Camp de Tarragona

Notícia

La furgoneta lila d'Esquerra Republicana s'atura a Tarragona

  • Acte "Stop Bretxa Salarial" a Tarragona.
  • Raquel Sans Guerra, diputada per ERC, i Laia Pellejà Puxeu, d'ICIQ.

El partit treballa per visibilitzar la realitat de la bretxa salarial, trencar els sostres de vidre i eliminar els terres enganxosos 

La diputada i vicesecretària de Feminismes d’Esquerra Republicana (ERC), Raquel Sans Guerra, i la directora administrativa i responsable de divulgació científica de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Laia Pellejà Puxeu han conversat, aquesta tarda, sobre la bretxa salarial i com aquesta afecta en el món laboral.

La furgoneta lila ha fet parada a la capital de la província, a Tarragona, per visibilitzar i compartir amb les persones assistents les diferències salarials que encara existeixen entre homes i dones. La diputada tarragonina ha afirmat que “la divisió sexual del treball entre treball productiu i treball reproductiu és el principal motiu que explica la bretxa.” I ha assegurat que “des d’Esquerra Republicana fem feina per revertir la situació”.

Per la seva banda, Pallejà ha explicat quines són les claus per tancar la bretxa de gènere a les carreres científico-tècniques. I ha afegit que “tant dones com homes hem de tenir les mateixes oportunitats i drets en l'àmbit laboral, i hem de treballar per aconseguir-ho”
Al llarg de l’esdeveniment, s'han dut a terme diverses dinàmiques que han permès que totes les persones assistents col·laboressin i compartissin la seva opinió. Una de les activitats proposades ha estat la participació a través d’un Kahoot, un qüestionari virtual per conèixer els punts principals pels quals som feministes.

A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Vallhonrat, així com diversos consellers i conselleres republicans, que han participat activament en les dinàmiques que s’han dut a terme.

La campanya d’ERC “Stop bretxa salarial”, que va iniciar-se al febrer d’aquest any, té com a objectiu posar al centre de l’agenda i del debat públic la bretxa salarial entre dones i homes, que se situa, de mitjana, en els 6.000 euros anuals. La parada de la furgoneta ha estat la 8a de la ruta, i pròximament es té previst fer aturada a les ciutats de Girona, Mollet del Vallès i Mataró, entre altres.