Camp de Tarragona

Notícia

El conseller Joan Ignasi Elena assegura que el Plaseqta és prioritari i anuncia la instal·lació de 51 sensors al polígon petroquímic

Carles Castillo Rosique, avui al Parlament. Foto: Marc Puig
Carles Castillo Rosique, avui al Parlament. Foto: Marc Puig
El diputat tarragoní Carles Castillo Rosique reconeix les actuacions fetes pel nou Govern però li exigeix “una reacció contundent” per recuperar la confiança de la ciutadania. 
 
El polígon petroquímic de Tarragona disposa de tres sirenes ja instal·lades i n’hi ha cinc més en fase d’adjudicació. A més, s’hi col·locaran 18 sensors a la zona sud i 33 a la part nord, per detectar els elements tòxics en l’aire que puguin generar-se. Així ho ha assegurat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en resposta a una pregunta sobre el Plaseqta del diputat tarragoní Carles Castillo Rosique aquest matí durant la sessió de control al Govern celebrada al Parlament de Catalunya.
 
Joan Ignasi Elena ha manifestat que el Pla de Seguretat Química de Tarragona (Plaseqta) és una prioritat per a la seva conselleria i per al Govern: “Ens hem reunit amb les parts implicades per explicar-los que ja s’han creat les estructures operatives del pla i es faran tasques de conscienciació a la ciutadania i formació als ajuntaments”.
 
Carles Castillo ha interpel·lat al conseller per expressar la preocupació del territori del Camp de Tarragona envers la seguretat química, sobre tot després dels fets del gener de l’any passat amb l’accident més greu que s’ha produït al polígon petroquímic. “Representem el mateix partit, conseller, -ha dit el diputat tarragoní- però vostè, que em coneix, entén perfectament que em dec a un territori, i aquest territori està molt i molt preocupat. Per la població tarragonina i de tot el Camp de Tarragona hi ha un abans i un després d’aquest accident”.
 
El Parlament és “conscient”, i la Comissió d’Estudi de l’any passat va concloure “amb totes aquestes preocupacions i amb un seguit de propostes de millora de la seguretat”, segons Castillo. “Entitats veïnals, associacions i institucions es van queixar que el llavors Plaseqcat, de tota Catalunya, no s’adequava bé a les necessitats del territori, i que les decisions s’havien de prendre de més a prop”.
 
El diputat ha assegurat al conseller que “som conscients que el risc zero no existeix i volem que les empreses químiques inverteixin en el nostre territori, però no a costa de la seguretat”. I ha afegit: “Sabem que el nou Govern s’està posant les piles molt ràpid, i que ja s’ha produït una important reunió amb tots els alcaldes i les alcaldesses afectades i s’han tirat endavant algunes actuacions”. Malgrat això, “encara seguim preocupats. Necessitem garantir que la Generalitat té una reacció contundent. Els veïns i veïnes volen recuperar la confiança que es va perdre després del lamentable i perillós accident”.