Castellar del Vallès

Documents

 MOCIÓ DE SUPORT AL GOVERN DE CATALUNYA
EXPOSICIÓ DE MOTIUS
El dia 30 d’octubre, el fiscal general de l’Estat va presentar davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem querelles per sedició, rebel·lió i malversació de fons públics contra el Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la Mesa del Parlament de Catalunya, per haver dut a terme l’aplicació dels resultats de l’1-O. 
 
El dia 2 de novembre l’Audiència Nacional va decretar presó per a vuit membres del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya (un dels quals, a més, president d’un partit polític amb 87 anys d’història, i un altre ex primer tinent d’alcalde de Barcelona) i en va demanar la detenció de la resta.
 
Així mateix, el Tribunal Suprem ha decidit sotmetre a vigilància policial la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la major part dels membres de la mesa fins a la seva declaració prevista per al proper 9 de novembre.
 
Aquests actes se sumen a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics, com ja s’havia vist en els casos dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, o contra els condemnats per haver organitzat la consulta del 9N.
 
L’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre del 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950 i ratificada per l’Estat Espanyol.
 
Tanmateix, els advocats dels presos politics ja han manifestat el tractament vexatori i injust que han rebut els detinguts. Emmanillats a l’esquena, impossibilitat de preparar les al·legacions per part de la defensa, desatenció de la jutgessa, privació de llibertat sense fonamentació raonable, lesions derivades del fort emmanillament, hores de circulació amb canvis constants de destí, despullament a l’entrada a la presó, comentaris ofensius i burletes de policies, imputació de delictes inexistents, incompetència de la Audiencia Nacional pel delicte que s’imputa, desatenció de criteris humanitaris, ... I tot això sense que el govern espanyol assumís cap responsabilitat, formulés cap disculpa, intentés cap explicació o proposés cap alternativa. I tampoc ho ha fet el PSOE. I, el que és pitjor, tampoc ha obert la boca el PSC. Només ho fa per dir que tota la culpa la te el govern català.
Més increïble és quan el PSC decideix participar en manifestacions on es crida Puigdemont a la presó i quan hi ha incidents encara que sigui per culpa d’una part dels manifestants. Tampoc aquí sentim disculpes ni es demana que siguin identificats els culpables. Es indigne que el màxim responsable del PSC, Miquel Iceta digui que no pactarà amb els que volen trencar amb Espanya però que no te cap inconvenient amb fer-ho amb el partit més corrupte de la història i contra el qual ell mateix ens va advertir que “por Dios” teníem de parar. Quan un partit com el PSC ens ha de recordar que fa 20 era catalanista és un símptoma que la gent ara ja no el veu així. Un partit que s’ha situat en el més ranci del nacionalisme espanyol i que se’l percep molt més combatiu per la declaració de la DI que per l’aplicació del 155. Més preocupat per l’ordre constitucional que per les llibertats nacionals i socials. Mes bel·ligerant amb el creixement del pacifisme independentista que per la denuncia a les actuacions feixistes. Més solidari amb el PSOE que amb la ciutadania, fins i tot amb la pròpia militància.
Per tots aquests motius, el grup municipal d’ERC proposa a l’Ajuntament de Castellar del Vallès el següents
 
ACORDS
Primer.-  Reconeixement explícit i inequívoc que el govern de Catalunya és el sorgit de les eleccions del 27S i no cap altre.
Segon.- Considerem com a presos polítics els membres del govern Oriol Junqueres, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Joaquim Forn juntament amb el president de l’ANC, Jordi Sanchez i el president de Òmnium Cultural Jordi Cuixart i en demanem el seu immediat alliberament.
Tercer.-  Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.
Quart.- Posar una pancarta gegant a la façana de  l'Ajuntament demanant l'alliberament dels presos polítics fins que siguin alliberats.
 
Cinquè.-  Reprovar a tots els partits que varen fer possible l'article 155. Això vol dir PP, PSOE(PSC) i C'S. Així mateix instem al Govern espanyol i als partits que li donen suport que retirin l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.
Setè.- Demanar a la ciutadania que participi massivament en les eleccions del 21D com a resposta pacífica i democràtica a l’escalada repressiva de l’estat espanyol.
Vuitè.- Demanar serenitat i confiança a la ciutadania davant de la difícil situació política que estem vivint.
Novè.- Exigir al govern espanyol que actuï decididament contra grups feixistes violents que darrerament actuen impunement alteraran la convivència ciutadana.
Desè.-  Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la CE.
 
Onzè.- Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne, ha de garantir.
 
Dotzè.- Instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals la seva implicació efectiva en el conflicte per resoldre un problema que l’estat espanyol només fa cada cop més gran i irresoluble.
Tretzè.- Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.