Catalunya del Nord

Notícia

Esquerra Republicana de Catalunya- Nord crida a participar a l'acció d'aquest 9 d'Abril a les 10, 30h plaça de Catalunya de Perpinyà

L'Acord Nacional Interprofessional firmat l'11 de Gener 2013 pel MEDEF i sindicats minoritaris proposa de passar per llei la destrucció de garanties col·lectives.
Aixi el contracte de treball quedaria inferior a un acord d'empresa. Quina pot ser la defensa d'uns assalariats als qual l'amo els diu de signar una baixa de salaria i un creixement del temps de treball si no els fot al carrer?
També l'amo pot acomiadar “per motiu personal” un assalariat que refusa el canviament del lloc de treball a tot arreu.
Un assalariat tindria només 3 anys el lloc de 5 ara per formar una reclamació salarial al tribunal laboral.
Un comitè d'empresa podria ser consulta només sus d'un pla d'acomiadament i no com ara sus de la realitat dels motius econòmics. De què serviria una llei sus dels acomiadaments borsistes?
Aixo de facilitar els acomiadaments d'avui, fa anys que la patronal ens repapieja que fa les contractacions de demà quan al final de 2012, les demanes de treball havien pujat de 12,5% a Catalunya_Nord.
Esquerra Republicana de Catalunya- Nord crida a participar a l'acció dels sindicats CGT, FO, FSU, Solidaires, aquest 9 d'Abril a les 10 i mitja, plaça de Catalunya.