Camp de Tarragona

Notícia

Rocafort de Queralt acull una jornada sobre transició energètica

La jornada va comptar amb una trentena de càrrecs electes del Camp de Tarragona i el Baix Penedès.
La jornada va comptar amb una trentena de càrrecs electes del Camp de Tarragona i el Baix Penedès.
El grup d’ERC a la Diputació de Tarragona ha organitzat la jornada ‘La transició energètica a Rocafort de Queralt: una experiència municipal’, dins el cicle de Jornades sobre transició energètica al món local, amb la participació d’una trentena de càrrecs electes republicans del Camp de Tarragona i el Baix Penedès, entre els quals diputats i diputades provincials i al Parlament de Catalunya, alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores.
 
La jornada es va iniciar al Local Cultural de Rocafort de Queralt amb la intervenció de la diputada d’Ocupació i Emprenedoria i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer Cervelló. «Les petites iniciatives, des dels municipalisme, són les que canvien», va exposar. Un dels exemples és el nou Cicle de Grau Superior d’Energies Renovables a la Conca de Barberà, que s’imparteix a les instal·lacions de Concactiva (Centre d’Iniciatives de la Conca de Barberà). «Tenim l’oportunitat per arrelar joves i oferir-los formació innovadora. Tenim 15 alumnes, dos d’Andorra i un de Mallorca», va detallar Ferrer.
 
La diputada i alcaldessa de Senan també va parlar de la importància de la col·laboració i cooperació institucional. «Els recolzaments institucionals també són importants, com el que tenim amb la Diputació». Els ajuts de subvencions per a la transició energètica i acció climàtica de la Diputació destinen més de 3 milions d’euros als municipis i entitats per la prevenció d’incendis, ADF, plans d’acció per energia sostenible i clima (PAESC), biomassa i recollida selectiva i prevenció de residus.
 
A continuació, Víctor Costa Llordés va parlar de les iniciatives que està treballant la Federació regional d’Esquerra de Lleida amb les comunitats energètiques locals, l’autoconsum i l’eficiència energètica.
 
L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca Banet, va tancar la primera part de la jornada explicant les iniciatives municipals en transició energètica, habitatge, telecomunicacions i educació. El plantejament municipal per l’eficiència i la implantació de les energies renovables en instal·lacions públiques a Rocafort de Queralt persegueix tres objectius: aconseguir la màxima eficiència a les instal·lacions municipals, la implantació d’energies renovables en edificis públics i utilitzar el concepte ‘Una altra energia és possible’ com a eina pedagògica.
 
La segona part de la jornada va consistir en una visita a les instal·lacions de producció d’energies renovables del municipi, un exemple de bones pràctiques de la transformació verda des del món local.