Cassà de la Selva

Notícia

Esquerra Cassà vota en contra del pressupost de JxCat i el PSC perquè l’endeutament ha incrementat 800.000 euros en només un any.

- L’endeutament de l’ajuntament de Cassà incrementa 800.000en només un any.
El nivell d’endeutament torna a pujar després de més de 7 anys seguits de reducció de l’endeutament.

L’equip de govern preveu demanar de nou un préstec de més d’un milió d’euros per l’any vinent.

- El grup dEsquerra Cassà alerta del perill de finançar les inversions corrents amb més deute
El grup d’Esquerra Cassà alerta que aquest any 2021 serà el primer any que el nivell d’endeutament de l’ajuntament de Cassà de la Selva incrementa des de fa més de 7 anys.

Fruït de la gestió econòmica del govern de JxCat i el PSC, l’endeutament de l’ajuntament de Cassà de la Selva ha pujat aquest any 2021 pràcticament 10 punts, fins quasi el 25% i 800.000€ més de deute arribant a un total de més de 2.600.000€ de deute.
I pel 2022 el pressupost preveu finançar totes les inversions pressupostades amb un nou crèdit que incrementaria de nou l’endeutament en 1.100.000€ més.

Des del grup d’Esquerra Cassà posen de manifest que cal fer una tasca de priorització de les despeses, que l’any passat van veure un increment important dels sous i salaris i també de les despeses corrents i que aquest any segueixen augmentant.

De fet, posen de manifest que la passada legislatura es van autoritzar despeses per valor de més de 7,8 milions d’euros entre el 2015 i el 2019 mentre que l’endeutament es va reduir cada any passant de més de 6 milions a l’inici de la legislatura fins al voltant dels 2 milions al final de la legislatura, 4 milions menys d’endeutament.

El mateix equip de govern de JxCat i el PSC han reconegut que aquest pressupost no és sostenible a llarg termini, per aquest motiu el grup d’Esquerra Cassà hi ha votat en contra, en paraules del seu portaveu Martí Vallès: “després de l’esforç que hem dedicat aquest ajuntament, conjuntament també amb membres de partits i governs diferents, en esforçar-nos per tenir un ajuntament sanejat creiem que no es pot plantejar de nou un pressupost així.”

- Un pressupost sense nous projectes estratègics i sense mesures per estar al costat dels afectats per la pandèmia:
El grup d’Esquerra Cassà també posa de manifest la manca de projectes estratègics d’envergadura pel municipi que preveu a dia d’avui el pressupost de l’any 2022 que proposa el govern de JxCat i el PSC.

Tret d’una sola inversió de mig milió d’euros per la realització del nou camp de gespa artificial, el pressupost no preveu inversions, ni els recursos per poder fer els estudis per la realització de noves fases de rehabilitaciódel barri vell, o la renovació de la piscina descoberta.

El pressupost tampoc preveu noves línies de recursos per al comerç local, ni cap previsió de nous recursos econòmics per prendre accions de caire social o per la reactivació econòmica derivades de les necessitats sorgides arran de la pandèmia. Al mateix temps que tampoc preveu cap recurs per el canvi de model de recollida de residus actual que deriva amb una presència constant de queixes amb la neteja viària i la recollida de residus per avançar cap al model de recollida porta a porta.