Cassà de la Selva

Totes les opinions

Xavier Albertí

Crònica d'una resignació

El rocambolesc i feixuc procés de transformació de Caixa Girona d'aquest darrer any ha generat al seu entorn alguna crítica, però sobretot molta resignació. I ara que s'ha consumat la pèrdua de l'ensenya m'agradaria compartir unes reflexions personals al respecte, com a atent observador en la meva condició de novell membre de l'Assemblea de l'entitat. Caixa Girona havia tingut sempre, com poques, una clara vocació territorial, però es va trobar que li calia pagar, com totes, el pecat de l'expansió fora del seu àmbit natural, associat a la desaforada aposta pel boom immobiliari.

Toni Muñoz

Pallissa a una adolescent

Dijous passat, quatre noies adolescents van apallissar-ne una altra a Cassà de la Selva. La van anar a buscar a casa seva amb no sabem quina excusa, la van ensarronar... i vinga! Primer, pel poble, corria que es tractava d'un atac racista. Després, davant l'evidència que l'atacada i una de les atacants són d'origen hondureny, ja no sabem què pensar. Tant se val, o no, però el que ens provoca més feredat és la mecànica dels fets.

JOSEP POCH CLARA, DIRECTOR DE L'INSTITUT

Aclariment de l'institut de Cassà de la Selva

Els dies 8 i 9 de novembre es van publicar dues notícies a El Punt explicant una baralla al carrer entre dues adolescents hondurenyes que va tenir lloc a Cassà de la Selva. En aquestes informacions es donava a entendre que les dues noies són alumnes de l'Institut del municipi (l'únic que hi ha). El motiu d'aquesta carta és aclarir que aquestes dues nenes no són alumnes de l'institut de Cassà de la Selva sinó que estan matriculades en un altre centre escolar del poble.

Toni Muñoz

Cassà de la Selva i biomassa

A Cassà de la Selva s'instal·larà una planta de biomassa. No sé prou de la conveniència del projecte, ni dels perills, ni de la bondat de crear energia a partir d'uns recursos que tenim a casa. Crida l'atenció, però, l'actitud diferent de les persones davant propostes que, sense ser comparables, sembla que podrien provocar reaccions similars. Uns veïns de la instal·lació han muntat una campanya per recollir signatures en contra.

ROSA BOSCH I GÓMEZ

No us voteu en contra

Hi ha un munt de gent, entre els quals em trobo, que no tenim partit preferit per a les eleccions vinents perquè més aviat no ens fiem gens de cap. Però malgrat tot, s'ha d'anar a votar aquell que ens faci menys fàstic, perquè, si no ho fem, si votem en blanc, o nul o ni ens acostem a l'urna, aquell vot irà a favor del nostre enemic polític. I és que si el vot catalanista d'esquerra o de dreta, o el vot “catanyolista” de semiesquerra (PSC), o d'altres (dispersats, tal com convé als grossos) no vota, ens trobarem que aquells que voldrien que fóssim una comunitat autònoma, com a màxim, arribaran a agafar les regnes del país veí i faran xantatge als que ens representen aquí per a mal o per a no tan mal.

Xavier Carrera Bosch

Pavelló del FD Cassanenc: 25 anys

El dia 5 d'octubre de 1985 es va inaugurar el pavelló del Foment Deportiu Cassanenc de Cassà de la Selva. L'acte va estar presidit pel director general de l'Esport de la Generalitat, Josep Lluís Vilaseca, acompanyat del delegat territorial de l'Esport de Girona Josep Micaló. Començà amb la desfilada de les diferents seccions de l'FD Cassanenc. Amb els 250 esportistes de l'entitat formats a la pista del pavelló, la coral cassanenca Ressò va estrenar l'himne del Foment, la part musical del qual ha estat a càrrec del també cassanenc mestre Francesc Camps.