Cassà de la Selva

Totes les opinions

Olga Morote

UN LLOC EN EL MÓN

la nostra vida de cada dia ha estat sacsejada, des de mitjans del mes de maig, per la irrupció d'uns grups majoritàriament de joves que han ocupat les places de diferents ciutats -entre elles Girona- per cridar al món la seva indignació personal i col·lectiva, i exigir el que ells anomenen una "democràcia real". Ja s'ha parlat de la diversitat i complexitat dels diferents grupuscles que formen aquest moviment però, dit això, crec que molts de nosaltres hem pensat, amb certa prudència, que potser és la llavor de quelcom que comença, que no està massa definit justament per la seva diversitat.

ANNA DE SEOANE

Accessos: per a uns sí i per a d'altres no

El 2 d'abril passat, el nou Centre Esportiu Aquàtic de Cassà de la Selva, cedit per l'Ajuntament a una empresa privada, obrí a corre-cuita les seves noves instal·lacions, que al meu parer estan inacabades, a tota persona que en volgués gaudir. No tingueren en compte, però, que les persones amb discapacitat funcional formen part de la societat en què vivim i que tenen dret a gaudir de la mateixa manera de qualsevol activitat sociocultural, entre d'altres, que s'organitzi públicament.

GLÒRIA VAQUER CASAS

Agraïment als CAP de Quart i de Cassà i al PADES

Sentir-se acompanyat i rebre suport són dues de les condicions indispensables per poder afrontar la mort d'una persona estimada, i tot això ha estat possible en les últimes setmanes de vida de la meva mare gràcies a l'equip sanitari i administratiu dels CAP de Quart i de Cassà, coordinats amb l'equip de suport del Programa d'Atenció Domiciliària (PADES) de la regió sanitària de Girona. Mercès al seu excel·lent treball professional hem pogut acompanyar i respectar els desitjos de la meva mare de morir a casa acompanyada de tots.

ANTONI MAS I BOU

Haurem de tocar el dos

A les demarcacions gironines, tenim unes quantes orquestres i cobles que han complert cent anys. Que jo sàpiga, almenys mitja dotzena. A més a més, n'hi ha un seguit d'altres que passen dels cinquanta. I, totes plegades, amb prou prestigi perquè les comarques gironines siguin considerades “terra de músics”. Però ara aquestes orquestres passen per serioses dificultats per culpa dels ajuntaments, que triguen mesos i mesos a pagar-los les actuacions.

XAVIER CARRERA I BOSCH

El futur del bàsquet cassanenc

Estic una mica preocupat, des de fa un temps, pel futur del bàsquet cassanenc. Sempre que els companys que actualment porten les directrius de la secció em fan una pregunta, intento, amb la meva humil experiència, donar les explicacions que crec oportunes i amb la millor intenció. Estem al mes de març, s'està planificant la temporada 2011-2012. La nostra secció necessita urgentment un coordinador, com el que vàrem tenir fa pocs anys, en Josep M.

Albert Om

Ampolles i anys

Aquesta és la coartada nostàlgica de retorns i efemèrides. El 2011 torna Sopa de Cabra i el 2012 celebrem els 20 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Viatges d'anada i tornada en el temps per treure el cap al passat i tornar-ne a marxar corrents. Quedar amb la teva primera nòvia, però no per recuperar-la a ella; per reviure com eres tu. Anar al Sant Jordi no tant per veure Sopa de Cabra, com per veure't a tu quan escoltaves Sopa de Cabra.

EUGÈNIA CUBARSI

El món és boig, no?

El món és boig. Estic segura que molts de vosaltres ho heu dit, o ho heu sentit. Tots ens asseiem a la cadira de la cuina, o al sofà, o ens tombem al llit per veure la televisió, o si no, escoltem la ràdio per estar per casa, quan ens dutxem, quan estem al cotxe o quan ens ve de gust, o si no, ens posem a l'escriptori i engeguem l'ordinador, o a qualsevol lloc amb els portàtils i els fantàstics mòbils que tenim ara.

Ramon Texidó

Roger Simeon, autor de ‘Tu i Jo’

L’autor torderenc Roger Simeon estrenarà el proper 25 de març la seva obra ‘Tu i Jo’ a l’Institut del Teatre de Vic, després de mesos de treball adaptant fragments, modificant estructures i incorporant música. Amb aquesta obra, Simeon va guanyar la 13a edició del Premi Boira de Teatre. Com descrius la teva obra ‘Tu i Jo’? ‘Tu i Jo’ és una obra de text en la qual les paraules pesen tant o més que les accions.

JOAN ESCALONA

Joan Boada i la nevada 2010

Vaig llegir les declaracions del Sr. Boada a El Punt, recordant la nevada de l'any passat. M'agradaria que TV3 emetés de nou el comunicat que va fer el Sr. Boada l'any passat mitjançant TV3, el dilluns de la nevada a la tarda. A Girona no es va poder veure, però a Barcelona, sí. El Sr. Boada no tenia ni idea del que estava passant, o pitjor, volia enganyar el personal. Ens feia saber que hi havia algun petit problema que afectava un nombre petit de ciutadans, però que no hi havia pràcticament cap incidència.