Camp de Tarragona

Totes les opinions

Josep Rufà i Gracia, senador Portaveu Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'ERC

Què hi fem a Madrid? retornem en fets les propostes de la nostre pagesia.

Josep Rufà i Gràcia

A la Península Ibèrica, l' avellana té la seva màxima representació a Catalunya, on es concentra més del 90% de la superfície estatal dedicada a aquest cultiu. Cal assenyalar que les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp i el Tarragonès, sense oblidar la Conca de Barberà, el Priorat, la Terra Alta, el Vallès Occidental (Barcelona) i la comarca de la Selva a Girona, presenten plantacions d’aquest conrreu, destacant les primeres.

Raquel Sans Guerra, diputada al Parlament i vicesecretària de Feminismes d'Esquerra Republicana

Per què les dones cobrem menys?

Raquel Sans Guerra, diputada al Parlament i vicesecretària de Feminismes d'Esquerra Republicana.

El 2021 les dones a Catalunya van cobrar de mitjana 5.977,2 euros menys que els homes, la qual cosa representa una bretxa salarial de prop del 20%. La discriminació econòmica és una de les múltiples discriminacions que patim les dones pel fet de ser dones, i és una de les que més ens condicionen la vida. La bretxa s'explica per múltiples factors, però el principal és sens dubte la tradicional divisió sexual del treball que marca una línia molt clara entre el treball productiu i el reproductiu.

Raquel Sans Guerra, diputada al Parlament i vicesecretària de Feminismes d'Esquerra Republicana

Negociar amb les cartes marcades

Raquel Sans Guerra, diputada al Parlament i vicesecretària de Feminismes d'Esquerra Republicana.

L'aposta pel diàleg d'Esquerra Republicana és inqüestionable. Fins i tot en el moment més àlgid de la repressió: amb el president del partit, Oriol Junqueras, a la presó i la secretària general; Marta Rovira, a l'exili –on per cert, segueix més de quatre anys després- la nostra organització política va decidir seure i parlar. Perquè és el Sit and talk que reclamava la major part de la ciutadania de Catalunya, perquè tenim molt clar que la resolució democràtica del conflicte polític passa per una solució dialogada.

Pineda Vaquer Ferrando, Consellera del Consell Comarcal del Tarragonès i Regidora de Decidim Vila-seca a l'Ajuntament

17M, més enllà de tòpics

Pineda Vaquer Ferrando, Consellera del Consell Comarcal del Tarragonès i Regidora de Decidim Vila-seca a l'Ajuntament

Escriure sobre qualsevol dia internacional té un perill: no dir res més que tòpics. En el cas del dia d'avui, que està dedicat a la lluita contra la LGTBIfòbia, el més fàcil és expressar un posicionament general en contra de qualsevol forma d'odi envers aquest col·lectiu, com a molt deixar anar alguna frase banal com “Love is Love”, i qui dies passa anys empeny. És complicat, evitar aquests tòpics, però ho podem intentar, en primer lloc analitzant per què se celebra justament avui, 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Irene Aragonès Gràcia, diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana

Ens ho mereixem

Irene Aragonès Gràcia és regidora a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya i presidenta de la Federació Regional ERC Camp de Tarragona

Els catalans i les catalanes som d’una mena que ens costa gaudir de les bones notícies, assaborir-les, tenim aquell punt de desconfiança, mostrem certa recança, ens en malfiem i ens resistim a creure que això tant bèstia, ens pugui estar passant a naltros. Doncs sí, es real, la inversió industrial més elevada dels darrers 20 anys a Catalunya, s’ubicarà a Mont-roig del Camp. Es plantegen dubtes immediats i legítims però la feina calia fer-la amb la màxima discreció, generositat i rigorositat.

Jordi Salvador Duch, diputat d'ERC al Congrés

Lliçons d'esquerranisme

Jordi Salvador Duch, diputat d'ERC al Congrés

Resposta al diputat del PSC/PSOE, Sr. Ruiz, al seu article al Diari de Tarragona del 2 de maig de 2022. En aquest article, el Sr. Ruiz es permet donar lliçons d’esquerranisme. Sí, ell, el mateix que va votar a favor de l’art. 135 de la CE el 26 d’agost de 2011, amb el qual els Grups Parlamentaris del PSOE i PP van canviar la Constitució Espanyola pel procediment d’urgència i lectura única, fent que, el pagament del deute als bancs passés per endavant dels serveis socials bàsics.

Senadora d’ERC, Laura Castel Fort, i senador d’ERC, Josep Rufà Gràcia 

Apostem per una indústria química al costat de la gent

Senadora d’ERC, Laura Castel Fort, i senador d’ERC, Josep Rufà Gràcia 

Una de les tasques que assumim els càrrecs electes d’Esquerra Republicana, en aquest cas els senadors i les senadores, és el traslladat d’inquietuds del territori a les instàncies què tenen les competències necessàries per aportar solucions. Els fets que presentem poden ser estructurals o bé sobrevinguts, com per exemple l’accident d’Iqoxe, succeït el 2020 en un complex petroquímic de Tarragona.

Montserrat Flores Juanpere, secretària de Feminismes de l’executiva regional d’ERC del Camp de Tarragona

Persones trans amb tots els drets

Montserrat Flores Juanpere, secretària de Feminismes de l’executiva regional d’ERC del Camp de Tarragona

Que el 31 de març estigui declarat Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere ens mostra fins a quin punt estem a les beceroles del reconeixement dels drets de les persones trans. Si no les veiem, no podem ni començar a posar remei a les mancances que pateixen. La globalitat de discriminacions a què les persones d’aquest col·lectiu es veuen sotmeses abasta un àmbit amplíssim, sobretot les dones trans, que arrosseguen l'estigma de la imatge "esperpèntica i folklòrica"  heretada del passat, tal com denuncia l'activista trans Judit Juanhuix Gibert.

Laura Castel Fort, senadora d'ERC, i Eudald Roca Gràcia, alcalde de la Secuita.

Treballem en equip, defensem el dret a l'habitatge

Laura Castel Fort, senadora d'ERC, i Eudald Roca Gràcia, alcalde de la Secuita.

Davant l’imminent desnonament de 6 famílies al carrer Verge del Pilar del municipi de la Secuita, nosaltres, com a senadora tarragonina d’Esquerra Republicana i alcalde de la Secuita, hem actuat en defensa dels veïns afectats, que després d’un any buscant solucions a la situació de vulnerabilitat en què es troben, encara no han rebut una resposta eficaç.Al ple de la setmana passada, el grup d’ERC vam fer una pregunta a la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño Santamaría, sobre la situació de les famílies del territori, tot exposant els problemes reals amb què conviuen.