Canet de Mar

Notícia

Esquerra Canet es queda sola votant en contra una modificació urbanística que afavoreix un particular i perjudica l'Ajuntament

Casa construïda en zona no edificable
Casa construïda en zona no edificable
El Ple d’ahir va votar amb 15 vots a favor (6 CiU, 5 PSC, 3 UMdC i 1 no adscrit) i 2 en contra (ERC) l’aprovació provisional de la tercer modificació puntual del Pla parcial d’urbanització prioritària del sector U1 can Salat Busquets. I què és això?

Amb aquesta modificació, l’Ajuntament, admet la construcció d’una casa en una zona no edificable i d’especial protecció paisatgística a la zona de Can Salat Busquets, justament al costat de la 2a Escola Pública del CEIP Turó del Drac.

Però no tot és tan simple i linial. Què es proposa? Es proposa una modificació de planejament contrària als interessos públics: tota la zona no edificable es trasllada a la zona pública! Va contra l'interès públic! QUANTS M2 D'EQUIPAMENT PERDEM? La recent auditoria sobre l'afer del Palau redactada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona alerta, precisament, de la manca de justificació dels interessos públics. Aquí passa el mateix, es dóna per justificat l'interès públic però no es justifica! CAL JUSTIFICAR LA CONVENIÈNCIA DE LA MODIFICACIÓ EN RELACIÓ ALS INTERESSOS PÚBLICS I PRIVATS CONCORRENTS! 

Aquest va ser el tema de disciplina urbanística que va fer perdre la confiança del nostre regidor en l’alcalde. Un alcalde que entre el març i el juny del 2009 va tirar pel dret no respectant les competències que tenia delegades i reunint-se en secret amb el propietari de la casa. El nostre regidor, Òscar Figuerola, havia demanat que retirés el contenciós i que ens oferís una compensació per al poble de Canet per poder anar amb la cara alta a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.