Cardedeu

Notícia

L’assemblea d’ERC-Cardedeu escull Joan Masferrer com a candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals de 2023

El dilluns 27 de juny de 2022, l’assemblea local d’Esquerra a Cardedeu es va reunir per escollir la persona cap de llista a les properes eleccions municipals. Una vegada es va conèixer que l’actual alcalde i candidat a les dues darreres eleccions, Enric Olivé, no repetiria candidatura, l’executiva local va iniciar el procés per aquesta nova tria.

La presidenta local, Núria Calvet, que va iniciar i va cloure la reunió, va detallar tot el procés seguit i va agrair la feina de les candidatures proposades així com la dura tasca de l’equip de govern durant aquests darrers anys.

A l’assemblea s’hi van presentar les candidatures d’en Joan Masferrer Sala i en Ramon Arribas Quintana. Tots dos candidats van fer intervencions en les que es va agrair la tasca de Govern en aquesta legislatura tan complicada per la pandèmia i es van proposar les fórmules per tirar endavant el projecte d’Esquerra Republicana a Cardedeu durant els propers anys. En l’elecció, la candidatura d’en Joan Masferrer va resultar escollida.


La intervenció del candidat Ramon Arribas es va distingir per diferenciar la política i les decisions polítiques de la comunicació política. Va fer valdre l'acte de fer política en un context marcat per un individualisme cultural predominant, per salvar la mare Terra i afrontar els tres grans reptes de Cardedeu: l'envelliment, la transició energètica i la gestió dels creixements.

El candidat escollit va insistir en l’empenta i la il·lusió per “assumir el repte de treballar per al poble, de generar comunitat i benestar social, de lluitar per a la transformació verda i de garantir igualtat i democràcia plena a Cardedeu”, va fer especial èmfasi a la vida comunitària i associativa de Cardedeu i els valors i les oportunitats que això suposa i va insistir en què “l’eina per treballar la campanya, la llista, el programa i per fer seguiment quan es governa és l”Esquerra Oberta”, un espai de debat sectorial o conjunt que ha de servir per obrir la proposta al màxim i per reconnectar amb la ciutadania de Cardedeu, després de la desconnexió forçada que ha suposat la pandèmia.També va comentar la voluntat de fer “tàndem” amb la Núria Pujolàs, actual regidora de Cultura i Comunicació i que proposarà com a número dos de la candidatura, i la intenció de treballar per a una llista electoral que s'assembli al màxim al nostre poble, un programa ambiciós i realista i per fer arribar la proposta política al major nombre possible de ciutadans i ciutadanes.

Després de l’elecció es va tornar a encoratjar el Govern per l’any de feina intensa que té per endavant fins que acabi la legislatura actual, i en Joan Masferrer va agrair el suport rebut i va mostrar la voluntat de començar a treballar de seguida per seguir fent “que les coses passin” i que el projecte d’Esquerra es reimpulsi amb mirada llarga.

La presidenta va celebrar l’assistència, la participació i les propostes, i va instar a tothom a seguir treballant plegats, amb el màxim de col·laboradors possible, per fer República des de cada racó del poble i per fer créixer el projecte municipal d’Esquerra a Cardedeu.

_________________________________________________________________________
INFORMACIÓ JOAN MASFERRER I SALA
Nascut al 1976, pare de 3 fills i enginyer de telecomunicacions i especialista en imatge i so de professió, actualment realitza tasques d’assessorament tècnic i polític al grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya. Va ser alcalde de Cardedeu entre 2007 i 2008, i també va ser número dos a la llista electoral de 2015 donant suport a l’Enric Olivé en el seu primer mandat. En el seu discurs també va detallar la passió que té pel seu poble i va explicar tots aquells projectes, entitats i col·lectius de diferents àmbits on, des de jove, ha col·laborat.