Camp de Tarragona

Notícia

El govern crearà nou escoles bressols rurals al Camp de Tarragona

El curs vinent Catalunya disposarà d’un 75% més d’escoles bressol 

El Govern ja ha anunciat les 52 noves escoles bressols rurals que començaran a funcionar aquest pròxim curs 2022/2023. Aquests espais donaran servei a poblacions de menys de 2.500 habitants, que tenen risc de despoblament. 

A la demarcació de Tarragona, són nou els municipis que gaudiran d’escoles bressol pels nens i les nenes del municipi. En concret, sis se situaran a la comarca del Priorat, als municipis de Bellumunt, Capçanes, El Masroig, Marçà, Pobleda i Porrera. I les restants s'ubicaran a Botarell, de la comarca del Baix Camp, Blancafort, de la Conca de Barberà, i El Pont d’Armentera, de l’Alt Camp.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà Pons, el d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i la d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà Roura, van explicar, aquest passat dimarts, que el Govern ha aplicat aquesta nova política per tal de facilitar la vida als convilatans i convilatanes, i també per ajudar als Ajuntaments dels municipis econòmicament, els quals tenen uns pressupostos molt ajustats, ja que a partir d’ara, només hauran d’invertir 5.000 per curs. Els consellers també van remarcar la importància de l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats, tant per a les famílies com per als infants, visquin a la zona que visquin.

Gràcies a la implementació d’aquest nou servei, la població de les zones rurals del Camp de Tarragona tindrà l'oportunitat d’escolaritzar els seus fills i filles, d’1 a 3 anys, gratuïtament. Aquest fet ajudarà que les famílies puguin continuar vivint en municipis petits i no hi hagi despoblament rural a causa de la falta de serveis escolars. 

El Govern treballa per aconseguir el reequilibri territorial, tot demostrant el compromís que té amb l’Agenda Rural de Catalunya, i igualant les condicions de vida entre les zones urbanes i rurals.