Castellbell i el Vilar

Totes les opinions

Millorant l’ordenança de convivència de Castellbell i el Vilar

Tota comunitat de persones que formem part d’un municipi, vivim i compartim l’espai públic i ens hem de dotar de normes per a una bona convivència. És cert que aquestes no són les mateixes arreu i cada municipi les adapta a les seves característiques i a la seva singularitat. Així, l’Ordenança de Convivència a Castellbell i el Vilar ha de ser un recull de normes genèriques i alhora, ha de contemplar la nostra realitat com a poble on conviuen diferents sensibilitats respecte al procés que està vivint el país, i sobretot, respecte a la situació de presó i exili del membres electes del Govern de la Generalitat escollits democràticament pel poble de Catalunya.

L’increïble prohibició de penjar llaços grocs

Llaços grocs al Burés

L’equip de govern socialista a Castellbell i el Vilar té majoria absoluta al Consistori. L’alcaldessa, Montserrat Badia, ha decidit que no es poden penjar llaços grocs sense el seu permís, ni cap altre símbol de caire polític. Segons ERC Castellbell i el Vilar, la seva interpretació de les ordenances de convivència aprovades el 2011 suposen un greu atemptat contra la llibertat d’expressió, perquè quan algú està per damunt teu i et prohibeix dir i expressar l’opinió o t’amenaça amb multes si ho fas, d’això se’n diu totalitarisme.

Albert Mulero

Què ens diu la nostra demografia?

Piràmide demogràfica

La piràmide demogràfica de Castellbell i el Vilar revela varies coses interessants.  Amb una població de 3.628 habitants que està en descens moderat (-0,52% anual), s'observa que tenim el nombre d’homes i de dones compensat, però repartit de diferent manera a les franges d’edat. La segona cosa que crida l’atenció és que dels nascuts abans de la guerra o durant, són les dones  les que semblen haver aguantat millor el pas dels anys (majors de 80).