Castelló d'Empúries

Totes les opinions

Sobre la revista "La Muga"

Capçalera de la revista d'informació municipal

Ja fa temps que aquesta revista que, hauria de ser una eina d’informació municipal, ha perdut l’essència per la qual va ser creada i ara mateix no deixa de ser un pamflet al servei de l’equip de govern per fer-se propaganda d’una manera més o menys encoberta.    Veiem que en aquest darrer exemplar, de l’abril-juny de 2015, ens informa de: la platja, l’evolució econòmica de l’Ajuntament d’aquesta legislatura, Cenet, el museu de la Cúria-Presó, la feina que han fet alguns voluntaris en la rehabilitació de diferents espais, el pla de millora de l’avinguda Tramuntana, els càmpings del nostre municipi, les diferents activitats pels joves, la Creu Roja, els ponts peatonals sobre els canals, la biblioteca, l’arxiu, la Farinera, i diferents fotografies d’actes celebrats a casa nostra.

Resum del Ple extraordinari del 12 de març de 2015

Va ser un Ple que va començar 11 minuts tard,  ja que el regidor de SI no va arribar a l’hora i l’Alcalde va voler esperar-lo. Com que no arribava, vàrem començar sense ell. 20 minuts més tard, va arribar a la sessió. La duració total del Ple va ser de 34 minuts. Aquests fets són signes evidents de la decadència amb què arriba aquest equip de govern al final d’aquesta legislatura.   Es varen aprovar tres actes de plens de principis de 2013.

Celebrem la decisió de rescindir el contracte amb la zona blava, però el mal ja està fet

Divendres, mirant el programa d’Empordà TV, “L’Hora de l’Alcalde”, vam conèixer de la mà del mateix Alcalde, la decisió de l’equip de govern de rescindir el contracte amb l’empresa concessionària de les zones blaves per incompliment de les condicions contractuals. Segons Sanllehí, l’empresa ha vulnerat un dels punts més importants del contracte, que són els pagaments anuals que ha de fer a les arques municipals.

Eleccions 2012. I ara què?

En primer lloc, m'agradaria felicitar, en nom propi i en nom de la secció local d'Esquerra, a tots els ciutadans i ciutatanes que han participat activament en aquesta contesa electoral, i en especial als qui han fet confiança en la nostra formació. Un cop vistos el resultats que ha fet que Esquerra esdevingui la segona força política, i veient els resultats de la resta de formacions, és fàcil adonar-se que el ventall de possibilitats que s'obre de cara a la governabilitat de Catalunya és ampli i alhora complex, i que l'espurna independentista que s'havia encès arran de la manifestació de l'11 de setembre continua viva, encara que caldrà fer-li molt de recer per tal que no quedi ofegada per l'altra gran problemàtica que ens afecta com  a país, que és l'econòmica, i que, al nostre entendre, només pot solucionar-se de manera conjunta.

Les nostres accions de govern

Començo a estar una mica tip dels impertinents arguments de l’oposició que diuen que NO hem fet res durant aquesta legislatura. Ah!, i que tot el que hem fet és fruit d’allò que van començar la legislatura passada i de l’aportació del govern de l’Estat. Fem un breu repàs… Sí que hi ha obres que van projectar-se anys enrere. Només faltaria que no fos així, després d’haver estat governant durant 12 anys seguits.

Guanyi qui guanyi, nosaltres ja hem guanyat

Benvolguts companys i companyes, Aquesta setmana acaba la campanya electoral per a les eleccions municipals. Diumenge que ve sabrem la persona que encapçalarà l’equip de govern durant els pròxims quatre anys. Ara bé, hi ha una formació política que ha utilitzat la mentida com a estratègia electoral. Per aquest partit l’objectiu justifica els mitjans. Utilitzen la política per satisfer els seus interessos i egos personals.

Renovació ERC Castelló d'Empúries

La secció local d’ERC de Castelló d’Empúries ha renovat la seva executiva. Després de varis anys amb Jaume Duñach com a president agafa el relleu a la direcció el militant n. 35.448 i ex-regidor a l’Ajuntament de Castelló d'Empúries, Ramon Piris. Aquesta executiva s’ha obert a amics i simpatitzants del partit que també formen part de la executiva local i s'ha creat la figura de coordinador entre el partit i els regidors a l’Ajuntament.

EL POLÍTIC CARGOL

Si busquem la definició de cargol a la Viquipèdia trobarem una cosa semblant a: “animal invertebrat, del fílum mol·lusc, de la classe gasteròpode, amb una conquilla helicoïdal...”. Si jo hagués d'explicar a una criatura què és un cargol li diria que, entre moltes altres característiques, és un animal que s'amaga i només surt quan les condicions són favorables, que en el cas més habitual és quan l'ambient és humit, ha plogut i la temperatura no és gaire baixa.

Recollida de signatures a favor de l'Escola en català

Avui, diada de Sant Jordi i durant tot el dia, la secció local Esquerra Republicana de Catalunya de Castelló d'Empúries estarà a la Plaça dels Homes recollint signatures a favor de la campanya “L’Escola en català”. Aquesta campanya vol aturar la sentència del tribunal suprem contra l’escola en català. Aquesta recollida de signatures pretén demanar al Parlament de Catalunya que s’aprovi la Proposició de llei “Defensem l’escola en català” per a establir el català com a única llengua vehicular i d’aprenentatge del sistema educatiu a Catalunya en tots els nivells, etapes i modalitats.