanc Ernest Maragall Mira, les presidències de les Diputacions de Tarragona i Lleida, les alcaldies de les dues capitals i les caps de llista de les dues demarcacions, acompanyats per alcaldes i alcaldesses de la Conca de Barberà.      Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat avui la necessitat de millorar i potenciar la mobilitat entre les demarcacions de Tarragona i Lleida, amb unes millors connexions viàries que esdevinguin el punt de partida per oferir noves oportunitats de creixement econòmic a un conjunt de comarques d’interior, que representen el 20% del PIB de Catalunya i on hi viuen 1.900.000 habitants. Per posar de manifest aquesta necessitat, Esquerra ha escollit un espai molt significatiu, la rotonda de la C-14 a la sortida de Montblanc, un eix viari on conflueixen la N-240, la C-37, l’A-27 i l’AP-2 i la mateixa C-14.   En aquest punt de Montblanc, s’hi han trobat Ernest Maragall Mira, diputat al Parlament i regidor de l’Ajuntament de Barcelona; Noemí Llauradó Sans, presidenta de la Diputació de Tarragona; Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Pau Ricomà Vallhonrat, alcalde de Tarragona; Miquel Pueyo París, alcalde de Lleida; Marta Vilalta Torres, candidata al Parlament per Lleida; Raquel Sans Guerra, cap de llista per Tarragona, i Oriol Pallissó Balanyà, número 6 de la llista per Tarragona i regidor de Mobilitat a Montblanc, acompanyats per diversos alcaldes i alcaldesses republicanes de la Conca de Barberà.   Els alcaldes Pau Ricomà i Miquel Pueyo han exposat que els dos territoris tenen una immensa oportunitat, la de comunicar i relligar grans àrees, amb potencials, realitats i necessitats molt diverses, i fer-ho a partir d’una sèrie d’eixos: l’eix Tarragona-Lleida, que recull també les comunicacions amb l’Alt Pirineu, i l’eix Montblanc-Igualada i enllaç amb l’Eix Diagonal, que vertebra la Catalunya Central i el Penedès.   L’acabament de l’A-27 avança lentament, i encara no està resolt com s’enllaçarà la sortida del túnel del Coll de Lilla amb la resta de la xarxa viària que envolta Montblanc, mentre que l’AP-2 s’alliberarà del peatge d’aquí a aproximadament 200 dies, la qual cosa canviarà les dinàmiques de mobilitat en tot aquest corredor viari de l’interior de Catalunya, han explicat.

L'acte electoral celebrat avui a Cambrils.

“Ser els arquitectes d’un nou país basat en la justícia social i en la cohesió està en mans d’ERC guanyant el 14F”

Esquerra Republicana ha explicat a Cambrils el seu projecte per al Camp de Tarragona i per a Catalunya amb les veus d’Ernest Maragall Mira, Raquel Sans Guerra, Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique i Camí Mendoza Mercè.      La cap de llista per la circumscripció de Tarragona, Raquel Sans Guerra, ha expressat aquest vespre davant els cambrilencs i les cambrilenques els principals eixos del programa de la formació republicana per al territori. També ha reflexionat sobre la necessitat d’anar a votar el proper diumenge per sumar esforços i ser més forts per construir una nova societat basada en l’equilibri social, on tothom hi tingui cabuda, i que es preocupi pel benestar de la gent. "Volem un país cohesionat, que transformi, lliure de corrupció, que sigui integrador i que derogui la reforma laboral”.   Abans de la seva intervenció, ha estat Ernest Maragall Mira qui ha adreçat unes paraules als assistents a la sala i als espectadors de les xarxes. Ha posat de manifest que “Esquerra Republicana és jove, és força, és progressisme transformador perquè sap construir. Som els arquitectes de Catalunya i estem en condicions de fer-ho possible. Som el cap, el cor i el braç, i per això hem de guanyar el 14F”.   Irene Aragonès Gràcia, número 3 de la llista, ha posat èmfasi en la idea d’una construcció equitativa del territori, “amb mirada metropolitana però també amb generositat, cap a aquelles poblacions menys afavorides en recursos, en mobilitat, en infraestructures”. Aragonès ha explicat que cal fer replantejaments reals per afavorir l’economia productiva a favor dels ciutadans i les ciutadanes de totes les localitats i comarques, no només d’aquelles regions més poblades, d’una forma equitativa que trenqui amb els desequilibris.   Carles Castillo Rosique, número 4, que ha seguit els passos que en el seu dia va fer Ernest Maragall, ha destacat que “abans lluitava per canviar coses des de dins, però em vaig adonar que no era possible.

Josep Bargalló Valls i Raquel Sans Guerra, avui a la Pineda.

Esquerra Republicana defensa una costa amb més estabilitat mediambiental i amb un turisme de qualitat i sostenible

El conseller d’Educació, Josep Bargalló Valls, i la cap de llista de la demarcació al Parlament per Esquerra Republicana, Raquel Sans Guerra, han visitat aquesta tarda Vila-seca i el nucli de la Pineda per analitzar aquells temes estratègics que marcaran el municipi costaner durant els propers anys. Un dels més rellevants en aquests moments, donada la situació per la pandèmia, és el model turístic i el futur del sector. Esquerra creu que cal apostar per models que obrin noves oportunitats alternatives al turisme de masses i que al mateix temps garanteixin les  condicions de treball de les persones que en depenen.   Raquel Sans explica que Esquerra Republicana promourà “nous models de desenvolupament de la costa, amb més estabilitat mediambiental i una aposta pel turisme de qualitat i sostenible”. Així mateix, l’emplaçament de Vila-seca al costat del polígon petroquímic sud condiciona el desenvolupament de la localitat. Esquerra treballarà per aconseguir un equilibri entre l’ocupació que genera i la seguretat per a la població i els treballadors, alhora que aposta per la vall de l’hidrogen verd com a opció sostenible de futur.   El model educatiu i la immersió lingüística, els projectes esportius i culturals del municipi i el desenvolupament urbanístic d’aquesta extensa àrea del Camp de Tarragona amb noves infraestructures viàries i ferroviàries han estat altres temes tractats durant la visita a la platja de la Pineda, el Parc de la Torre d’en Dolsa, el campus educatiu i esportiu i l’equipament del Centru.