Cassà de la Selva

Notícia

Cap a la independència

JOAN ESCALONA TURON
El Punt - Dimecres 19 de setembre de 2012

Tinc 62 anys, ho dic perquè les eufòries juvenils ja fa temps que les he deixat de banda. Però veig amb il·lusió que això de la independència és una fita que tenim molt més a l'abast de la mà del que em semblava fa uns quants anys.

De fet, les veus que se senten en contra bàsicament ens vénen a dir, amb la prepotència que gasten sempre els nacionalistes espanyols, que, resumint-ho, seríem una merda de país econòmicament parlant si els deixéssim, vaja, com si fossin ells els que ens mantenen ara. També diuen que no ens voldrien a la Unió Europea, això sí que és sorprenent, com si els europeistes de tota la vida fossin ells! Si els polítics espanyols no catalans que parlen anglès es poden comptar amb els dits d'una mà!!!

Dissabte vaig veure un debat sobre la viabilitat de la independència. Com sempre, els que defensaven la independència eren educats, deixaven parlar els altres, argumentaven amb dades... En canvi els que hi estaven en contra no deixaven parlar als altres, els interrompien constantment dient que tothom mentia, que enganyaven als catalans, alçaven la veu fins a cridar, insultaven a tort i a dret... Per defensar els seus punts de vista, es referien a analistes econòmics de renom mundial molt importants... dels quals quan els preguntaven el nom, no el recordaven...

En fi, crec que serà difícil, però penso que és una oportunitat única. De fet m'ho demostra la falta d'arguments dels qui hi estan en contra: o fan veure que no passa res o preveuen catàstrofes arreu. És per això que demano al president Mas que ho tiri endavant i que no afluixi. I que quan necessiti el suport dels catalans, que no ho dubti que el tindrà.