Camp de Tarragona

Totes les opinions

Laura Castel Fort, senadora d'Esquerra Republicana per Tarragona.

Cap a un turisme de qualitat

Laura Castel Fort.

La indústria turística és, sens dubte, un dels sectors més afectats per la pandèmia i, probablement, al que més li costarà recuperar-se. A partir del 26 de març la situació va ser de zero viatgers, zero places, tot tancat. Al tancament de tots els allotjaments, se li ha de sumar, doncs, una demanda turística, tant interna com externa, inexistent. La patronal Exceltur ja ha donat unes dades que situen les pèrdues a l’entorn de 83.

Irene Aragonès Gràcia, presidenta de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona.

Un any d’Impuls Republicà

Irene Aragonès Gràcia.

Fa un any, el Camp de Tarragona es va tenyir de groc, de groc republicà, de governs municipals que han teixit polítiques transformadores pensant en el bé comú dels seus veïns i veïnes, assentant maneres de fer, de dir, de gestionar i de compartir, actituds que ens defineixen com a servidors i servidores públiques. Som 327 regidors i regidores, amb 48 alcaldies, dones i homes al servei del territori, al costat de la gent per a impulsar projectes de país a través del municipalisme republicà com a eina de canvi i d’innovació.

Josep Rufà, candidat al Senat ERC per Tarragona

Reforçar les trinxeres

Des de fa temps que les companyes i companys del Congrés i del Senat parlem del “Front de Madrid”, un front creat per homes i dones republicanes des de fa anys, aquestes trinxeres, s’ha creat per evitar l’avanç de la depressió dels partits d’estat contra els Drets Civils, els Drets Humans, els Drets Socials i els Drets laboral amb lleis que més d’un cop han estat validades i blanquejades per partits catalans al llarg de la història de la recent i mal anomenada “Democràcia espanyola”.

Laura Castel, candidata al Senat ERC per Tarragona

A Madrid també fem política real

A Madrid, no només cal fer front a la repressió, en aquests moments greus. També cal anar a defensar els interessos dels treballadors i treballadors, dels autònoms, dels empresaris i empresàries, petits i mitjans, i de la ciutadania en general. El grup a Madrid d’ERC, el Front a Madrid, ho hem fet, aquests 3 anys i escaig que hi hem estat present, tant al Congrés com al Senat. I ho seguirem fent.

Virgínia Martínez, adjunta a la Presidència de la Federació Regional d'ERC al Camp de Tarragona.

L’ombra de la repressió és allargada

Les darreres manifestacions apunten que el jovent, el nostre futur, s'ha apuntat de forma massiva a les reivindicacions independentistes i aquest fet ha descol·locat a més d'un i d'una. Ara bé, si no haguéssim estat tan absorts en la lluita contra la repressió, en les reivindicacions, en la solidaritat i el creixement dels nostres anhels, segurament ens hauríem adonat de tots els símptomes que anunciaven que la nostra canalla s'ha fet gran, que vol protagonitzar les decisions que els afectaran.

Laura Castel, candidata al Senat ERC per Tarragona

Les mercaderies per l'interior, però Reus-Roda no és la solució

LES MERCADERIES PER L’INTERIOR, PERÒ REUS-RODA NO ÉS LA SOLUCIÓ   Des d’ERC ens hem fet un tip d’explicar el nostre posicionament sobre el traçat del corredor del mediterrani per a mercaderies, i podem afirmar que som els únics que no defensem Reus-Roda. M’explicaré. Sense tercer fil passen 1205 trens de mercaderies pel mig del Vendrell (quan dic Vendrell, podem afegir Arboç i Vilafranca).

Ferran Civit, diputat al Parlament

Emergències

Estem en situació d’emergència, si no fem res podem arribar als 6 graus més al 2100. Estem en situació d’emergència, si no fem res 9 innocents passaran 100 anys en total a la presó. Estem en situació d’emergència, si no fem res continuarem modificant el clima. Estem en situació d’emergència, si no fem res més gent quedarà ferida per impactes de bales de goma o de foam. Estem en situació d’emergència, si no fem res continuaran els vehicles privats de benzina contaminant les ciutats i matant les persones.

Jordi Salvador, diputat al Congrés dels Diputats

La República del poble. Llibertat presos i represaliats polítics

Arrel de la sentència que condemna als nostre “líders” polítics –o millor dit “els caps de turc” del “procés”, ja que més de 2 milions de persones no hi caben a la presó–,  hem tornat a veure a tot Catalunya manifestacions i mobilitzacions multitudinàries, cíviques i pacífiques de les més grans de d’Europa.      El divendres 18 d’octubre milers de joves es manifestaven pels carrers de Tarragona amb una pancarta que deia: “Per la república del poble.

Laura Castel, senadora ERC per Tarragona

CAOS: QUID PRODEST?

A qui beneficia aquest estat de caos? Als que hem defensat, reiteradament i des de fa anys, un moviment d’independència pacífic? Creieu de debò que se’ns ha girat l’enteniment i ara hem decidit ser violents? A qui beneficia, realment? Està meridianament clar que al Govern de Catalunya, tampoc. Als partits independentistes, que s’han fet un tip de reclamar diàleg, menys encara. Aquesta anarquia beneficia, primer, als que postulen que “quant pitjor millor”.