Camp de Tarragona

Totes les notícies

Raquel Sans Guerra i Carles Castillo Rosique, avui a Altafulla.

Traslladar la nova manera de mirar i de fer del republicanisme municipalista al govern de la Generalitat, un dels reptes del 14F

Raquel Sans Guerra i Carles Castillo Rosique expliquen el projecte republicà a Altafulla en l’acte de campanya de les eleccions al Parlament.      La cap de llista per la circumscripció de Tarragona, Raquel Sans Guerra, i el número 4, Carles Castillo Rosique, han finalitzat a Altafulla la ruta que han fet al llarg d’aquest matí per diverses poblacions del Baix Gaià. Davant dels assistents a l’acte i dels presents a la retransmissió en directe a través de les xarxes, els dos candidats han explicat els motius pels quals és imprescindible que la nova República es construeixi sobre els fonaments de la justícia social. Han desgranat, també, les raons per anar a votar el proper 14 de febrer i que passen per aconseguir que línies tan importants com l’accés a l’habitatge o la igualtat d’oportunitats per a tothom siguin prioritàries per al nou govern.   Sans i Castillo han posat de manifest que ara, més que mai, cal demostrar que Esquerra Republicana és l’única formació política que vol fer les coses de manera diferent, tal com ho demostra dia a dia en els ajuntaments d’arreu de Catalunya. Posant èmfasi en la gestió que l’Ajuntament d’Altafulla està fent en matèria d’habitatge, la candidata ha assegurat que “l’habitatge no pot servir per especular, és un dret. Per això defensem aferrissadament que almenys un 15 % del parc d’habitatge ha de ser públic”.   L’acte celebrat a Altafulla en l’equador de la campanya ha servit per conversar amb els assistents d’aspectes tan diversos com ara la lluita contra el feixisme i la repressió, la gratuïtat de l’escola de 0 a 3 anys, el retorn de la fuga de talents que ha patit el país en els darrers anys, o bé quina polítiques per a la gent gran té Esquerra en el seu programa electoral, entre altres temes.   Per finalitzar l’acte el coalcalde, Jordi Molinera, ha clos els parlaments posant de manifest la importància que el segment més jove de la societat vagi a votar el proper diumenge “per tots aquells que aixequen la veu a favor de polítiques que frenin el canvi climàtic, per les polítiques feministes i per aquelles pràctiques que afavoreixin la participació ciutadana”.

Visita d'avui a Solivella.

Raquel Sans Guerra: “L’aposta ferma per la formació professional contribueix a repoblar amb gent jove les comarques d’interior”

La cap de llista al Parlament i els candidats Oriol Pallissó Balanyà, Carles Castillo Rosique i Pepi Granell Sardà visiten la Conca de Barberà i el Tarragonès.   La cap de llista d’Esquerra Republicana, Raquel Sans Guerra, i el candidat sisè, el regidor montblanquí Oriol Pallissó Balanyà, han tornat avui a la Conca de Barberà per seguir copsant la realitat del territori. Els candidats han visitat aquesta vegada Vimbodí i Poblet, Montblanc, Blancafort i Solivella. S’han trobat amb entitats, militants, alcaldes i regidors, que han posat de manifest la necessitat de lluitar contra el despoblament amb polítiques republicanes decidides que estiguin orientades a augmentar les oportunitats per a tothom i, especialment, per a la gent jove.   Raquel Sans ha assegurat que per afavorir el repoblament en territoris d’interior com la Conca de Barberà, i també al Priorat, on la candidatura va fer ahir una visita, “s’ha d’ajustar l’oferta i la demanda des del punt de vista laboral i, per tant, fer una aposta ferma per la formació professional, com ja s’està efectuant a la Conca de Barberà, per donar al mateix temps una resposta a les necessitats de les empreses” i ha afegit que “també són necessàries polítiques d’habitatge desacomplexades, fermes, fortes, que no facin que tinguem centenars d’habitatges buits”.   A la tarda, el candidat quart, Carles Castillo Rosique, s’ha trobat amb Raquel Sans i Oriol Pallissó a la Pobla de Mafumet, al Tarragonès, per fer una visita a les instal·lacions del parc químic de seguretat, on els bombers “fan una feina importantíssima i alhora desconeguda per la població, que cal posar en valor”, segons Castillo. El recorregut ha acabat a Vilallonga del Camp per conèixer projectes municipals en matèria d’habitatge i urbanisme, i posteriorment al Morell per participar en una tertúlia política en l’emissora municipal amb la també candidata de la localitat al Parlament, Pepi Granell Sardà.

La candidatura ha fet una ruta avui pel Priorat.

Raquel Sans Guerra: “Els ajuntaments republicans del Priorat treballen cada dia per aconseguir l’equitat territorial”

Visita a les cooperatives de Cabacés i Falset-Marçà i trobada amb alcaldes i entitats del sector turístic, vinícola i de defensa del patrimoni natural.      Les mancances en les xarxes de subministraments i en infraestructures detectades arrel de la darrera tempesta Filomena, la necessitat d’incrementar la xarxa d’aigua per a regadiu i consum, la millora de les telecomunicacions, els ajuts al sector comercial i de la restauració i l’impuls al sector de l’oli i del vi són algunes de les demandes que la comarca del Priorat ha traslladat avui a la candidatura tarragonina d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament durant una visita a Cabacés i Falset. La cap de llista, Raquel Sans Guerra; la candidata tercera, Irene Aragonès Gràcia; el candidat sisè, Oriol Pallissó Balanyà, i el representant del Priorat en la llista, Jordi Aixalà Jansana, s’han trobat amb alcaldes, entitats i col·lectius per recollir les seves inquietuds.   “El Priorat és un exemple de comarca d’interior -ha dit Raquel Sans- que malgrat les dificultats, lluita per aconseguir el necessari repoblament a partir de noves polítiques d’habitatge i de donar oportunitats a la gent amb projectes de valor afegit al voltant del món del vi, de l’oli i del turisme sostenible”. Les candidates han visitat les cooperatives de Cabacés i de Falset-Marçà, l’espai patrimonial i natural de Mas d’en Roger, l’Ajuntament de Falset i la seu de Vitec (DO Montsant i DOP Priorat), i s’han reunit amb les entitats Priorat Enoturisme i Pimec Priorat i Prioritat i alcaldes republicans de la comarca.   Raquel Sans ha assegurat que “treballem cada dia des dels ajuntaments republicans del Priorat per estendre les nostres polítiques a la comarca, perquè l’equitat territorial per lluitar contra el despoblament i estar al costat de la gent és un dels principals eixos del nostre programa, i ho seguirem defensant des del Parlament com hem fet sempre”.

Visita al Catllar.

Esquerra dona suport a un projecte d'habitatge cooperatiu al Catllar com a model exportable als municipis republicans

La candidatura visita també Creu Roja de Tarragona per conèixer la seva tasca social i humanitària en l'actual context de crisi per la pandèmia.      Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique i Oriol Pallissó Balanyà, candidats tercer, quart i sisè al Parlament, respectivament, han conegut avui un projecte d'habitatge social en règim cooperatiu al Catllar (Tarragonès) que impulsa el col·lectiu la Fàbrica de la Transició. “Hem descobert un projecte d'habitatge cooperatiu i amb espais d'ús per al poble, en un entorn natural privilegiat, que serà un referent en el nostre territori i arreu de Catalunya”, ha manifestat Irene Aragonès.   El projecte del Catllar és un “model exportable a tots els municipis republicans” que combina “emprenedoria, ecologia i vida en comunitat”, segons Oriol Pallissó. Alguns dels impulsors de la iniciativa han acompanyat els membres de la candidatura d'Esquerra Republicana durant un recorregut explicatiu pels diferents edificis que es rehabilitaran i per l'entorn natural. “Hem vist un model cooperatiu que implementa habitatge social i no especulatiu, un model amb el qual se sent molt identificat Esquerra”, ha dit Carles Castillo.   Aquest matí, els tres candidats també han conegut els voluntaris, el personal i la direcció de Creu Roja de Tarragona durant un recorregut per les instal·lacions de l'entitat a la carretera de Valls. “Posem de manifest l'excel·lent tasca social i humanitària que realitza Creu Roja i que és tant essencial en aquests moments de crisi per la pandèmia”, ha dit Irene Aragonès. Esquerra prioritza per als propers anys l’economia per la vida amb l’atenció a la gent, la salut i les cures, un àmbit en el qual l'entitat desenvolupa una tasca vital.

La visita d'aquest matí.

Raquel Sans Guerra: “Volem un país que faci de la cultura el quart pilar de l’estat del benestar”

La candidata i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Vallhonrat, visiten la nova seu del Centre d’Art de la ciutat amb altres membres de la llista al Parlament.      Augmentar el pressupost destinat a cultura, promoure ajuts directes als professionals, reclamar la rebaixa de l’IVA cultural al 4% i crear un Pla Únic d’Equipaments Culturals, per donar suport als ajuntaments en els seus projectes d’inversió en infraestructures culturals, són algunes de les propostes en aquest àmbit que Esquerra Republicana vol impulsar i que la candidata Raquel Sans Guerra ha exposat, aquest matí, amb motiu de la visita al Centre d’Art de Tarragona, a la Casa Canals. La cap de llista estava acompanyada per l’alcalde i integrant de la candidatura, Pau Ricomà Vallhonrat, i els candidats Irene Aragonès Gràcia, número 3, Carles Castillo Rosique, número 4, i Oriol Pallissó Balanyà, número 6.   L’alcalde ha destacat que “creiem en la cultura com a eix de cohesió social” i en “un país creatiu que promogui el talent” amb projectes com el Centre d’Art i també l’adequació de l’antic mercat del Fòrum per a propostes experimentals i art emergent. Altres exemples d’aquest model republicà que ha explicat Pau Ricomà són les futures biblioteques de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau, dins del pla municipal d’aquest tipus d’equipaments que mancaven a la ciutat, i l’acostament de la cultura als barris i als centres cívics.   Raquel Sans ha posat com exemple a seguir la tasca que s’està portant a terme a Tarragona i ha manifestat que “volem un país que faci de la cultura, com a bé essencial, el quart pilar de l’estat del benestar i un país culte, cohesionat i fort en la seva identitat que promogui el pensament crític i l’empoderament ciutadà”. Per això, cal dotar els plans integrals i d’impuls de les arts visuals, música, dansa, arts escèniques i circ per desplegar-los en la seva amplitud, i impulsar polítiques transversals de suport al foment de la lectura, la creació literària, l’edició i la distribució editorial, entre d’altres línies de treball que proposa Esquerra Republicana.

Visita a Santa Coloma de Queralt.

Raquel Sans Guerra i Oriol Pallissó Balanyà visiten la Conca de Barberà per conèixer projectes orientats al repoblament

Els candidats d’Esquerra Republicana al Parlament han fet una ruta avui per Santa Coloma de Queralt, Rocafort de Queralt i Sarral.      L’equitat territorial, el repoblament, la dotació d’habitatge per als joves, les energies renovables i les necessitats en infraestructures són alguns dels temes principals que la cap de llista al Parlament, Raquel Sans Guerra, i el número 6 de la llista, el regidor montblanquí Oriol Pallissó Balanyà, han abordat avui a la Conca de Barberà durant la visita que han fet a Santa Coloma de Queralt, Rocafort de Queralt i Sarral.   El recorregut ha començat a Santa Coloma, una localitat i una zona de la Conca que pateixen la manca d’aigua potable per a consum i que esperen l’arribada de la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona, segons ha exposat l’alcalde, Ramon Mullerat. A Rocafort, els dos candidats han conegut el projecte d’habitatge per a gent jove i alhora local per a ús d’entitats que es vol ubicar en l’antic consultori mèdic. L’alcalde, Marc Roca, també els ha explicat les accions que l’Ajuntament desenvolupa en l’àmbit de les energies renovables. A Sarral, la regidora i propera alcaldessa a partir del juny, Victòria Cañís, ha explicat també els projectes en matèria d’habitatge social i de lloguer per afavorir el repoblament.   Raquel Sans i Oriol Pallissó han explicat als representants municipals que Esquerra Republicana treballa des de les institucions per aconseguir l’equilibri territorial per lluitar contra el despoblament en zones rurals com la Conca, i prioritza l’economia per la vida amb l’atenció a la gent, la salut i les cures, i l’accés a l’habitatge, tot plegat per “bastir els fonaments de la República catalana, de la societat i del país que volem”.

Presentació de la llista a Sant Salvador.

Raquel Sans Guerra: “La independència serà una realitat quan creixem en barris com Sant Salvador”

Esquerra Republicana reuneix a Tarragona els candidats i les candidates de la llista de la demarcació per posar en marxa, al costat de la gent, la campanya del 14 de febrer.      Les candidates i els candidats d’Esquerra Republicana al Parlament pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès s’han trobat avui al barri tarragoní de Sant Salvador per presentar els cartells electorals i la llista que a la demarcació encapçala Raquel Sans Guerra. “La independència del nostre país serà una realitat quan creixem en barris com aquest”, ha assegurat. Esquerra Republicana planteja la seva acció política de futur al voltant de dos grans eixos: la reconstrucció del país després del gran impacte que suposa la pandèmia i la cerca de la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. “El primer que cal fer ara és estar al costat de la gent”, ha dit Raquel Sans.   La cap de llista ha destacat la voluntat de posar els valors republicans al servei de les persones d’un territori que, com tot el país, necessita sortir de la crisi provocada per la pandèmia. Així, Esquerra proposa aprofitar “l'enorme potencial d'aquestes comarques, amb el compromís d'avançar cap a un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida que garanteixi una equitat territorial”. Sans ha desgranat els principals eixos programàtics del projecte republicà per a la demarcació: equilibri territorial per lluitar contra el despoblament; la reconversió industrial cap a la vall de l’hidrogen verd; la visió metropolitana en les infraestructures i els serveis; avançar cap a un turisme de valor afegit; prioritzar l’economia per la vida amb l’atenció a la gent, la salut i les cures; l’accés a l’habitatge, i tot plegat per “bastir els fonaments de la República catalana per la qual treballem, de la societat i el país que volem”.   Precisament, el candidat ebrenc i número 2 de la llista per la demarcació, Lluís Salvadó Tenesa, ha reivindicat que la solució del conflicte polític amb l’Estat espanyol passa per l'amnistia que ha de donar lloc a un nou escenari, culminant amb un referèndum d'autodeterminació amb totes les garanties.

L'acte d'avui davant del monument a Lluís Companys.

Esquerra posa la governança republicana com a model i garantia de reconstrucció social i econòmica de la demarcació

L’Ajuntament de Tarragona, la Diputació i la Generalitat han situat les persones “en el centre de l’acció de govern” i amb aquests fonaments “construïm un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida”, segons la candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra.      L’objectiu d’Esquerra Republicana de Catalunya a la demarcació de cara al 14 de febrer és molt clar: guanyar-hi unes eleccions al Parlament per primera vegada. Per això, formula una proposta de futur de via àmplia per al Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre que passa per aprofitar l'enorme potencial d'aquestes comarques. “Tenim el compromís d'avançar construïnt un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida que garanteixi una equitat territorial. En diem governança republicana”, ha manifestat avui la candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra, durant l’acte que s’ha celebrat davant del monument al President Companys, a Tarragona, i en el qual s’han reivindicat els 90 anys de trajectòria d’un partit net de corrupció, compromès amb la gent i sempre disposat a governar per a tothom.   La trobada a la rambla President Companys ha estat encapçalada per l’alcalde de Tarragona i número 18 de la llista, Pau Ricomà Vallhonrat, la presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó Sans, i el delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris Ròdenas, acompanyats per Raquel Sans i per la número 3 de la candidatura, Irene Aragonès Gràcia, que ha posat de manifest que “davant la situació d'unes eleccions que no s'haurien de celebrar sota cap concepte per tal de preservar la salut de les persones, ens trobem una vegada més una decisió judicialitzada, i no es respecta el consens de la taula de partits. Malgrat això, tot està preparat perquè tothom pugui votar de forma segura”.

La reunió d'avui a l'IES Martí i Franquès.

Raquel Sans Guerra: “Treballem per aconseguir que el 6% del pressupost del país es destini a Educació”

La candidata de la demarcació i els números 3, 4 i 6 de la llista, Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique i Oriol Pallissó Balanyà, visiten l’Institut Martí i Franquès de Tarragona per reivindicar les escoles obertes i posar de manifest l’actual increment en recursos i personal.     “El 6% del pressupost del país s’ha de destinar a Educació. Volem situar-nos en els estàndards europeus i en el que diu la Llei d’Educació de Catalunya. Ara estem al nivell del 2010, d’un 4% aproximadament, que és quan hi va començar a haver les retallades”. La candidata per la demarcació al Parlament, Raquel Sans Guerra, ha reivindicat aquest objectiu de país durant la visita que ha efectuat aquest matí amb Irene Aragonès Gràcia, Carles Castillo Rosique i Oriol Pallissó Balanyà, números 3, 4 i 6 de la llista, respectivament, a l’Institut Martí i Franquès de Tarragona. Com a mostra de suport a la tasca de tots els centres educatius, la candidatura d’Esquerra Republicana s’ha reunit amb la direcció de l’institut més gran de Catalunya i el segon més antic del país, que té 1.480 alumnes matriculats i 120 professors i professores i que enguany celebra el 175è aniversari. Es dona la circumstància que Raquel Sans havia fet pràctiques en el centre i Carles Castillo n’havia sigut alumne.   “Reivindiquem l’Educació -ha manifestat Raquel Sans- com un dels pilars bàsics per a la república catalana independent que volem. L’Educació és un dret fonamental i, per tant, fins i tot en el context actual, s’ha de fer l’impossible per mantenir les escoles obertes, garantir-ne l’accés a tothom i haver reiniciat el curs amb la màxima normalitat possible i amb tota la seguretat per a la comunitat educativa”. La cap de llista proposa que les millores i l’increment de recursos i personal assolits a causa de la pandèmia passin a ser estructurals. “Més recursos vol dir menys ràtio d’alumnes i vol dir millor atenció a l’alumnat.