Cassà de la Selva

Totes les notícies

ERC Cassà aposta per seguir revaloritzant el nucli històric, incentivant l’obertura i manteniments de comerços i activitats, embellint-lo i fent-lo més accessible  

Durant aquests 4 anys de legislatura, Esquerra ha apostat per la rehabilitació del nucli històric de Cassà, embellint i arranjant diversos espais del barri vell, deixant-los a un sol nivell i renovant la senyalització i il·luminació.   Les obres de la primera fase, que van començar el 2017, han consistit en actuar al carrer Nou, Joan Gener, Roscada, Dolors, travessera de la plaça Petita , la travessera de les Mesures, el carrer d'Ocata, el carrer de la Mel  i la travessera de la Coma. També s'ha adeqüat la placeta de ca la Marcel·la. Els carrers s'han fet a un sol nivell per tal de fer-los accessibles. De la mateixa manera, s'ha aprofitat per canviar els serveis com l'aigua i les telecomunicacions, a part de fer les actuacions de millora de l'eficiència energètica a l'enllumenat públic. La segona fase ha consistit en la rehabilitació de la plaça de Sant Pere, el carrer d’Avall i el carrer Reverend J.Bosch.    L’objectiu d’Esquerra Cassà és el de seguir revaloritzant el nucli històric, embellint-lo i fent-lo més accessible per als vianants. Es vol rehabilitar el carrer de la Indústria i es començaran a estudiar la rehabilitació del carrer Ample, la plaça Jacint Verdaguer i la plaça de la Coma, mantenint els incentius fiscals per l’establiment de nous habitatges, comerços i activitats de restauració.   Martí Vallès, alcalde i candidat d’Esquerra Cassà ha remarcat que “la rehabilitació i embelliment barri vell han significat una millora important d’aquesta part del poble que volem revitalitzar encara més perquè tots en puguem gaudir. Volem seguir afavorint l’establiment de comerços i posar totes les facilitats per les persones que vulguin establir un comerç o el seu habitatge al nucli, per això, a banda de rehabilitar i embellir la zona, també oferim bonificacions fiscals i altres ajudes econòmiques que mantindrem per seguir millorant el nostre municipi”.   Aquestes accions, s’hi sumaran el pla de dinamització i embelliment d’aparadors buits i la continuació de la campanya de promoció del comerç local que ha començat aquest any i que ha comptat amb diverses accions com el repartiment de targetes d’aparcament per la zona blava gratuïtes, i diversos elements de promoció del comerç local per tal de posar de manifest la gran qualitat i varietat de productes que es poden trobar al comerços de Cassà.

ERC Cassà aposta per la transparència, la participació i la comunicació

Els últims 4 anys l’Ajuntament de Cassà ha aconseguit el certificat d’Ajuntament 100% transparent, un del pocs de la demarcació de Girona   Per Esquerra Cassà, la participació i la transparència són les eines que permeten millorar la relació entre l’ajuntament i la ciutadania. Durant aquests 4 anys de legislatura, Esquerra ha implementat eines que permeten que la ciutadania pugui formar part de les decisions  que es prenen a l’ajuntament. Un clar exemple són els pressupostos participatius, els quals, permeten als cassanencs i a les cassanenques decidir a  través d’un procés participatiu el destí d’una part del pressupost municipal. També s’ha consensuat i debatut entre els ciutadans el Pla Estratègic Cassà 2025 així com també s’ha iniciat un procés participatiu per decidir la mobilitat del municipi així com també el pla de dinamització comercial, consensuat conjuntament amb els comerciants.     Per altra banda, per primera vegada a l’ajuntament Esquerra Cassà va fixar-se durant aquests 4 anys de legislatura, el Pla d’Actuació Municipal 2015-2015, disponible a la pàgina web municipal i actualitzant el grau de compliment de les propostes, de les quals s’han complert més del 95%.   La transparència és un altre dels puntals per un ajuntament obert a la ciutadania. Durant 4 anys consecutius, des que Esquerra és al govern, l’ajuntament de Cassà ha rebut el Segell Infoparticipa amb un 100% de transparència per la informació penjada a la pàgina web municipal. Cassà és un dels dos únics municipis gironins que han revalidat aquest segell complint el 100% dels ítems:  l’objectivitat, l’actualització constant i el fet que la cerca de la informació sigui fàcil, comprensible, àgil i ràpida per a les persones que la vulguin consultar.   Esquerra Cassà vol continuar treballant per garantir aquesta transparència i participació, així com també treballar per millorar encara més la capacitat de resposta a la ciutadania i millorar els canals de comunicació entre la ciutadania i l’ajuntament.

S’obre l’aparcament a la zona del carrer Poeta Machado amb 48 places d’estacionament gratuït

L’aparcament de la zona del carrer Poeta Machado ja és una realitat. En total el solar habilitat permet encabir-hi 48 places d’aparcament gratuït, que se sumen a les més de 225 places que s’han creat en aquesta legislatura, seguint amb la política municipal d’augmentar les zones d’aparcament a la vila. L’aparcament ha estat possible gràcies a un acord per a una nova cessió de terreny. La durada del conveni al qual s’ha arribat entre el consistori i els propietaris del solar és indefinit, amb un mínim de cinc anys. Amb l’arranjament d’aquest aparcament també s’ha adequat el paviment del camí per a vianants que connecta el carrer Poeta Machado i el carrer Migdia per tal de facilitar l’accés al nucli i al Passeig Vilaret. Els propietaris del solar van demanar a l’Ajuntament que en els treballs d’adequació es tingui en compte la figura del cassanenc Narcís Artau, que era l’antic propietari del terreny. Des del consistori s’ha instal·lat un monolit que recorda la figura d’aquest cassanenc rellevant, extreballador del suro i exlíder sindical, que va morir l’octubre del 2014, als 94 anys. Reclutat a la Guerra Civil espanyola en la “lleva del biberó”, Artau va estar presoner en un camp a Balaguer i després a Terol. Artau va ser un dels fundadors i delegat de CCOO, a més de militar uns anys al PSUC.  

L’Ajuntament de Cassà instal·larà diversos punts de wifi gratuït en espais públics del municipi gràcies a una subvenció de la Unió Europea

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha aconseguit una subvenció de 15.000€ de la Unió Europea per la instal·lació de zones wifi en espais públics del municipi. La Comissió Europea ha publicat aqueta setmana el resultat de la segona convocatòria de propostes WiFi4EU, que es va fer del 4 al 5 d'abril. Finalment seran 3.400 els municipis (23 de les comarques gironines, entre els quals hi ha Cassà de la Selva) que rebran un bo de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. En aquesta segona convocatòria són cent el municipis catalans que han estat seleccionats i que se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la passada edició. La iniciativa WiFi4EU promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi ens espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut de municipis de tot Europa. Amb la notificació de la subvenció començaran els treballs per determinar a quins espais s’instal·larà i no es descarta que aquesta actuació es pugui veure ampliada a diverses zones i espais públics de Cassà de la Selva. Esquerra Cassà valora molt positivament aquest bo de la Unió Europea, ja que d’aquesta manera, diversos punts del municipi disposaran de wifi gratuïta, i així, els cassanencs i cassanenques podran utilitzar i gaudir de la connectivitat en xarxa i telemàtica pel que creguin oportú.  Aquesta subvenció se suma als més 2 milions d’euros que ha aconseguit l’equip de Govern d’Esquerra a l’Ajuntament de Cassà per finançar diverses de les inversions i serveis que s’han desenvolupat al llarg de la legislatura, un esforç molt important per aconseguir totes les subvencions possibles, que ha permès reduir l’endeutament i al mateix temps seguir realitzant actuacions importants.  

Esquerra Cassà homenatja la figura d’Oriol Junqueras amb una lectura de “Contes des de la presó”

L’acte ha tingut lloc aquest diumenge a la  Plaça Petita   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva ha organitzat aquest diumenge una lectura de contes d’Oriol Junqueras.   La lectura de contes ha tingut lloc a la Plaça Petita i ha anat a càrrec  anirà a càrrec de membres de la candidatura i altres cassanencs i cassanenques: Martí Vallès, Dolors Rubirola, Carles Casanova, Mireia Vallès i Helena Garcia.   El candidat d’Esquerra Cassà, Martí Vallès, ha explicat que “l’objectiu d’aquest acte ha estat la reivindicació i l’homenatge als presos i preses polítics i un anhel contra la repressió i la vulneració dels drets humans, i la necessitat de trobar una sortida política i no judicial per resoldre la situació actual del nostre país, Catalunya”.   Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.   Ensenyaments i fantasies Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".    

Jon Iñarritu, diputat al Congrés de Bildu, visita Cassà de la Selva i dona suport a la candidatura d’Esquerra Cassà

L’acte ha tingut lloc aquest dissabte a la Sala del Centre Recreatiu i ha comptat també amb intervencions de l’alcaldable Martí Vallès i la número 2, Sílvia Soliguer   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva ha organitzat per aquest dissabte, 18 de maig un vermut republicà amb el diputat de EH Bildu al Congrés, Jon Iñarritu. El diputat basc ha visitat Cassà de la Selva per donar suport a la candidatura d’Esquerra Cassà i al projecte de poble per a les eleccions municipals del 26 de maig, candidatura encapçalada per l’alcalde Martí Vallès i per persones que provenen de perfils professionals molt diversos i amb experiència per tirar endavant el projecte d’ERC a Cassà de la Selva, per continuar fent de Cassà un poble viu i donant resposta a les necessitats dels cassanencs i les cassanenques.   Joan Iñarritu ha parlat sobre situació política actual que viu la política catalana i europea, ha fet referència a la vulneració de drets fonamentals i a la regressió democràtica que estem patint, fent especial incidència en la necessitat de seguir tenint ajuntaments que treballin per la República i garanteixin els drets i benestar de tota la ciutadania.   L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Cassà i alcaldable per les eleccions del 26 de maig, Martí Vallès, i la número dos de la candidatura, Sílvia Soliguer.   El candidat d’Esquerra Cassà, Martí Vallès, ha destacat durant la seva intervenció que “és un honor el suport de Jon Iñarritu a la nostra candidatura. La política municipal és la base per avançar cap a un país on regni la justícia social i de llibertats fonamentals, i per això els valors republicans que hem inculcat aquests 4 anys a l’ajuntament, volem seguir tirant-los endavant, governant per la millora del benestar de tota la ciutadania vinguin d’on vinguin”.     Jon Iñarritu García (Leioa, Biscaia, País Basc 28 de març de 1979) és un polític basc de la coalició Euskal Herria Bildu) Jon Iñarritu es va llicenciar en Dret a la Universitat del País Basc i va cursar el màster en Dret Europeu i Internacional a la Universitat Pierre-Mendès-France de Grenoble.

ERC Cassà aposta per la cultura com a element distintiu del municipi, amb una programació estable i de qualitat

Els republicans proposen mantenir la programació cultural estable per fer que Cassà sigui una referència en l’àmbit cultural  Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva proposa per les eleccions del 26 de maig, que la cultura continuï essent un element distintiu del municipi. Per fer-ho, l’objectiu és mantenir, desenvolupar i potenciar les activitats i esdeveniments que donen a conèixer el municipi i atrauen visitants: festival Càntut, Solfejant, la MACCA, la Fira de Santa Tecla...   L’objectiu és mantenir la programació cultural i estable de qualitat, potenciant les activitats i espectacles infantils i familiars com els matins de jocs en família, espectacles infantils al mercat... La cultura ha estat un dels objectius prioritaris per ERC Cassà durant aquests 4 anys i per aquest motiu, per tal de potenciar-la i seguir amb aquesta línia, també serà un dels punts clau pels propers anys.   Per ERC Cassà, les activitats culturals al municipi no serien possible sense el teixit associatiu i d’entitats que hi ha. Per aquest motiu, des d’ERC se seguirà treballant amb totes les entitats del poble, promocionant tots els actes que realitzen, donant el suport que necessiten pel manteniment de la seva activitat i afavorint la creació de noves iniciatives i entitats.   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva aposta per transformar l’espai de l’ajuntament vell de la Plaça de la Coma en un espai d’entitats.  Actualment aquest edifici és utilitzat pels serveis de l’Àrea de Serveis Socials i el Jutjat de Pau, i es preveu que aquests es traslladin al segon pis de Can Trinxeria. Un cop estiguin ubicats al nou equipament es preveu que l’actual espai es pugui destinar a les entitats i associacions cassanenques.   L’objectiu és que les entitats i associacions del poble disposin d’un espai per fer trobades, reunions, o formacions, al mateix temps que les entitats disposin d’un espai físic per tal de poder guardar la documentació i d’altres necessitats que puguin tenir.

  La recollida selectiva a Cassà augmenta fins a un 46% l’any 2018, a prop de l’objectiu del 50% al 2020

L’equip de govern d’Esquerra Cassà agraeix la col·laboració de la ciutadania i s’emplaça a seguir treballant per millorar el reciclatge i la neteja de Cassà   El percentatge de Reciclatge a Cassà de la Selva ha augmentat fins a un 46,06 % el 2018 a Cassà de la Selva un cop recollides les dades de la recollida selectiva.   L’equip de govern d’Esquerra ha apostat per incentivar el reciclatge i per conscienciar els cassanencs i les cassanenques per fer recollida selectiva. S’ha produït un major increment del percentatge de reciclatge a partir de l’any 2017, moment en el qual es van instal·lar els nous contenidors de recollida selectiva i es van augmentar el nombre d’àrees de recollida selectiva per tal de facilitar el reciclatge a la ciutadania.   A més de les dades se’n pot extreure que durant els últims anys la tendència de producció de rebuig (els contenidors grisos) disminueix progressivament, un molt bon indicatiu per arribar a assolir l’objectiu europeu del 50% de recollida selectiva i reciclatge l’any 2020.   Per incentivar el reciclatge l’equip d’Esquerra ha fet diverses campanyes al llarg de tota la legislatura de sensibilització i de foment el reciclatge, com ara la instal·lació de contenidors de reciclatge al pavellons esportius, campanyes educatives al mercat amb el repartiment de díptics informatius i bosses de reciclatge, la posada en marxa de la web cassareaprofita.cat així com mantenir l’esforç en la gestió del servei per minimitzar incidències i respondre a demandes.   L’objectiu de l’equip de Govern d’Esquerra Cassà és seguir treballant per mantenir i augmentar el percentatge de reciclatge a través de campanyes de formació i conscienciació, mantenint les bonificacions a les taxes municipals per aquelles persones que fan compostatge casolà o utilitzen la deixalleria, al mateix temps que es segueix treballant per lluitar contra les actituds incíviques que embruten la via pública o no separen els residus degudament, a través de les tasques de conscienciació dels agents cívics i l’àrea de mediambient i la policia.

Esquerra Cassà organitza una lectura de contes d’Oriol Junqueras

L’acte tindrà lloc diumenge, 19 de maig, a les 12 del migdia a la Plaça Petita   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva organitza per aquest diumenge, 19 de maig, una lectura de contes d’Oriol Junqueras.   La lectura de contes tindrà lloc a la Plaça Petita, a les 12 del migdia, i  anirà a càrrec de membres de la candidatura i altres cassanencs i cassanenques: Martí Vallès, Dolors Rubirola, Carles Casanova, Mireia Vallès i Helena Garcia.   Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.   Ensenyaments i fantasies Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".