Cassà de la Selva

Totes les opinions

MARTA CARRERAS GÜELL

Trucades telefòniques a totes hores

Tant se val l'hora que sigui o el dia que sigui, però des de fa unes setmanes truquen quasi cada dia unes companyies telefòniques com: Movistar, Jazztel o altres, només per donar informació, o per fer-te alguna promoció sobre internet. Deu fer cosa de dues setmanes que van trucar a casa a les onze de la nit demanant pel senyor de la casa. Quan el meu pare s'hi va posar, li van començar a fer ofertes sobre internet; el meu pare no entenia res del que li estaven promocionant, i llavors m'hi vaig posar jo.

ANTONI MAS I BOU

Pànic

Sens dubte, la crisi fa por. Però, a un servidor, hi ha quelcom que l'aterreix més que la mateixa crisi: l'absolut desconcert dels que precisament se suposa que ens n'haurien de treure i que, contràriament, a cops de pal de cec, s'estan carregant l'economia del país i els drets dels seus ciutadans. La indefinició i la desorientació dels que precisament m'haurien de marcar el rumb em fa sentir com davant del metge que em diu que no tinc res de mal però que m'operarà d'urgència, encara no sap ben bé si per trasplantar-me el cor o per extirpar-me les hemorroides.

Toni Muñoz

Piscina a Cassà de la Selva

Què entenem quan es diu que un restaurant és car? Que és un establiment amb una relació qualitat-preu inadequada o que ha fixat uns preus que, tot i poder ser justos, queden fora del nostre abast? Hi ha restaurants que, a la carta, mostren una certa flexibilitat. Tant hi menges bé si demanes el plat més barat com el més car, però, és clar, menges una bona botifarra amb seques o un exquisit filet de vedella amb salsa de ceps.

ANTONI MAS I BOU

N-II

En qüestió de pocs dies, l'N-II ha estat tristament protagonista de les pàgines d'El Punt. D'una banda, pels fatídics accidents que hi han ocorregut, i de l'altra, per l'enèsim anunci de l'ajornament de les obres. Ara diuen que per causa de la crisi. I abans, per què? Si heu tingut ocasió de fer un volt per les Espanyes, haureu pogut comprovar que hi proliferen les autovies i que, en moltes, no hi circulen més d'un parell o tres de vehicles per cada quilòmetre.

LLUÍS BOSCH MARTÍ

eL METGE QUE VOLIA SER POETA I PINTOR

Des de fa unes setmanes que es va presentar la biografia Sense recepta, dedicada a Peio Pascual, el popular metge, poeta i pintor de Llagostera, estàvem obligats, un cop més, a escriure sobre el vell amic Peio! Que en companyia del periodista Miquel Codolar van col·laborar en la realització d'aquell llibre. Llibre patrocinat per l'Ajuntament de Llagostera, molt ben editat, amb moltes fotografies i amb una visió plural i crítica sobre la personalitat d'aquest polifacètic metge.

ANTONI MAS BOU

Conseller de Cultura

Ara resulta que els representants de la família socialista s'esquincen les vestidures perquè el flamant conseller de Cultura s'ha escoltat els cants de la sirena convergent. Si els retrets responen a una subtil estratègia per amagar una sociovergència latent, puc entendre la jugada. Però si resulta que les crítiques són sinceres, aleshores em sorgeix la pregunta següent: com es pot afirmar que l'honorable Ferran Mascarell ha traït la doctrina socialista, quan la política del PSC (i del PSOE) s'assembla al socialisme (en majúscules) com un ou a una castanya? Si és que Ferran Mascarell ha traït alguna cosa, deu ser, en tot cas, la traïció del partit al seu ideari i als seus principis.

MARC JORDAN

Nova llei antitabac?

Actualment ens trobem en una època en què des del govern s'accepten diferents lleis: llei Sinde, lleis d'immigració, lleis d'atur... però en especial la nova llei antitabac. Des de diferents sectors de la població es va pressionar perquè finalment s'acceptés aquesta nova llei. Però realment, què ens aporta? El fet que des de fa un mes que no es pot fumar en bars, discoteques, davant dels instituts, etcètera, ha ajudat al benestar a l'interior dels diferents locals tancats.

Toni Muñoz

Pallissa a una adolescent (II)

Ara fa quinze dies, en aquest mateix espai, escrivia que quatre adolescents n'havien apallissada una altra a Cassà de la Selva després d'ensarronar-la. Podria dedicar aquest article a esgrimir una sèrie de matisos sobre el que deia llavors i, permetin-me la immodèstia, em veig amb cor de convèncer-los. No ho faré pas. Em vaig equivocar. Ras i curt. Vaig donar per bona la versió d'una denúncia i una primera opinió policial i no vaig voler saber res més.

NÚRIA BOSCH - Economista; article Diari ARA diumenge 9 de gener de 2011

Quan serà l'hora dels municipis?

La nostra administració pública està patint la crisi econòmica amb intensitat, i les administracions municipals no en són una excepció. Els municipis estan endeutats, amb uns recursos minvats i unes necessitats creixents per atendre. Algú podria pensar que aquesta és la tònica general de totes les administracions públiques en l'actualitat, però en el cas dels municipis aquesta situació malaltissa fa temps que s'arrossega.