Camp de Tarragona

Totes les opinions

Àngel Cortadelles Bacaria, president comarcal d’Esquerra Republicana al Priorat.

Potser ja és ara l'hora del Priorat

Àngel Cortadelles.

I ara que ha marxat tothom, ara han fet la carretera perquè els forasters admirin les masies i les eres. Aigua i llum són dins les cases i també han posat safareig per estar més confortables tota la gent d'estiueig.   (Jaume Arnella. Dins l’àlbum Potser ja és ara l’hora. 1976)   Quan l’endemà de la celebració del congrés comarcal d’Esquerra Republicana al Priorat vaig escoltar la cançó de la qual n’he extret els dos paràgrafs que introdueixen aquest escrit, cantada per en Jaume Arnella  a la 13a Jornada Literària del meu poble, em va fer pensar sobre el sentit del compromís de servei públic que tenim les persones que militem políticament amb una clara voluntat de servei a la ciutadania i a la terra on vivim.

Laia Pié Dols, presidenta comarcal d’Esquerra Republicana a l’Alt Camp.

L’Alt Camp, la comarca que vivim i que ens estimem

Laia Pié Dols.

Després d'uns anys com a secretària de dones a la Federació Comarcal d’ERC a l'Alt Camp, algunes de les persones que en formàvem part i jo mateixa al capdavant, amb un equip ampliat, volem obrir un nou camí amb les il·lusions renovades i amb moltes ganes de treballar per a la nostra comarca. La República Catalana l'hem de construir des dels municipis i des dels ajuntaments. Per aquest motiu, treballarem per enfortir els fonaments del partit a la comarca i per afavorir la implantació de valors republicans i de justícia social.

Francesc Xavier Làzaro, president comarcal d’Esquerra Republicana al Baix Camp.

Impulsem la República des del Baix Camp

Xavi Làzaro.

Fa uns dies a Vinyols i els Arcs es va celebrar el Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Camp per escollir la nova executiva. La candidatura que jo mateix encapçalava i en la qual m’acompanyen  persones d’una gran vàlua personal, professional i política, va ser reelegida per comandar el partit durant els propers quatre anys. Vaig exposar les línies estratègiques que intentarem desenvolupar com a equip en els propers temps i que estan centrades en cinc grans eixos: l’atenció a la militància; el suport als grups municipals i càrrecs electes; la consolidació i ampliació de candidatures d’ERC-AM per a les municipals del 2023; l’increment de la visibilitat d’Esquerra a la comarca, i l’impuls republicà que volem donar al Baix Camp.

Raül Franquet, president comarcal d’Esquerra Republicana al Tarragonès.

Fer créixer el Tarragonès, un treball d'equip

Raül Franquet Marcillas.

Fa uns dies les meves companyes d'ERC em donaven la seva confiança escollint-me president comarcal. Una responsabilitat que m'honora i que espero exercir amb la determinació que demanen aquests temps convulsos. Un món que viu trasbalsat per una pandèmia per la qual no tenim cura, una economia amb símptomes de crisi greu i famílies amb presents insegurs. L'executiva comarcal d'Esquerra al Tarragonès, però, va molt més enllà d'un president.

Sílvia Puerto Lleixà, membre de l’executiva comarcal d’Esquerra Republicana al Tarragonès.

6 mesos després, IQOXE segueix defugint la seva responsabilitat

Sílvia Puerto Lleixà.

Passa el temps i les sensacions que desprèn l’entorn de l’empresa són alarmants. Incompareixença a la Comissió d’Investigació del Parlament i un informe que, lluny d’esvair dubtes, desprestigia la qualitat i feina feta per tot el sector. Que l’empresa no assumeixi les responsabilitats pot costar-nos més vides en el futur i això està provocant incredulitat, rebuig i odi per part de la ciutadania.

Oriol Pallissó Balanyà, president comarcal d’Esquerra Republicana a la Conca de Barberà.

Al servei de la comarca que estimem

Oriol Pallissó Balanyà.

Després de gairebé un any com a gestora d'Esquerra Republicana a la Conca de Barberà, les persones que en formàvem part i jo mateix al capdavant, amb un equip ampliat, encetem un nou camí amb il·lusió i ganes de servir als nostres veïns i veïnes de la comarca des de la nova executiva de la Federació Comarcal, ara ja constituïda formalment com a tal dins de les estructures regional i nacional d’ERC.

Raquel Sans Guerra, diputada d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya per Tarragona.

Abans de reconstruir, repensem!

Raquel Sans Guerra

Ja hem entrat a la fase de la “represa”, és el terme que finalment s’ha escollit per anomenar el moment actual. I ara, dependrà de la responsabilitat individual i col·lectiva, del respecte a les normes de conducta que aquesta pandèmia ens ha imposat: distanciament físic, higiene de mans i mascareta, que puguem evitar -tant com sigui possible- els rebrots que malauradament sabem que existiran.

Ferran Civit i Martí, portaveu de Medi Ambient al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana.

Per un model 100% renovable, 100% democràtic i de KM0

Ferran Civit.

Catalunya està a la cua de la implantació d’energies renovables, tant a nivell estatal com a nivell europeu, malgrat haver-ne estat pioner 40 anys enrere. Aquest fet vergonyant, l’aprovació de la llei de Canvi Climàtic al Parlament de Catalunya el 2017 i totes les directrius europees al respecte, inclosa la Clean Energy Package for all European, motiven l’aprovació del Decret llei 16/2019 al Parlament de Catalunya per alliberar de traves administratives i agilitzar la implantació d’energies renovables a casa nostra, tant en petit format com en gran.

Josep Rufà Gràcia, senador d’Esquerra Republicana per Tarragona.

Un món comprensible per a tothom

Josep Rufà.

L'accessibilitat és l'element que permet que les persones amb discapacitat puguin viure en igualtat i en llibertat, de manera independent i participant plenament en tots els aspectes de la vida. Però també és part del contingut essencial dels drets, ja que l'accessibilitat supera els àmbits en què tradicionalment se situa (urbanístic, transports, turístic, esportiu, audiovisual, etcètera), i es projecta en tots els drets.