Camp de Tarragona

Notícia

Esquerra Republicana demana al govern de l’Estat que restableixi els serveis de trens AVANT a Tarragona i Lleida

Laura Castel, Castel, Laura, ERC Tarragona
Laura Castel.
El grup parlamentari d'Esquerra Republicana-EHBildu al Senat ha presentat una moció a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per sol·licitar al govern de l'Estat que restableixi els serveis de trens AVANT a Tarragona i Lleida. Per al grup republicà, durant l'estat d'alarma, el servei AVANT s'ha reduït fins a la seva pràctica desaparició i l'atenció al client ha estat clarament deficient i denunciada pels usuaris, amb dificultat d'accés i retards en el reemborsament d'aquests abonaments o l'absència de respostes en atenció al client. ​
 
La Plataforma d’Usuaris de Trens Avant Catalunya denuncia la manca de freqüències de trens, l'elevat preu dels abonaments i el seu període de validesa, així com el canvi als nous combois CAF implantats des de setembre de 2019. La moció registrada per la senadora tarragonina Laura Castel i la lleidatana Sara Bailac assenyala que “la transició cap a la nova normalitat genera molta preocupació i incertesa, ja que els trens més usats pels usuaris habituals s'han suprimit i no hi ha anuncis de quan es tornarà a recuperar el servei”. És per això que es demana al Govern espanyol que “suprimeixi els trens CAF i els reemplaci pels anteriors trens AVE i/o AVANT o per models anàlegs” alhora que “es prenguin les mesures necessàries per a la renovació de sistema d’abonaments, rebaixant-ne el preu i allargant la seva validesa d'ús, per fer-lo més flexible i accessible als usuaris en relació amb la concepció de servei públic”.
 
La moció vol que es fixi un calendari per al restabliment del servei AVANT Barcelona- Tarragona-Lleida a primera hora del matí, amb tornada a mitja tarda, i que es faci efectiva la consideració del servei AVANT com un servei OSP (obligació de servei públic), amb “nous criteris de subvenció d'acord amb la resta de trens de mitja distància d'aquestes característiques”, expliquen les senadores. Caldria, doncs, crear una taula de treball i coordinació formada per representants de RENFE, de les administracions competents i dels usuaris, que doni resposta a les reivindicacions d’aquests darrers.