Cassà de la Selva

Totes les opinions

Rosa Bosch

Colonització cultural i normalització

El Punt - 27 de maig de 2012 En el Cultura del 24 de maig Màrius Serra parla de la colonització cultural respecte del castellà pel que fa als cants o clams col·lectius (si només fos aquesta, rai!) i esmenta, entre altres, el cas del Cumpleaños feliz, la traducció fil per randa del qual és una pelleringa. Ja comença a córrer una versió en català molt més maca i més adient. Només té una dificultat: a l'hora de dir els anys, a vegades cal fer-los entrar amb calçador i s'han de fer miracles perquè quadrin amb la música.

Estel Xifra i Elna Blasco en nom dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’IES Cassà de la Selva

‘Perdoneu, però algú ho havia de dir’

El Punt - 21 de maig de 2012 Ja fa un temps que es va convocar una vaga d’estudiants pel dia 10 de maig per tal de reivindicar les retallades a l’educació pública i l’augment de les taxes a la universitat. És per aquest motiu que alguns alumnes de segon de batxillerat de l’INS Cassà de la Selva vam decidir manifestar-nos i fer vaga aquest dia. Com a estudiants d’un nivell superior a tercer d’ESO, tenim la llibertat i el dret a fer vaga i, per tant, d’acceptar les conseqüències que aquest fet comporta.

Xevi Sala

Tatxots

El mateix ministeri que t'envia l'esborrany de la declaració de la renda a casa s'afanya a avisar-te que facis el favor de repassar-lo perquè dubta que sigui del tot fiable. Doncs això és Espanya per a la resta del món: una economia plena de tatxots que els inspectors europeus ens han de fer el favor de revisar perquè algú no va fer bé la seva feina. La nacionalització de Bankia ha descobert les vergonyes d'un sistema supervisor que, o bé mirava cap a una altra banda mentre la caixa es buidava en alegries creditícies, o bé va ser prou inútil per detectar-ho a temps.

Miquel Riera

Cassà i Anglès

A Cassà de la Selva encara maleeixen a hores d'ara el tècnic de l'administració de l'Estat que, per error, va posar-los al costat dels ajuntaments amb els comptes sota sospita. Sortosament, l'Estat ha rectificat i, després de l'ensurt, Cassà pot afrontar millor el futur. No és aquest el cas d'Anglès, on la situació de les finances és del tot dramàtica i saben perfectament que, pel que fa al seu municipi, no hi va haver error.

Ariadna Rubio

La formació dels nostres polítics

La Vanguardia - diumenge 6 de maig de 2012 La democràcia és una forma de govern que es fonamenta en el poder que resideix en el poble en matèria governamental. Cal precisar que qualsevol persona podria arribar a la presidència estatal si s’afilia a un partit i hi dedica un esforç titànic. De totes maneres, arribar a ser president del Govern es pot veure un xic utòpic; per tant, convido que pensem en els equips directius dels ajuntaments.

Narcís Genís

No són de confiança

El Punt - divendres 4 de maig de 2012 El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha denegat el pla d'ajust dels ajuntaments de Cassà de la Selva i Anglès, perquè al seu parer no són de confiança. Sense els calés aquests ajuntaments estan abocats a la fallida. Els dos consistoris havien demanat d'acollir-se als crèdits ICO per pagar proveïdors. A Madrid no se'n refien, i han decidit que aquests pagaments els farà directament l'Estat (en el termini que consideri oportú), no fos cas que els diners es destinessin a altres coses.

Enric Ramionet

Tal com som

El Punt - dissabte 28 d'abril de 2012 La crisi, amb les pors i les incerteses consegüents, ha provocat l'increment de la neurosi i en aquestes terres la multiculturalitat ja ha esdevingut una idea negativa, un mot que s'acostuma a emprar acompanyat de brometes sobre la fragilitat, la innocència i la insensatesa dels seus valedors. Per un fanàtic criminal com el noruec Breivik, la multiculturalitat és l'essència del mal que cal combatre amb una matança; per determinats polítics ultradretans és una oportunitat de manipulació mesquina, i per la gent pacífica, culte i probablement una mica neuròtica, és un espantall que s'esgrimeix amb excitació i, a vegades, amb la desesperació de qui creu que ha descobert amenaces que els altres, cecs o imbècils, no veuen.

Antoni Mas i Bou

Oblit o menyspreu?

El Punt - divendres 27 d'abril de 2012 Dilluns passat, el Canal 33 va emetre un reportatge titulat La sardana, dansa nacional de Catalunya? En ell, uns quants músics, compositors i opinadors diversos varen repassar, amb molt bon criteri, el passat, present i futur de la sardana. Felicitacions a Televisió de Catalunya per aquesta emissió que hem celebrat especialment aquells que estàvem reclamant constantment més presència de la sardana als mitjans.

Sílvia Garro

Moltes retallades i pocs resultats

El Punt - divendres 20 d'abril de 2012 Actualment estem en una situació difícil, ja que estem en crisi. El govern està intentant fer tot el possible per reduir el dèficit i això vol dir baixar el sou i pujar impostos. Amb aquesta situació, hi ha moltes fàbriques que ja han tancat i moltes que han hagut despatxar molts treballadors, ja que o bé no els podien pagar o no tenien feina per a ells.