Catalunya del Nord

Notícia

Rentrada política a Perpinyà, fem un poc de balanç

Al començament de l’estiu, unes bones ànimes ben intencionades van cridar amb angoixa, desesperació, sinó resignació, que calia votar per reconduir Jean Marc Pujol i els seus companys d’ultra reacció al capdavant de l’ajuntament de la Fidelíssima Catalana Perpinyà. Res no és pitjor que el Front National, encara que s'amagui sota l’enganyifa d'un  Rassemblement. Esquerra Republicana de Catalunya Nord vam cridar a l’abstenció, a no triar entre dreta extrema i extrema dreta, quan ja les preteses esquerres franxullardes, Parti Socialiste i Europe Écologie Les Verts s’havien negat a l'aliança proposada per la llista l'Alternativa. Les prepotents Hermeline Malherbe i Agnès Langevine, sense descuidar  Romain Grau, han tocat el dos davant Aliot, ploriquejant que calia votar Pujol. Val a dir que tota la xerrameca contra Pujol no valia res; igual que les passades indignacions contra Le Pen, pare, filla i l’ex-consort Aliot.  Amb el vent que canvia de direcció, han caigut les màscares i  no han faltat les corredisses per donar suport al nou poder: Josiana Cabanes (ex alduysta), Alain Cavalière (La République En Marche de'n Macron), Christine Gonzalez (ex del PS i de Debout la France), i uns quants altres com François Letta (Les Républicains), acaben amb Rassemblement National o donant-li suport.
Un trist balanç per Perpinyà. ERCN podem dir que hem estat en acord amb la majoria dels electors de Perpinyà que van rebutjar la tria entre la pesta i el còlera.
Les picabaralles d'aquests últims dies per garantir-se un lloc a l’Office d'HLM o a l’Hospital i altres cadiretes disponibles, no ens han de distreure: la continuïtat és en plaça, la seva campanya és acabada, la nostra lluita va continuant.
 
Esquerra Republicana de Catalunya Nord
Perpinyà, el 7 de setembre del 2020