Cassà de la Selva

Totes les opinions

CARLA PAJÓN

Prevenir i curar

El Punt, dimecres 8 de febrer de 2012 Amb el temporal d'aquests darrers dies, moltes escoles han tancat les seves instal·lacions per les precipitacions de neu que hi ha hagut. Però no creieu que han exagerat molt? En un primer instant la resposta a la pregunta pot ser afirmativa, ja que s'ha pogut circular amb normalitat per les carreteres amb l'ajuda de màquines i la sal necessària que hi han abocat, perquè no hi hagués cap problemàtica.

Antoni Mas i Bou

Bravo!

Bravo!, senyor Millet; bravo!, senyor Montull; bravo!, senyor Camps. Sou els millors! Representeu el model que triomfa en aquest país. Dignes deixebles de l'escola Mario Conde i De la Rosa. I no ens cal patir perquè el planter empeny amb força: bravo!, Urdangarin; bravo!, Jaume Mates; bravo!, Carles Fabra. I un fort bravo!, també, pel coratge dels nostres governants que, a l'hora adobar els desperfectes causats per l'abús del capital i la deixadesa política, en comptes d'empaitar xoriços opulents i culpables, s'estimen més escanyar famílies treballadores i innocents.

Lluís Freixas Mascort

Adéu al mestre Rossell

Mestre, artesà geganter i músic, va exercir la docència durant més de tres dècades a l'escola La Salle de Cassà de la Selva i va ser l'artífex de la construcció dels gegants, que acaben de complir 25 anys. Ha mort el mestre Rossell, i segurament resultarà superflu dir que, en aquesta ocasió, el terme mestre no designa només una professió sinó, sobretot, una distinció moral, una consideració col·lectiva, popular.

MOISÈS JORDI PINATELLA - apunts DEL TERRITORI (Revista de Girona n. 267)

El suro a Cassà

Els últims anys, el municipi de Pa· lafrugell s’ha guanyat a pols ser qualificat com la capital del suro a nivell català i fins i tot en l’àmbit europeu. No en va és la seu del Museu del Suro, l’Institut Català del Suro, l’associació em· presarial Aecork i la Xarxa de Ter· ritoris Surers, i s’hi celebren esde· veniments com la Festa de la Pela del Suro o el Congrés Internacional del Suro.

ANTONI MAS

Qüestió d'orelles

Resulta que la senyora presidenta del Parlament és delicada d'orella. Si més no, així sembla indicar-ho el fet que l'hagin molestat certes afirmacions en el sentit que Espanya ens roba i ens espolia. Afirmacions, tot sigui dit, la certesa de les quals avalen els seus mateixos coreligionaris amb contínues reclamacions al govern central. Però l'orella de la senyora De Gispert, a banda de delicada, també deu ser selectiva, ja que no sembla pas haver-se molestat per l'allau d'injúries, calúmnies i arbitrarietats de tota mena que arriben contínuament en direcció contrària (com a mínim no n'hi he pas sentit ni llegit cap reacció de queixa).

ANTONI MAS I BOU

L'N-II..., encara

D'ençà que he llegit a El Punt Avui que el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya qüestiona la necessitat de desdoblar l'N-II, no m'ho sé treure del cap. Diu aquest senyor que hem de ser “pragmàtics”, passant absolutament per alt que demanar més pragmatisme als catalans constitueix tot un insult al nostre poble. Que sàpiga el senyor Ricard Font que quan passo per l'N-II, més que els inconvenients del trànsit excessiu i les obres aturades, el que em fa més angúnia és que tot plegat em recorda que visc en un país humiliat.

JOSEP VILA

Futur possible

El Punt. Divendres 18 de novembre de 2011 He llegit l'article de Germà Capdevila del passat dissabte dia 12 i crec que té una visió del futur polític d'aquest país força encertada. La comparació amb una família és si més no una manera d'expressar els encontres i desencontres, en el si del matrimoni, però també la relació amb els veïns amb que li toca conviure i que no ha triat. Si no hi ha una ferma voluntat d'entesa i que siguem els mateixos que sempre hem d'abaixar el cap, les coses es poden trencar.

CARLOS ARBÓ - Article Opinió publicat al Diari de Girona; dimarts 25 d'octubre de 2011

Mig perdudes les paraules

Les següents reflexions sobre les finances de l'Ajuntament de Cassà de la Selva no són producte d'un rampell sinó d'una assossegada meditació després de llegir les declaracions del seu regidor d'Hisenda. Assegurava que si l'Ajuntament fos una empresa privada estaria en "suspensió de pagaments". Es tracta d'una expressió prou contundent com per esbrinar si respon a la realitat o és un foc d'encenalls propi d'una controvèrsia política.

La Ninco World Cup d´Slot es disputa a Cassà

El nou pavelló triple de Cassà serà l'escenari aquest cap de setmana de la Ninco World Cup 2011, la competició d'slot més important del món, i de les 24 hores de resistència. Per als afeccionats al petit gran món del slot -les curses de cotxes en circuits elèctrics- és una cita ineludible. La NINCO World Cup portarà a Cassà pilots d'arreu del món: Finlàndia, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Portugal, Andorra, Holanda, Itàlia, Sud-Àfrica, Illes Canàries i Espanya.