Cassà de la Selva

Totes les opinions

Carles Buxeda

Trucades inoportunes

El Punt - dimecres 18 d'abril de 2012 Aquesta setmana he rebut deu trucades telefòniques i set corresponien a persones que pretenien vendre'm algun producte o fer-me alguna estranya enquesta. Aquestes trucades irrompen a les nostres llars interrompent qualsevol activitat diària i fins i tot es produeixen en cap de setmana. Algunes empreses de telefonia tenen campanyes per captar nous clients que, en la meva opinió, són molt agressives i insistents i seria convenient poder-les regular, ja que m'he trobat en una mateixa tarda amb tres trucades de persones diferents de la mateixa empresa que pretenien fer-me canviar de companyia telefònica.

Anna Puig

Per catalogar

El Punt, dimarts 27 de març de 2012 Dos joves amb camisa blava i barretina francesa vermella, a l'estil Jacques Cousteau, esperen amb nerviosisme l'inici del concert d'Els Amics de les Arts. Fa calor, però tant s'hi val. Més d'un miler de persones s'han aplegat al local polivalent de Cassà. Hi ha ganes de sentir el nou treball, Espècies per catalogar. “Hi ha una nit concreta en què tot s'hi val, fotem una festa, muntem un sidral”.

David Sabaté Culubret

´Als EUA no ets ningú fins que no has fracassat quatre vegades´

Diari de Girona, dimarts 27 de març de 2012 Sabaté, nascut a Cassà de la Selva fa 30 anys, és un dels 20 joves Yuzz del centre d'alt rendiment de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, on treballa amb el projecte anomenat "tothomweb". Com acaba al programa Yuzz? Jo treballava a Telefónica i vaig tocar el tema d'accessibilitat i d'ajudar tothom a que pugui accedir a les eines d'Internet i la tecnologia.

Antonio Muñoz

Viatge a la privatització

El Punt - dimarts 20 de març de 2011 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/519979.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=index&utm_source=rss&utm_medium=index&utm_campaign=rss A partir de l'1 de juny haurem de pagar un euro per cada recepta i haurem de dir adéu a una sanitat digna a Catalunya. Haurem de pagar un euro per cada medicament que el nostre metge ens recepti. Una nova taxa sanitària que comportarà que moltes persones, sobretot ancianes, hagin de fer front a unes despeses extra que en molts casos provocarà maldecaps.

Jordi Nadal

«Els problemes econòmics que tenim ara, tan greus, vénen de lluny»

Universitat de Barcelona http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2012/Entrevistes/jordinadal.html Jordi Nadal (Cassà de la Selva, Gironès, 1929), catedràtic emèrit d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona, és una gran autoritat en el tema de la industrialització a Catalunya i a la resta d’Espanya. La seva obra El fracaso de la revolución industrial en España és un text cabdal en aquest àmbit.

Josep Esteba

Espartac

El Punt - dilluns 20 de febrer de 2012 Sovint quan estic sopant amb els amics sento comentaris gratuïts sobre un determinat polític o personatge públic. Que si en Zapatero és..., que l'Aznar és un... o potser que en Mas sembla molt... Jo, la veritat, és que amb el futbol m'hi atreveixo, però sobre personatges públics quasi mai opino. És que senzillament no els conec, penso per dins, no puc jutjar-los per la imatge que ens ofereixen a la tele.

Màrius Serra

Estornicar?

El Punt-Avui. Suplement Cultura Dijous, 16 de febrer del 2012 Les fredorades ens refreden i un dels primers símptomes d'aquesta disminució tèrmica són els esternuts. Quan esternudem sabem que vindran mal dades. Els creients ens encomanen a Jesús. Els ateus ens desitgen salut. Però no tots els catalanoparlants esternudem de la mateixa manera. A Cassà de la Selva, per exemple, fan estornics. El verb estornicar també és proper al llatí sternutare.

JOSEPA SURÍS RIPOLL

Recordem la nostra gent

El dia de Reis ningú va recordar que feia 50 anys de la mort de Vicenç Bou: em va doldre. La sardana perd categoria. No es balla bé en els concursos, la posició dels braços no és la correcta, semblen que fan el Crist. A la plaça, massa estirats amunt. Fan fàstic els braços enlaire. Algunes orquestres i conjunts fan servir la tenora per tocar qualsevol cosa, no es toquen sardanes de compositors antics boniques i harmonioses.

Isabel Mestras Castañé

Isabel Mestras Castañé, professora d’anglès, il·lustradora i escriptora

SomlaSELVA “A les meves il·lustracions sempre intento que aparegui algun racó de Santa Coloma” Isabel Mestras treballa com a professora d’angles al col·legi Castell de Farners de Santa Coloma, però, en aquesta entrevista ens interessem per conèixer les seves facetes com a il·lustradora i escriptora. L’ Isabel va néixer a Cassà de la Selva i des de fa 18 anys viu a Santa Coloma, població que la inspira a l’hora de fer córrer la seva imaginació.