Camp de Tarragona

Notícia

ERC Camp de Tarragona celebra que l’ACA reprengui la Taula del Siurana-Riudecanyes cercant una proposta consensuada de cabal ecològic

ACA.
ACA.
La nova direcció de l’Agència Catalana de l’Aigua impulsa la Taula, que es reunirà aquest dimarts dia 28 després d’un any i mig d’inactivitat. 
 
La Federació Regional d’Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona valora “molt positivament” que la nova direcció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi reprès els contactes entre els diferents agents que conformen la Taula del Siurana-Riudecanyes per arribar als acords necessaris a l’hora de concretar quin ha de ser el cabal ambiental del riu Siurana. En aquest sentit, la Taula es reunirà de nou aquest dimarts dia 28, després d’un any i mig d’inactivitat. L'objectiu principal i clar de l'ACA en aquesta sessió és l'establiment d'una proposta consensuada de cabal ecològic per presentar al·legacions al pla hidrològic de la Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE).
 
L'ACA proposa fer les inversions necessàries, amb l’objectiu d’alliberar l’aigua del Siurana, per tal de garantir un cabal que permeti recuperar els ecosistemes del riu. Amb el consens sobre el cabal ecològic, la Taula no quedarà tancada, sinó que es preveuen posteriors sessions per anar abordant els conflictes que plantegen els diferents actors que formen part de la Taula, és a dir, organismes públics, administracions locals, entitats ecologistes i la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.
 
La presidenta de la Federació Regional d’ERC Camp de Tarragona, Irene Aragonès Gràcia, valora la represa de la Taula perquè és “una bona notícia per a les comarques del Priorat i el Baix Camp, ja que la nova direcció de l’organisme depenent del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural hi arriba amb una proposta concreta i amb la ferma voluntat d’encarrilar una solució consensuada amb el territori, aprofitant al màxim els recursos i mantenint l’ecosistema del riu, que és la manera de treballar que sempre ens ha definit com a partit”.