Camp de Tarragona

Totes les opinions

Sergi de los Rios

La fi de l'autonomisme

Catalunya ha viscut un cap de setmana amb molta teca, una Diada Nacional especial i l’aniversari de la primera consulta popular sobre la independència a Arenys de Munt, que va desembocar en un fenomen ciutadà que seguirà el 17 d’octubre a la ciutat de Tarragona. Després de la sentència del Tribunal Constitucional i de la convocatòria d'eleccions per a finals de novembre, presenciem com el dret a decidir, la capacitat sobirana del poble de Catalunya per escollir el seu futur, és a l'ordre del dia i marca l'agenda de la gran majoria de partits polítics i associacions.

Sergi de los Rios

Ara toca retre comptes

Ara que ja ha finalitzat la legislatura, ha arribat el moment d’explicar el treball que hem fet durant aquests quatre anys. Com a diputat al Parlament de Catalunya, és necessari ser transparents i poder explicar quin és el paper que hem jugat el Grup Parlamentari d’ERC en aquesta legislatura. És per aquest motiu que ja fa dies que els diversos portaveus del partit han volgut mostrar públicament el que s’havia aconseguit des del nostre grup, una mostra de transparència que encara no hem vist a la resta de partits.

Ferran Civit

The Spainless

No, per molt estrany que sembli no és el nom d’un grup de música o de teatre amb vocació internacional. Podríem batejar així a les persones que des de fa anys i de manera creixent cada cop més van desconnectant d’Espanya. Veient les cròniques dels mitjans de comunicació internacionals arran de la manifestació del 10 de juliol, podria perfectament haver estat el títular d’algun article.

Adam Manyé Sardà

Proclamar i constituir des de la política

“Els qui pensin que la llibertat és impossible que deixin d’emprenyar als qui l’estem construint cada dia” Aquesta frase, que és una visió del món d’Albert Einstein, em serveix (modificada) per fer una reflexió en la diada de l’11 de setembre d’enguany. Aquesta hauria de ser la diada de la valentia. Es parla del descrèdit de la política, es parla de la disgregació del món de l’independentisme.