Camp de Tarragona

Notícia

Esquerra es reuneix amb el secretari d'Estat d'Infraestructures per conèixer l’estat de l’estudi de viabilitat de la plataforma segregada pel transport de mercaderies

Reunió dels senador republicans amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Xavier Flores García.
Reunió dels senador republicans amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Xavier Flores García.
El partit fa anys que reclama una plataforma segregada i exclusiva al corredor del Mediterrani per al transport de mercaderies que faciliti la mobilitat de la gent

La senadora Laura Castel Fort i el senador Josep Rufà Gràcia han compartit una reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Xavier Flores García, per analitzar el projecte de la intermodal a Vila-seca, les conseqüències de les obres del túnel de Lilla, l'estudi de viabilitat de la plataforma segregada al corredor del Mediterrani pel transport de mercaderies, l'estudi del desdoblament de l'N-420 des de Reus a Alcanyís i la rotonda de les Borges del Camp.

Els senadors s’han reunit amb el govern espanyol per conèixer l'estat de l'estudi de viabilitat de la plataforma segregada pel transport de mercaderies per ferrocarril. Castel i Rufà fa anys que reclamen una nova plataforma al corredor del Mediterrani per facilitar el transport de mercaderies. Rufà ha indicat que "al Camp de Tarragona hi ha la necessitat de crear aquesta via exclusiva per mercaderies, evitant l’explotació mixta de la via tot facilitant el transport a la població. Tenim molta mobilitat tant de mercaderies com de persones i hi ha previsió que s’incrementi en el futur immediat".

L'estació intermodal i el seu procés d'execució ha estat un altre dels temes tractats al llarg de la trobada. Els senadors han traspassat a en Flores el significat que té el projecte territorialment, ja que servirà per entendre la zona com una àrea metropolitana, connectada, facilitant la mobilitat als habitants. A més, s'ha tingut en compte la llançadora que es vol incloure en el projecte, unint l'aeroport amb les diferents ciutats, com un ferm compromís per part d’AENA.

Així mateix, els senadors republicans també han expressat la importància de realitzar el desdoblament de l'N-420, allí on calgui. Castel ha explicat que "l'obra es requereix per evitar el despoblament, millorar les connexions amb el port de Tarragona i, a més, descongestionar els eixos ja existents". I ha afegit que "esperem que el govern executiu el previst, juntament amb la rotonda de les Borges del Camp, molt necessària per evitar l'índex de sinistralitat d’aquest històric punt".

Finalment, els republicans han afirmat que "la reunió era necessària per determinar més detalladament alguns terminis i les actuacions que es duran a terme en les afectacions que hi ha hagut per les obres del túnel del coll de Lilla".

Al llarg de la trobada, s’ha fet un repàs d’altres temes pendents, com l'aposta que està fent l'Ajuntament de Tarragona per l'ampliació del carril bici i la transformació verda.