Camp de Tarragona

Totes les opinions

Raquel Sans Guerra, diputada i candidata al Parlament de Catalunya.

Per totes les Dolores Pimienta, pel dret a la pròpia identitat

Raquel Sans Guerra.

En el darrer ple de la legislatura vam poder aprovar la Llei de desaparicions forçades de menors. Al Parlament, malgrat que no ho van poder fer des de l’hemicicle, ens van acompanyar representants de les diverses associacions de víctimes, també de l’Observatori de desaparicions forçades de menors que té la seu a Tarragona. Entre elles, però, no hi va poder ser la Dolores Pimienta.   Precisament el dia que vam aprovar la Llei la Dolores feia 96 anys.

Raquel Sans Guerra, Jordi Salvador Duch, Laura Castel Fort i Josep Rufà Gràcia.

A la República Catalana hi hem de ser totes i tots

Raquel Sans Guerra, Jordi Salvador Duch, Josep Rufà Gràcia i Laura Castel Fort.

Esquerra Republicana ha aconseguit uns pressupostos de l’Estat per a Catalunya per donar resposta a la situació d’emergència sanitària, econòmica i social.   Acabem aquest maleït 2020 pendents de com podrem celebrar les festes amb la família. Passada la segona onada de la Covid-19, milers de llars han patit la pèrdua d’un ésser estimat, fan mans i mànigues per tirar endavant pendents dels ERTOs o ajusten una vegada i una altra els comptes per garantir que el mes vinent podran tornar a aixecar la persiana.

Ferran Civit Martí, diputat al Parlament de Catalunya.

La cistella energètica, directe del productor al consumidor

Ferran Civit Martí.

Les darreres dècades s’han posat en marxa moltes cistelles de proximitat. Famílies pageses ofereixen directament a gent de pobles i ciutats, o bé a través de cooperatives, els seus productes de temporada, generalment ecològics. D’aquesta manera s’estableix un intercanvi just econòmicament amb el petit productor, que estalvia els intermediaris, i alhora garanteix la traçabilitat de principi a final perquè productor i consumidor es coneixen.

Raquel Sans Guerra, Ramon Font Herrera i Marina Berasategui Canals

L’habitatge, peça clau de l’estat del benestar

Raquel Sans, Marina Berasategui i Ramon Font.

Garantir l’accés a l’habitatge és garantir un espai de seguretat i dignitat per a moltes famílies. Una de les causes que pot incrementar la pobresa i el risc d’exclusió social, fins i tot per a persones que tenen un treball és que un preu de l’habitatge molt alt, també un dels impediments per a l’emancipació de les persones joves és la dificultat d’accedir a un habitatge, fet que endarrereix l’edat per tenir fills i fer un projecte vital propi.

Jordi Salvador Duch, diputat d’ERC al Congrés per Tarragona.

Saqueig de la caixa de la Seguretat Social permès pel Pacte de Toledo

Jordi Salvador.

Les recomanacions de la Comissió del Pacte de Toledo aprovades recentment al Congrés no són les nostres. És veritat que el Pacte de Toledo, a diferència del febrer del 2019, sí ha recuperat la revalorització de l’IPC i  promet equilibrar els comptes abans del 2023 a proposta nostra, però no ha anat més enllà i per això hem fet 15 vots particulars com a esmena a la totalitat. Per a una comissió que té com a objectiu principal l'anomenada sostenibilitat del sistema de pensions, cal partir de la realitat.

Marc Riu Rusell, Pineda Vaquer Ferrando, Sílvia Puerto Lleixà, Albert Roig Rovira i Marina Domènech López.

Seguretat a la indústria. Confiança de la població

No oblidem tampoc que estem obligats a donar respostes a altres camps, com la salut.

El passat 14 de gener de 2020 va tenir lloc l’accident de l’empresa IQOXE, un dels accidents més greus a la indústria química assentada en el nostre territori. Un accident que havia de suposar un punt i a part en les relacions indústria - població, en la seguretat i control d’un sector clau per al desenvolupament del territori. Tot i que va causar la mort de tres persones, nombrosos ferits i múltiples desperfectes a immobles de les poblacions del voltant, ens trobem davant d’un escenari en què moltes decisions que s’haurien d’haver pres, molts canvis que ja haurien d’estar operatius, encara no s’han produït.

Jordi Salvador, Noemí Llauradó i Pau Ricomà.

Una victòria del municipalisme republicà

Pau Ricomà, Noemí Llauradó i Jordi Salvador.

Després de dir-nos reiteradament que era impossible, el govern espanyol ha hagut de cedir i permetre que els nostres pobles i ciutats facin servir els seus recursos per atendre l’emergència social, econòmica i sanitària.    Els ajuntaments dels nostres pobles i ciutats podran fer servir els recursos dels que disposen per atendre les necessitats urgents dels seus veïns i veïnes. Milions i milions d’euros fins ara bloquejats als bancs per les injustes i inhumanes regles de l’austeritat fiscal serviran per afrontar l’impacte de la pandèmia més important del darrer segle.

ERC Camp de Tarragona

Aquí també, així no

Les sis presidències del Camp de Tarragona.

La història recent de les energies renovables al Camp de Tarragona -i, de fet, a Catalunya- no és una història gaire brillant. No ho és per resultats, perquè encara és escassa l’energia d’aquest origen, i tampoc no ho és pels processos seguits, que sovint han tingut més de polèmica que d’aposta decidida per aquesta mena d’energia.   Tot plegat, en diversa mesura, es deu a la regulació de les implantacions d’energia eòlica i fotovoltaica -altres fonts són més escasses, i poc polèmiques-.

Gabriel Rufián i Jordi Salvador, diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés.

L'hora de la veritat

Jordi Salvador i Gabriel Rufián a Madrid, amb l'equip d'ERC al Congrés.

La “nova normalitat” té més aviat poc de “nova” i molt més de “vella recepta”, i fa temps que està instal·lada. Al 2008 ja se’ns va dir allò que “havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats”. El cinisme. Ja abans de l’esclat de la pandèmia, ens trobàvem en un Estat on les bretxes i desigualtats estaven a l’ordre del dia, digués el que digués la seva sacrosanta Constitució.