Camp de Tarragona

Notícia

Noemí Llauradó i Rosa Abelló defensen al Parlament el rebuig del territori a la MAT

Raquel Sans, Rosa Abelló i Noemí Llauradó, avui al Parlament.
Raquel Sans, Rosa Abelló i Noemí Llauradó, avui al Parlament.
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó Sans, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Maria Abelló Borràs, han comparegut aquesta tarda en la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya, que ha analitzat el projecte de línia de molt alta tensió (MAT) entre Valmuel (Aragó) i Begues (Baix Llobregat). Les dues representants de les comarques tarragonines, conjuntament amb d'altres representants de les comarques i els municipis afectats al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, han expressat la total oposició del territori a un projecte que "el vol trinxar".

Noemí llauradó ha manifestat que "el compromís de la Diputació amb la transició energètica és ferm, però defensem que s’ha de fer ordenadament, des de la planificació i el diàleg amb els territoris afectats, amb total coordinació i lleialtat institucional, per tal de fer prevaldre sempre el bé comú". La presidenta ha afegit que "volem un model energètic que sigui renovable, que sigui net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en la línia dels objectius que també defensa la Unió Europea".

Rosa Abelló, per la seva banda, ha mostrat davant dels membres de la Comissió la gran unitat que ha generat el rebuig al projecte de la MAT entre les institucions i els agents del territori: "Tots els municipis i consells comarcals de diferents partits polítics ens vam posar d'acord d'immediat i unànimament perquè calia moure's ràpid davant d'un projecte que ens trinxava el territori".